Види мила во средно дружењето и не е баш како во осново се ќе почнете да се делите така да батали друштво сега не сакам да те исплаашам ти не дека ќе немаш другарки ама не е како во осново поделени се.Сепак се си е твој избор јас само сакав да ти предложам едно навистина добро школо за кое што и ти рече дека ти е во изборот на средно
http://www.medpk.edu.mk/Default.aspx Посети ја нивната страна, и прочитај за тоа што те интересира во ''Образовни профили'' .
Што е подобро и поубаво Правно или Економска струка, медицина ќе има многу конкуренција па ќе се неможе да се влезе
Crimson,што студираш ако не е тајна? Леле јас во каква дилема сум,сакам да одам во средно медицинско ама ми е страв да не се предомислам нешто и дека со средно медицина не знам дали можам да се запишам на економски,не сакам да згрешам,а пак медицинскиот факултет е претежок и премногу долг. Јас не знам што да правам Или да си одам во гимназија па на економски факултет. Не знам... а пак нешто ме влече накај медицинското
Vidov deka pishite za sredni uchilishta pa vaka jas sum 9to i sum zainteresirana za dizajn na obleka i enterier od bitola sum i se mislam pomegu JBT vo bitola i sredno umetnichko vo skopje.Skopje imam odeno samo ednash i gradot ne go znam a i nikoj nemam tamu.Sakam da znam vie sho mislite da odam sredno umetnischko vo sk ili JBT vo bitola ? Fala odnapred za mislenjeto
Јас сум запишана таму во одсек Мултимедија. Имаш дизајн на ентериер и мебел како еден одсек и дизајн на текстил и облека како друг. Искрено полабаво е тука, има деца од цела Македонија, професорите се одлични (со исклучок на еден кој наскоро ќе се пензионира), даваат сѐ од себе за да нѐ научат, едноставно, посветени се на нас и нѐ разбираат. Во ЈБТ другарка ми се запиша и тешко ѝ е, строги професори, некои пред пензија, некои со комплекси што ги лечат врз децата. Единствено сум ја чула другарка ми да се фали од професорот по ликовно. Само што во Уметничко има доста конкуренција, па за да влезеш во одсекот кој ти си го одбрала треба одлична да си и во просек и во цртање мртва природа и биста (или жив модел), т.е. тоа ќе ви биде на приемен. Сума сумарум, јас во уметничко си најдов супер друштво, не се замарам со учење многу зашто сето тоа ми е јасно објаснето на час, повеќе работа има (од 8 до 3 и пол), но ако уживаш во тоа што го правиш, ќе успееш.
I jas mislam deka e polesno tamu, uchenjeto nemie problem samo mie strav deka nesum od sk i neznam dali ke se vklopam ke bidam skroz sama nemam niedna prijatelka kojae zainteresirana za ova uchilishte ama ima vreme inache fala mnogu za mislenjeto mi znachi
Сакам да одам во медицина во скопје,за сестра Дали е мн тешко? И ако редовно си ги учам лекциите и бидам активна нема да има проблем нели? Дека викаат ептен тешко да се убиеш од учење Ама мене ова ме влече некако сакам премногу сакам!! Биологија ми оди топ и се тоа. Ама се плашам дали ќе можам да го научам тоа се плашам стварно а у гимназија јок.
Ни јас немав ни една другарка која таму се запишува. Едино едно девојче од клас од основно со кое воопшто не се ни поздравувам, а и таа е во друг клас сега. Во мој клас (а ако точно памтам и во другиот) има доста деца од други градови, повеќето престојуваат во интернат. Како клас сите се дружиме меѓусебно. Ако уште нешто те интересира (наставници, предмети, одсеци, итн слободно прати ми порака).
Истo мислење делиме, сaмo штo јaс сум oд Кaвaдaрци и сaкaм медицинскo или прaвo. Гoлем грaд е! Нo, тaму е нaјдoбрo зa oвие струки. И мене ме плaши сo тoa штo ќе сум сaмa, a никoј не пoзнaвaм
- И јас ќе одам за сестра Баш се мислев за школите, ама медицина е супер, биологија и хемија обожавам, се тоа ми е многу интересно
@Kimberly11 јас мислам дека ова е одлука која мораш сама да ја направиш. Кога јас се запишував во средно одбрав гимназија, и кога би се запишувала пак, пак би го запишала тоа. Билингвална англиска паралелка во гимназија. Ама тоа сум јас. Си ги знам моите квалитети и негативни страни, па така одлучив што ќе учам. Ти си веројатно сосема различен случај, всушност сите сме различни и си знаеме најдобро за себе. Не можам да ти дадам совет, затоа што не те познавам. Размисли што ти оди најмногу, што би сакала да учиш и како што се гледаш во иднина.