Па и тоа е претпоставувам медицинско, се наоѓа во Струга ( I guess) и таму како и нсекаде има ученици од различни националности, некои тепачки и сл.
Имa и вo Скoпје тaкa пишувa нa средни училиштa oтвoри кoнкурс зa зaпишувaње вo средните училиштa 2015/2016
@Viki 99 ќе доаѓаш од Кавадарци до Скопје за Цветан Димов? Се доаѓа ако сакаш во Корчагин,Борис,Орце,Нова ,Медицина да речеме,за некои од појаките средни,не за Цветан Димов ,ама како сакаш Иначе јас сум си одлучна за медицина,ништо нема да е тешко ако се сака и редовно се учи
@srcence1607 слушнав дека во Цветан Димов имало медицински паралелки, а и во Д-р Панче Караѓозов ги примале учениците со сите петки, јас имам 2 четворки @Kimberly11 ако имам медицински паралелки зошто да не!
Леле ќути @Viki 99 Цветан Димов е Трговско школо ама ајде. Ти кажав дека медицински паралелки има само во Панче, Зеф Љуш Марку (сестри) и Хемиско (фармација, лаборант и оптичар). Само не ја разбирам потребата да уште од 14 год да се оптоварувате да живеете сами во друг голем град специјално за глупо средно што го има во повеќе градови во Мк. За факс секако сите ќе се потепаат за Скопје така да пак моеш да доеш. Не ве разбирам вас мајке ми. На крај краева има и гимназии ако веќе мислиш дека немаш шанси за Панче или мед во друг град, барем фати место во појака гимназија да си извадиш поубави оценки. И така на медицински факултет се 90% гимназијалци
не бе брат ти да знаеш какви се ученици има во медицина....ја имав една 4 и ме примија мора и тебе да те примат ако не у прв,во втор уписен рок сигурно.
Da ne te razocaruvam vaka pred vreme, imam drugarka koja konkurirase za sestri so dve 4ki i ne ja primija, na vtor upisen rok nemase mesto vo sestri pa otide kaj laborantite.
@Kimberly11 затоа јас не одам во Д-р Панче Караѓозов голема конкуренција е! Зато барам економско-правно училиште сега, во економско-правно ќе имаме над минимун поени, и ќе не примат.