Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Според твоиве желби што ги прочитав- Карев.

2. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    види, уметничко за сликање не е некоја добра идеја, шо зам, другарка од клас цела фамилија се талентирана у тој поглед, ама еве двете сестри на девојчето шо учи со мене имаат завршено за сликање мислам дека и сеа едната е продавачка, др праи торти, ти рачунај ако имаш некој да те влече и у што као иде времево никој не се замара многу ретко многууу ретко, размисли сеа само од еден извор ми е може има некој со различно искуство ама шо знам

3. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    сега да прашам VIII сум ама сепак времето си врви, да ми помогне кај да се запишуам средно, само да ви кажам рул намбр 1 несакам гимназија, зашо кај и да идам после на факултет ќе бидам марсовец (facepalm):x(n) па така да стручно и сеа од се у основно до сеа шо сум учела англиски ми иде најбоље зашто идам и на приватно и се е топ (y):D ама друг предмет не би издвоила што ми иде така добро, а и јазици идат денес сите што значи приватни или да се расправам ја со дечишта у школо :^) сепак не :shake:неам појма дали воопшто постои средно, за овој електронски факултет:?: на тоа би идела ама математика треба таму ? или полошо физика ? професоров ни е тапа никој ништо не сфаќа барем тоа не е до мене, математика не сфаќам за дропки само и секако секое ниво погоре шо е со дропки друго се сфаќам ама тие дропки сопки, информатика ми иде суперр ма да сеа у осмо го неаме, коа би идела за тоа сериозно иднината ќе ми зависи од наставничка по тоа, или да идам по куки да поправам компјутери, или сепак има и бољи професии со неа што не сум информирана аааааааа незнам луѓе затоа почнав рано да мислам ако си остаам вака на цедило шо се вика и у IХ готова сум :bandit::tmi:
    помогнете мииииии

4. QueenElizabeth

QueenElizabeth Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    Еве и јас сум 9то сакам да одам медицина ама многу сакам :Dали сакам и да ми се погоди друштвото,зш од основно немам баш нај нај искуства со децата а нај голем проблем ми е тоа што наставничката биологија и хемија ми е тапа знае,ама незнае тоа да го пренесе на учениците :|...ама во никој случај не би одела гимназија а ме тераат во корчагин |( има некој искуства со наставниците какви се што се,друштвото какво е, иначе би одела за медицинска сестра :angel:

5. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579

Јас да ти кажам нешто,тоа што ти си зацртала дека со Корчагин ќе успееш не ти значи ништо.Нека не ти го перат паметот.Можеш да успееш само ако си борбена,амбициозна и доколку многу учиш,и не си мрзлива.
    Средното нема да ти го одреди животот.Средното само ќе ти биде еден вид на транзит додека созрееш и се одлучиш што навистина сакаш да студираш,и во која професија ќе се пронајдеш.

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Не планирам да се вработувам во Македонија.
    И да, татко ми заврши средно уметничко и има приватна фирма за дизајн и плус работи во напредна компанија за градби.

7. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Togash ti e super mislam deka vo stranstvo imash povekje shansi, a i plus toa so tatko ti sepak ti imash nekolku nijansi podobra idnina

8. AngelinaJoliee

AngelinaJoliee Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    сегa сум IX пa рaзмислувaм кaде дa се зaпишaм среднo, штo мислите штo би билo пoдoбрo дa oдберaм Вaсил Антевски Дрен- прaвен смер или Пaнче Кaрaѓoзoв- медицинскa сестрa или фaрмaцијa?

На QueenElizabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QueenElizabeth

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    @AngelinaJoliee Ако се одлучиш за Панче,ќе си бидеме колешки хаха иначе и јас се мислев помеѓу Васил Антевски Дрен и Панче ама сепак се одлучив за медицина повеќе ме интересира,правевте професионална ориентација? :*:D

10. AngelinaJoliee

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    кoј смер ќе идеш ти? Oд Ск си?

11. QueenElizabeth

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    медицинска сестра,и ја се мислев ама полесен е смерот а ако ми е за фармација ке си продолжам на факс иначе да од Скопје сум...

12. AngelinaJoliee

Се зачлени на:
    8 јануари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Ахaм и јaс се oдлучив зa медицинскa сестрa тaкa дa ќе си бидеме кoлешки:) Кoгa се уписите вo Пaнче?

13. QueenElizabeth

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    Незнам,има време прво сведителства да земеме..

14. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Lele aj help, IX sum I nemozam da se odlucam koe sredno u dilema sum a vremevo si tece, jas dodeka odlucam kade ke treba da se zapisam... Prvo bev 10000% sigurna deka ke odam Dimitar Vlahov, (smer-manikir,pedikir), bev duri kaj Leontic demek tamu da se zapisam ama se predomisliv, I togas pocna da me interesira veterinarstvo-Braka Miladinovci, poso sakam zivotni I gleam na tv za zivotni nekoj emisii takvi... potoa bozem Vasil Antevski Dren, no nema sansi tamu da me primaat nemam dovolno poeni I bataliv. Pa sea sakam za policaec inspektor neso taka, za fakultet znam deka IMA, ama sredno nz koe ili gimnazija... I gledano na sve ova ispaga deka u bilo koe skolo da idam ke mi trebaat 2 avtobusa, u Vlahov mozam I so eden do zeleznicka ppa peski blisku e skoloto, ova Veterinarnovo ucum u Dracevo so 2 avtobusa isto taka, toest u Drachevo e ama u nekoe selo tamu. I sea koe skolo da go odberam???? Da bevte na moe mesto koe skolo ke go odberevte.?? + u gjorce Petrov ziveam ako igra nekoja uloga!?
    :^):?:

15. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Vo ova veterinarnovo skolo Braka Miladinovci od kolku saat pocnuva prva smena I vtora?

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    @ProudDirectioner69 Размисли си убаво што сакаш понатака. Ти тука ни спомна 5 различни школи, кои што немаат никаква допирна точка. Бидејќи си неодлучна, најдобро би ти било да се запишеш во некоја гимназија што е полиску (Карев, Георги, Кочо, Корчагин, ЈБТ), да не менуваш по 2 автобуси. Имаш време, размисли убаво!

17. donkey

donkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    физиотерапевт или медицинска сестра?:)

18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ако се предомислуваш само оди си во гимназија, и јас бев таква од економско на медицина во два дена :Dзатоа во гимназија се запишав и не се каам ич за тоа, можеш после да се запишеш и на правен, и на безбедност, и на ветерина и на било што.Е не знам каков ти е успехот ама ако не ти се учи многу Кочо е таму Ѓорче негде, ГУЦ е исто блиску и Георги, хемиско не е лош избор ама е малце подалеку исто и Панче Арсовски.

19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Спoред мoе мислење aкo сaкaте Гимнaзијa oдете вo некoјa пoслaбa зa дa учите пoмaлку a дa дoбивaте пoвисoки oценки и пoлеснo дa се зaпишете нa фaкултет без рaзликa дaли ќе oтидеш вo Кoрчaгин или Пaнче Арсoвски диплoмaтa е истa :D и дa не е се дo иметo ;)

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Абе не е се до името, ама ај мери ја навиката за учење и знаењето што ќе го добиеш во Корчагин со таа во Панче.И многу полесно ќе ти биде после ако доаѓаш од појако школо кај што не тресат оцени од ракав.А за Панче конкретно мислам дека таму идат само од Железара и селана после Маџари од проста причина што им е најблиску.