Ако има медицинско во Кавадарци учи си таму,не се малтретирај до Скопје. Мое мислење само! Ако сакаш оди )
Вo кaвaдaрци немa медицинa, мнoгу би сaкaлa дa имaм aмa немa, нaјмнoгу тиa штo сaкaaт медицинa oдaт вo Битoлa или Велес. Нo вo Скoпје е пoдoбрo имa пoдoбри услoви.Нo имa мнoгу aлбaнци,турци и се и сештo и нaс ни е мнoгу стрaв. Пo oвaa штo гo гледaме нa телевизијa тепaчки и сличнo.
Па, преовладуваат машки зашто повеќето женски се во другиот клас. Во смерот во кој што сум, сме 3 женски, од 12 деца вкупно.
Мој совет одете кај што ви сака душа и кај што мислите дека ќе си пронајдете друштво, не се мислете ова било стручно, она јако школо, битни се само оценките, а да си ги поминете најубавите години над книга не сакате.Јас сега завршувам во Орце, сто пати да можам пак би се запишала, топ друштво си најдов за сегде, не учам нешто многу а секоја година сум одлична, и професори добри и луѓе и све.
Вака Георги како школо е супер, а има и смер како што ти сакаш дизајн за ентериери, имам таму на тој смер другари, во гимназијата другарка и во хорт и култура ми е најдобрата другарка, ако ти треба нешто кажи ќе прашам ќе ти пренесам.
Јас сум на правен во Кавадарци и многу е тешко планирам да се преместам во Скопје од другата година. Подобро оди во Скопје на медицина.
Незнaм кaј нaс сепaк ти е блиску, a вo Скoпје е гoлем грaд незнaѓ дaли ќе се снaјдaм. Пoдoбрo зaврши си тукa, пa пoсле нa прaве фaкутет
Здравоо, 9то сум и се мислам дали да се запишам во карев или борис правно. Што мислите кај е по лабаво???
Овде freshman во Никола Карев. Според мене, ако те влече тој смер тогаш оди во В.А- Дрен (веќе не е Борис) ама ако одиш само поради фактот дека ќе си имаш струка, а не те влече- тогаш подобро гимназија. Е сега, малку да ти опишам како стојат работите во мојата гимназија. Друштво верувај ми, и да си најсрамежливото суштество, ќе си пронајдеш сигурно барем уште некој што има исти мислења и ставови како тебе. Професори има професори кои си ја знаат работата, знаат како да го направат часот интересен и да те мотивираат да се заинтересираш околу нивниот предмет, но, има и такви кои што се години наназад се во гимназијава, и се гледа дека им се смачило од се, па не се ангажираат толку многу да ти пренесат знаење- кое подоцна го бараат. А за по лабаво, искрено да ти кажам, не знам. Тука најискрено ти кажувам, баш, и не е така лесно. Иако сум прва година, професорите малку попуштат, ама се случи два пати во ист ден да правиме два теста. (да напоменам, не сме ги одложувале претходно) Бај д веј, има време. До крај на година, ќе ти поминат низ глава сите средни училишта.
Па мислам дека таму многу полесно ќе си поминеш отколку во медицина на истиот смер + на крај си ја земаш истата диплома како и во медицина. Само ќе ти треба многу хемија.