devojki vo skopje ima nekoe sredno uciliste za moden dizajner osven lazar licenoski? fala odnapred ❤️
Билингвални паралелки има во Корчагин(француска),Орце Николов(три англиски и една француска), Панче Арсовски(англиска),угостителско(француска),а ако прашуваш за Скопје,толку ми текнуваат во моментов. Ако сакаш француска,би ти ги препорачала и Корчагин и Орце,а ако сакаш англиска,дефинитивно Орце. А каков ти е успехот за сите години?
8 oдделение??? Пa нели ти е рaнo зa среднo! Јaс 9 - тo oдд. Пa немoжaм дa се oдлучaм среднo, a не пa ти
Да ве прашам, дали за да се запишам во драмско треба да имам врски или тие таму се доволно интелегентни да проценат дали сум за таму или не? Со каков просек треба да бидам?? П.С. 6то сум ама прашувам зш сакам таму да се запишам inlove:
Во ЈБТ има билингвлана германска паралелка, мислам дека имаат 5 часа неделно германски и во 4та година колку што знам добиваат сертификат за германски јазик, но за подетелно можеш да побараш на страната на ЈБТ можеби има подобро објаснето
Луѓе бе како се одлучивте за средно? Од една страна друштвото ми оде економска во мојот град А од друга страна јас сакам медицина скопје И двeте струки ги сакам како иде времето се сум позбунет и позбунет
Искрено јас отсекогаш сакав да одам во економско, иако бев сама кога се запишував. Според МЕНЕ мислам да не гледаш друштво туку да одиш на тоа што сакаш и за кое ти се учи. И за двете школи треба доста учење.
Не ми е прoблем учењетo. И двете струки ги сaкaм. Сaмo незнaм, ствaрнo сум збунет. Вaкa времетo не мoжaм дa гo зaпрaм.