Zdravoo Mozebi e rano za upisi vo sredno no bidejki sum 9to pocnav da razmisluvam kade da se zapisam. Pocnav da se interesiram za Georgi Dimitrov, Nikola Karev i Korcagin kako gimnazii . Bi sakala da spodelite mislenja za ovie skoli i koe spored vas e najdobro. Kako sto citav niz netov vikaat deka e najdobro da se zapises u sredno kade sto najlesno ke pomines zaso za na fakultet gi gledaat poenite, a ne koe skolo si go zavrsil. Znam deka veke ima mnogu komentari na ovaa tema, no nekako se od pred 2-3 godini pa si velam da ne se promenilo nesto. Isto se mislam dali da odam vo gimnazija ili strucno (nekako me vlece dizajn na enterier) ama nekako kaj nas toa ne e razvieno i nezz dali ke uspeam + nema fakultet takov. Mojava situacija e malce slozena zasto stvarno nez kaj da odam. Kazete mi vasi soveti
@Queen^^ Еве јас како ученичка во Георги Димитров можам да ти кажам дека и да сакав подобар избор немаше да направам.Моментално сум прва година и многу ми е убаво тука.Имам и друштво и професрите се супер со исклучок на 2ца или 3ца,добро нормално е тоа не може се да ти се погоди нели.На почетокот се каев што се запишав тука,но од ден на ден го засакувам училиштево се повеќе и повеќе.И мој совет ти е да се запишеш онаму кај што сакаш ти,а не другарките.Доколку те интересира нешто повеќе обрати ми се на ЛП.
@Golden a ti si gimnazija ili strucno? Jas se mislam dali da idam za enterier zaso tamu ima takov smer ili gimnazija. Nekako ne mi se ide gimnazija radi hemija i fizika (ne mi se uci toa) , a enterier nekako mislam deka nema da uspeam bidejki kaj nas nema uslovi i + nema takov fakultet.
@b.u.tt.e.r.F.L.Y bratucedka mi sega zavrsi tamu toa sto mi kazala ke ti prenesam Ona bese bilingvalna i decata i profesorite bile super. Barale dobro i kontinuirano ucenje samo 1 i 2 a posle ne te "rendale" tolku. Toa so go vikaat site deka e tesko deka te maltretiraat ne e tocno. T.e. do polovina i e znam po barucedka mi 1 i 2 mn ucese a posle uzivase... Toa e se so znam podetalno neka ti kaze licno nekoj so uci tamu
Во уметничко најлесно ќе поминеш за дизајн на ентериер и мебел. Јас тука се запишав, но на мултимедија. Сега, твое е да одлучиш, тука има повеќе работа и проекти отколку учење. За во уметничко можам да ти потврдам дека повеќето професори даваат сѐ од себе за да нѐ научат (исклучок на 1). Само што не знам, може би во Георги нема приемен испит. Во уметничко има и треба да се биде одличен и во оцени и во цртежите за да можеш да се запишеш на посакуваниот смер.
@Papillon.Papi a decata kakvi se vo Lazar? Nemoj da se navredis ili da svakas nesto licno ama imam slusano deka tamu ima deca so ne im se uci, narkomani, nalce straknati (kako sto se muzicarite i umetnicite)
Имам слушано дека се дрогитале во веце бог да чува! не знам колку е вистинито така имам слушано. Јас ќе си одам медицина за сестра боље од тоа НЕ ПОСТОИ!
@Kimberly11 jas nekam ni da pomislam na medicina, pravo ili ekonomsko. Toa ti e da se ubies od ucenje i toa so sila (licno za mene poso ne gi sakam tie smerovi) sea na nekoj ako mu ide ako saka.. toa e druga rabota
Има учење точно! Но не е толку тешко како што го прават! И може да се каже дека е единственото школо што кога ќе го завршиш можеш да работиш само со средно. Но јас би продолжила и понатаму! ај има време дур се запишам јас
Јас сакам медицина во Скопје ама оти сум од Кавадарци како што слушнав во Д-р Панче Караѓозов интернатот не бил ич убав. И во една соба имало по 6 - 7 деца, ќе може некој од Д-р Панче Караѓозов да ми каже нешто
I mene toa mi go kazhuvaa na pochetok, ama ispadna totalno obratno. Iskreno, jas tuka si pronajdov najdobro drushtvo, imaat isti interesi kako mene, nema nekoi shto slushaat turbofolk, ceci I severini. Najmogu hard kor shto kje vidish vo umetnichko se metalheads I tie cigari pushat obichno.