zdravo Nov sum sakam da prasam vo mojot grad ima kompjuterska tehnika I avtomatika ja sakam nastrana da ucam elektrotehnicar za kompjuterska tehnika I avtomatika pa Dali mozam nastrana oti ako go ima istiot smer vo tvojot grad nemozis Dali vo internatite ke imam problem ili vo ucilisteto be mmolam za pomos.
Орце Николов Никола Карев Васил Антевски Дрен-правен смер Дајте мислење, искуства, за наставници за се. Имам неколку 4ки
Оваа година завршувам и сакам да се запишам ДИмитар Влахов за КОзметички техничар има ли некој да ми казе што предмети се и дали е многу тешко?
Здраво дали некој има информации за ОСУ „Јовче Тесличков“ - Велес. Ако некој знае ако може да ми објасни. Сакам да се запишам на смер Економски Техничар. Ако некој воопшто знае и за интернатот ОУД „Лазар Лазаревски“ - Велес. Бидејќи сум од друго место, па затоа ќе престојувам во интернат.
Здраво Само што завршив 9то одделение и сакам да се запишам во Корчагин но кога им кажав на моите другари ми рекоа дека нема да станам од книга и дека било многу тешко... Ако некој учи таму може да опише како е??
Акo сaкaш дa ти се сите петки ќе учиш и те кaкo. Јaс имaм другaркa тaму, се преучи гoдинaвa, мислaм декa нoвa плaнетa ќе oткриеше дa пoтрaеше училишнaвa гoдинa некoј ден пoвеќе и нa крaј пaк не пoминa сo сите петки. Вo првa и втoрa гoдинa знaм декa мнoгу бaрaaт, е сегa викaaт декa пoсле третa и четвртa е пoлaбaвo.
Во Орце ќе најдеш најголемо разбирање од професор во Скопје со гаранција. И Корчагин и Орце се горе доле исто, не се нешто тешки школи ама потруди се добар прв впечаток да оставиш. Јас што знам од блиски другарки, не е ни приближно толку тешко како што ги зборат. Ама сепак, кој колку му треба да сфати.
@Kimberly11 многу си неодлучна некако... Зависи што сакаш. Ако сѐ уште не знаеш што сакаш да работиш подоцна, оди гимназија. А ако сакаш да си доктор или било која струка поврзана со медицината, оди во Панче Караѓозов.