Деветто одделенции ајде активирајте се малку.. Што ве влече најмногу? Кој предмети најмногу ви одат од рака? Каде сакате да продолжите со понатамошното образование?? Мене најискрено биологијата и ликовно ми одат најмногу, но додека со хемијата и математиката си имам мака.. Така да..не знам каде да се запишам средно а веќе доаѓа и крајот на 1то полугодие..
Благодарам на сите за мислењето да одлучив за инфорамтика да одам средно ама, јас живеам во Радовиш и имам повеќе избори Штип,Струмица и подалечните градови мене некако ме влече Скопје,мислам дека по ќе можам да се сконцентрирам така у далечен град не си идам дома ќе одвојувам повеќе време за школото. Ама вака некој ако знае да ми каже ... 6 заврших со 4 7 со 4 8 5ка и сега 9 со 5ка сигурно ќе завршам има ли шанси да ме примат?
Дали некој знае да каже нешто за QSI - приватното средно училиште во тафталиџе во старата општина Карпош QSI International School of Skopje
Oд велес сум..и сега незнам дали економска или гимназија, сите ми викаат гимназија не било добро пошто не е стручно нели..а јас сакам после или правно или криминалистика сепак од тоа незнам кое е подобро совет ве молам позз оваа година сум полуматурантка...
Доколку не си сигурна дека сакаш правен факултет, тогаш гимназија. Ќе имаш познавања од повеќе области, па полесно ќе ти биде за понатаму. А и во гимназија последните две години се делат на општествени и математички, па тогаш ќе се определиш.
И јас оваа година сум полуматурантка и сега за сега се одлучив на туризам да одам во Охрид..Во меѓувреме додека разговаравме со класната околу средните таа ни кажа гимназијата да ја ставиме на последно место бидејќи понатаму ако не планираш да одиш на факултет ќе си бил исто како да не си го завршил/а средното..
Точно е тоа. Гимназија треба да ти биде опција само доколку сакаш да одиш на факултет. Слушај паталец, Јас завршив гимназија и не продолжив на факултет. Голема грешка ми е што не завршив средно стручно школо. Најдобро е да се запишеш во некое такво школо. Барем ќе имаш струка и ќе можеш полесно да најдеш работа. А понатака можеш и на факултет да се запишеш.
и јас сум ко тебе од велес годинава полуматурантка, нз за сите учулишта ама во некои ќе има/ има презентации од средните, кај нас у блаже имаше до сеа две презентации од узус и една од економска, ако кај шо учиш средниве немаат презентирано или нема да презентираат, би ти рекла, оди кога ќе имаат отворен ден, тогаш можеш да разбереш повеќе за школото, ако не си сигурна за економска, би ти рекла гимназија, во трета си бираш смер. А од економска шо ни презентираа, барем тие што дојдоа, рекоа дека е ко повеќе за менаџер итн.
Здраво девојки се мислам помеѓу Корчагин и Орце, а сакам на смер пма да одам зашто планирам информатика да студирам. Кое е подобро во однос на учење и професори?
Споре мене стручноо! Може и економска запиши се па понатаму оди на правен факултет или пак деловен секретар/техничар. Инаку Јовче Тесличков е средно училиште со доста високо - кариерен развој!