Cега сум 9-то одд. и не знам што и каде да запишам...Најмногу ме интересира Фармација и сакам да одам во Штип,што мислите вие каде е подобро Штип-Јане Сандански или Скопје-Панче Караѓозов каде би поминала подобро ? ии дали можеби некој од вас знае кога се уписите во Штип и Скопје ? ПОМОШ
Ајде уште еднаш ваше мислње каде да одам.Гимназија или пак медицинско фармација?(после би сакала да продолжам на пмф) Фала..
Јас би ти препорачала да се запишеш медицина само ако си 100% сигурна дека тоа сакаш да учиш.Сега еве завшив прва година медицинска сестра и кај нас во клас има деца шо дошле да учат медицина само поради тоа шо не сакале гимназија и верувај се разликуваат од оние шо ја учат со огромна љубов,оние кои биле одлучни.Ако се запишеш знај дека треба редовно учење и доста време поминато пред книга.Поминав со 5.00 просек ама имало 2-3 викенда по ред кога не сум излегувала навечер. Не е тешко ама си бара работа,но доколу го учиш со љубов ќе ти биде супер
Најдов еден сајт на интернет, се надевам ќе биде од помош на идните средношколци, а има многу корисни информации за уписите. Како што видов има и калкулатор за пресметување поени. Повелеле www.gimnazija-mk.weebly.com
леле луѓе помагајте! незнам каде да се запишам а сега сум 9то! ај кажете некое по лабаво школо мислам не некое кај што идат деца со добар просек туку некое кај со е по лабаво не сепак идат оние мн добрите или одличните ! се мислам помеѓу карев или јбт а мајками ми вика да се запишам во бориз ај стварно кажете каде е најдобро!! и кажете ве молам каде има највеке металци!
Како прво рано е ... прво заврши го деветто па потоа одлучи,до тогаш 300 мисења ќе смениш. И јас на почетокот на деветто мислев медицина ама еве сега се запишав во Карев...
Металци и рокери во Уметничко. Јас сум запишана таму, тоест од септември почнувам. Школото е лабаво, ама за да се запишеш треба да си одличен и во основно и во цртање (има 2 дена приемен). Сепак, рано ти е, до следната година ќе се решиш.
60 поени минимум бара секоја гимназија ама во Орце со (околу, значи зависи колкава е конкуренцијата) под 71 поен нема да те примат.
Здраво! Јас сум од Неготино и сум деветто оделение оваа година .Знам дека е сеуште рано, но сакам да испланирам и со време да си одлучам во кое училиште ќе се запишам средно.. Слушнав дека во КАВАДАРЦИ имало ПРАВНО средно училиште (за адвокат) но не сум сиг. Ќе ве замолам ако некој знае дали навистина има правно средно училиште да ми каже какво е училиштето име од истото,каде на кое место се наоѓа,какви се професорите и дали те делат од другите деца поради тоа што си од НЕГОТИНО.(Бидејќи неготино и кавадарци се во конфикт уште од многу одамна).. .. ве замолувам да ми ги кажите предеметите кои се изучуваат во правните средни училишта, дали има хемија,математика,биологија..буквално се што знаете за тоа училиште.. ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ОДНАПРЕД ОЧЕКУВАМ ОДГОВОР!
Па вака тоа е гимназија има правно економско и општо. Мислам дека се е суппер зависи од твојот карактер дали ќе бидеш делена или не нема никаква врска од кај си има неготинци и оваа година па нема никаков проблем а за часови незнам дали ќе учеш хемија математика има да ама ќе има и мн нови предмети а за наставниците како и секогаш за добрите добри за лошите лоши
Дали би ме примиле во Арсени Јовков една година поминав многу добар а другите три одличен. Ве молам одговорете. Благодарам однапред.
Здраво! 9то сум сакам да се запишам во медицинско скопје,смер сестра. Дали би ме примиле? Шесто - 2 четворки Седмо - 1 четворка Осмо - сите петки само екстерно добив Хемија 4ка Деветто - ќе се потрудам да бидат сите 5ки,и ќе бидат. Ќе ме примат ли?? Одам на хор во школото кај мене,па ако ми датат диплома нели носи 5 поени? Ве молам помогнете се нервирам а сакам да одам таму Хелп. тнх однапред!
Ајде помош, ве молам Сакам да се запишам средно медицинско смер медицинска сестра, од Кавадарци сум но, кај нас нема медицинско. Размислувам Скопје, Велес, Битола и Охрид ве молам помогнете. Незнам за во Скопје има многу измешано. Помогнете ве молам