Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.171
    Во принцип имаш 3 стручни предмети, другите сите се исти. Ајде со среќа, ќе видиш и сама, немам поубави спомени во животот од средно уметничко :D

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ајс ти

Ајс ти Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    И јас сум 9то , и планирам да се запишам Медицина, Се мислев меѓу Георги и Медицина ама сега решена сум хахах xD Викаат дека не е толку тешко, па сега ке видиме ;) Ама има многу голема конкуренција за уписи ако немаш врски :?:

3. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Некоја феминка што е прва година или втора козметички техничар ако може да ми пиши во инбокс. (Сакам да се запишам втора година во Ск па незнам дали треба да полагам некои стручни предмети од прва година) :?:

4. QueenElizabeth

QueenElizabeth Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    Бев до Корчагин,и дефинитивно таму ке се запишам,ако ти се сите 5ки немаш потреба да се плашиш од конкуренција и да бараш врски иначе сега медицина е доста ослабено школото и затоа се предомислив,сакам конкуренција а во Корчагин ја добивам:D

На Ајс ти му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QueenElizabeth

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    И јас сакам да готвам,обожувам но и одличен ученик сум,така да тоа ќе го остаам за хоби,мислам дека во Македонијава нема баш заработка и голема кариера..сепак твоја одлука

На Najubava09 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Najubava09

Najubava09 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    108
    Да да и јас веќе се предомислив нема голема заработувачка од тоа..

7. QueenElizabeth

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    Каде се одлучи ?

8. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Ве молам некој совет. Мнооогу размислувам но никако да одлучам. Бидејќи ниту една струка не ме привлекува решив гимназија. Најмногу ми оди англискиот. Се мислам меѓу билингвалната на Орце Николов и Панче Арсовски. Знам дека е огромна разликата помеќу овие две школi ама имам еден куп размислувања. Од една страна си викам: Орце, супер школо, бараат за учење а јас можам да учам,не ми е проблем ама па кога ќе бидам 2/3/4 година зар јас нема да сакам да излегувам, нема да имам време (поправете ме ако грешам) Сакам да правам муабет со некој орцаш да ми каже дали има време за учење, какви се професорите и сл.
    А од друга страна си викам: Панче, дива лига, лабаво ќе поминам 4 години ама па предалеку ми е и плус нема некоја конкуренција а јас сакам. Орце ми лежи на душава, ама па зборев со една од Панче ми вика дојди кај нас овие од Орце не можат да кренат глава.
    Ве молам, некој нека биде фин да ме просветли. :D

Инаку @Najubava09 има смерови во угоститлско каде се учи 3 години а има смерови од 4 години. Зар не доаѓаат да ви прават презентации од средни училишта?

9. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Девојки јас сакам да се запишам средно во СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ што мислите како е ? |-)

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Јас се двоумев помеѓу Орце и Георги,но сепак одлучив дефинитвно се запишувам во Георги.Но,сега пак се двоумам дали да одам во германска или во општа паралелка.:?:

11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Не се секирај не значи дека ако се запишеш ви Орце дека ќе неможеш да излегуваш,си бара учење ама ниедно школо не е до толку строго за да неможеш глава да кренеш од книга...

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Јас барам некоја приземјена гимназија во Скопје (да не биде од типот на ЈБТ и Корчагин), со добро јазично - уметничко подрачје (А). Некој да ми посочи нешто ?

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    За сите што мислат дека во Орце е тешко, си нема врска прва ви е воглавно повторување на материјалот од основно, втора е нешто потешко ама ништо страшно, трета зависи највеќе од смерот тие што се ПМА имаат доста многу за учење, јас сум ОХА оваа година книга не сум чепнала имам уште една оцена да поправам за одлична да завршам.Тие што се ЈУА и ЈУБ бетер ништо не учат.Значи само втора истерајте ја и гајле немате.Добро зависи и голем дел од професорите ама нема ништо страшно.
    Ова за општа ви го кажувам, за билингвалните во англиските не знам како е (знам дека многу шетаат само, во Словачка, Полска и кај не ти беа) на англиски учат само хемија и нешто математика и понапреден англиски од општите, а француската билингвална тие се посебна приказна, секој ден губат по некој час, скоро сите се одлични а книга не виделе.Така да ако сакате билингвална одете француска, најлесно се поминува таму.

За девојчето што се мислеше погоре меѓу Орце и Панче, имам другарка во Панче по кажување од неа повеќе од мене учи (она си претендира одлична да заврши) само им бараат проекти некои, ги испрашуваат, оваа година само македонски сум учела, таква ни е професорката многу бара, ама огромно знаење ќе добиеш.

Последна измена: 3 јуни 2015
    На littlevampire му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macedonec

macedonec Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Размислувам меѓу ветеринарен техничар и техничар нутриционист во битола нема нутриционист треба во прилеп да одам

15. littlevampire

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Оди кон тоа што повеќе те влече и се разбира што ти е поблиску:)

16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @littlevampire Ako ti se utepuva od ucenje, onaka bas mnogu, za na kraj 3 da ti stavat profesori polni so frustracii I prvo se rasprasuvaat kaj ti rabotat roditelite, zapisi se. Zavrsiv tamu ama koga bi se vratila bi otisla negde kaj sto polesno ke dobijam ocenka so ponalku ucenje.Ova go kazuvam zosto na fakultet koga bea upisite zaradi nekoja moja 4, pred mene na lista bea deca sto zavrsile vo Vlahov.

17. littlevampire

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    А пак некои кажуваат дека е прелесно.Уф..незнам:doh:

18. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    3.181
    И мене ми треба помош. За 10 дена се уписите, а јас појма немам кај да се запишам...
    Се мислам меѓу медицина и гимназија. Медицина многу сакам, интересно е ама има претерано многу за учење (знам затоа што брат ми заврши медицина). Гимназија, пак, ми се оди затоа што цело време одат на екскурзии надвор од државава, друштвото им е топ, не бараат многу за учење и после гимназија можам да се запишам каде сакам..
    Иначе сакам да бидам стоматолог, а другар на брат ми е стоматолог со завршено средно гимназија.. И сега каде?

19. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Па види сега,мој совет ти е иди во медицина,затоа што многу подобро е стручно средно отколку гимназија затоа што гимназија без факултет ништо ама баш ништо,од друга страна во медицина не е толку тешко,само ако учиш редовно воопшто не е,тешко а ако оставаш материјал да ти се насобере е тогаш нормално ќе ти биде тешко и во медицина и сегде.А во средно медицинско Панче се мислиш или? за екскурзии и таму има али во 3 и 4 се овие надовор од државата :)

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Мој совет ти е - медицина, смер забен техничар :)
    Верувај не е премногу тешко, има други смерови што се потешки. И плус ако сакаш да идеш на стоматологија после од овде ќе имаш многу по големо предзнаење одколку ако идеш некој друг смер во медицина или во гимназија.
    И зашто мислите дека ако се запишете медицина дека после неможеш каде сакаш да идеш на факултет? :D
    Каде сакаш можеш да се запишеш каде и да завршиш :)