Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Ajде со среќа нека ни е, иако некој ќе умри од учење некој вака со пријатели побрзо од нас ќе го примнат :headbang:

2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Со среќа на сите,имајте убави 4 средношколски години..најубави се,искористете ги максимално,зошто после ќе ги барате :D

На zaki288 и sara3 им се допаѓа ова.
  3. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Феминкииии пресреќна сум :D :D :D
    Фармација ме примнајаaaaa :D hellyeah :inlove: :inlove: :inlove:

4. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    И мене. :D

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Еден најдобронамерен совет.
    И јас до вчера се лутев и нервирав што ги прмаа и што им ставаа5 за знаење 0,ама сфатив дека доколку се нервирам ради тоа дека никогаш ништо нема да успеам.Гледајте си за себе! :)

6. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Да и јас така мислам ама гледај што се случува на девојче кое повеќе учи од другарка е не ја примнуваат во училиштето што сака да се запиши а другарка е ја примаат, и сега тоа фер е?

7. mpandilovska

mpandilovska Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas sega ke pocnam osmo odd. I znam deka e rano ama razmisluvam kade sredno.. jas sum od gostivar i tuka ima samo gimnazija, ekonomsko i medicina.. sakam da ja rabotam rabotata koja krajno ke ja sakam i navistina bi sakala da odam vo dramsko uciliste... prebaruvav na internet no nisto ne mozam da najdam.. dali moze da mi dadete informacija dali voopsto postoi takvo uciliste i dali mozebi ima internat... mnogu vi blagodaram odnapred :)

8. teedybeear

teedybeear Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Мила,сеуште си мала.Има драмски факултет но до тогаш ке смениш сто мислња.Остај на времето.Сега ке бидеш осмо и не се замарај.Кога ке дојдеш второ полугодие на осмо тогаш размислувај.Инаку мој совет гимназија бидејки ретко кој на 14-5 години знае што сака понатаму. ;)

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nefermin

Nefermin Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас се запишав во гимназијата Георги Димитров. Кажете девојки дали правилно избрав. Сега ме фаќа страв какви ќе се професорите и какви се децата таму, секое мислење е добредојдено :)

10. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    може да ми ги напишите според вас најдобрите 3 гимназии но не според друштво и наставници туку по образованието што го нудат, и колку се цени нивната диплома а за друштво и наставници не е проблем планирам да ги зимам годините 2 во 1 па нема да имам време за дружење а наставници, можам да кажам дека сум најголема бубалица шо може да постое па не би биле проблем

ве молам многу би ми значело
    (следна година се надевам ќе можам да земам и 8 и 9 во 1 па размислувам за средно)

11. Crazygirl947

Crazygirl947 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Карев или ЈБТ ?

Незнам кај да се запишам. Едни ми викаат Карев било лабаво други ми викаат дека било најстрого. Некои ми викаат дека ЈБТ е најлесно и сите различно ми викаат? Според вас кај е најдобро?

12. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Таму каде што е полесно,според мене Карев.
    Заврши си средно без тешкотии и замарање,5-ката е иста секаде,само трудот е различен.
    Напрај си полесно просек за на факултет ;)
    Така јас направив и верувај не се каам.

13. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Со оглед на тоа што си се одлучила за гимназија, Карев ти е подобар избор. Колку ќе е лабаво зависи од кои професори ке ти се паднат (не дека сум од Карев ама имам многу другар/ки што завршиле таму).
    Во ЈБТ веројатно знаеш дека 80% од луѓето се во облаци :D Тоа е уште еден плус на Карев, што воглавно има фини луѓе. (секогаш има исклучоци ама факт е дека во глобала е вака)
    Јас кога пак би одбирала каде да се запишам би го одбрала Карев. Сепак твој е изборот. :)

14. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Јас учам во Карев и можам да ти кажам дека е супер .. Не е толку тешко , ама пак и не е лесно многу :) Можам сигурно да ти кажам дека ЈБТ е потешко зашто имам другарки кои учат таму и ми кажуваат .. Ама сепак во Карев зависи кои професори ќе ти се паднат така да ако те интересира нешто повеќе пиши ми ЛП .. сепак твој е изборот :*

15. unconditionally

unconditionally Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    35
    Најдобро средно училиште во Скопје?

Сега сум осмо одделение и почнувам да размислувам каде да се запишувам средно.Највеќе се двоумам помеѓу Георги Димитров,Борис (правен) и Орце Николов,па сакав да ве прашам за мислења :D

16. Girl3105

Girl3105 Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Незнам каде да се запишам во средно се двоумам меѓу 3 училишта:
    -Гимназија (Гоце Делчев-Куманово)
    -Еконмска (Перо Наков-Куманово)
    -Средно музичко

Ве молам помагајте ако некој има учено или сеуште учи во некое од овие училишта нека пише ги прашувам сите за мислење бидејќи стварно неможам да се одлучам.

17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Па вака...Колку што можам, ќе ти помогнам.

Гимназија - не знам во кумануво како е и дали е строго но мислам дека ти е добар избор, затоа што ако сеуште не си одлучена или немаш размислувано за на факулетет гиманазијата ти е дефинитивно многу добар избор затоа што ќе можеш да резмислиш убаво што точно сакаш. Исто мислам дека и нема да ти биде тешко ако си и ти од Куманово затоа што ќе ги познаваш сите , ќе се вклопиш.

Економска- едно големо НЕ (од моја гледна точка) Од секогаш сум мислела дека Економски е лош избор а неможам да наведам некои големи причини за тоа. Но еве сепак ќе кажам, мислам дека денеска секој втор е економист (истиот случај е и со правен смер) Значи кој и да прашам е запишан на економски факулетет или правен тоа е значи стандард во нашава држава. А и доколку имаш за потоа некои врски или некој што ќе може да ти помогне, во тој случај можеби изборот е и добар но сепак НЕ :)

Средно музичко- Колку што знам јас во Кумануво нема средно музично или можеби и грешка да сум но како и да е. Но за во скопје знам некои факти интересни за ова школо. Значи доколку се запишеш музично во скопје, колку што јас знам имале часеви и навечер од 8 до 12 вечерта. И плус ако објектот каде што си сместена не ти е блиску , тогаш ќе мора да се изложуваш на ризик, затоа што во Скопје навечер ама баш ич не е сигурно. Друго, ќе мора да се вклопиш во новото училиште таму, ќе запознаеш секакви значиии секаквии луѓе и нормални и ненормални.Но Куманово и Скопје се мислам блиску па затоа и можеби нема да мораш да седиш во интернат ќе можиш и да се враќаш но лошото кај ова школо е што имаат часеви и навечер и ќе мораш добро да размилиш за кој инструмент ќе се одлучиш :)

Се надевам дека ти помогнав, ако треба учте нешто обрати ми се ЛП :) :*

18. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    Искрено, размислувам за Јахја Кемал во Скопје (најверојатно Бутел). Знам ученици што учат таму и се задоволни. Сметам дека има голема „отскочна даска“ за на факултет, со оглед на тоа што сакам да се запишам на некој странски универзитет.

19. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Јас сакам да одам или на информатика или на физика и хемија(науки).
    Ако одам на информатика каде е подобро да одам во гимназија или во средно техничко.И има ли средно техничко училиште во Штип или во Струмица?
    Според вас што е подобро?Инаку и двете ме привлекуваат и ми се интересни.
    Ама математиката не ми оди многу. :tmi:

20. AnastasiaO2

AnastasiaO2 Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    ОУТУ "Ванчо Питошески" - Охрид

koga bi odbirale pomegju Ванчо Питошески - Охрид i Лазар Танев-Скопје sto bi odbrale? koe uciliste e podobro spored vas,ima li nekoj tuka koj sto uci vo edno od ovie ucilista? :)))

На MachHa му/ѝ се допаѓа ова.