Јас сум од Скопје,ќе завршам одличен а исто и во предходните 3 години,дали некој може да ми каже кое средно да се запишам.Највеќе ме влече информатика.Нешто такво сакам,а до Илинден не ми се оди.Помош!
brat mi bese gimnazija, posle vo treta smer matematika nes, i zavrski finki informatika (prva generacija vo finki bea oni)
Има компјутерска техника и автоматика,а ако мислиш зошто не ми се оди едноставно далеку ми е,а и не верувам дека некој од моето школо ке се запише таму. И ја сакам нешто такво да направам,а која гимназија се запиша он?
И јас завршувам годинава основно скроз одлична, па уште не знам што понатаму. Мислев меѓу медицинско (медицинска сестра) или гимназија математички смер од трета па после информатика на финки, ама проблемот е тоа што не ја сакам математиката воопшто а медицина стварно ми оди и плус имам медицинари во фамилија што можеби би ми помогнале. Ама па и ова другово ме влече па хаос ми е главата за ова. Ве молам помош!
Сакам да одам право но заинтересиран сум и за туризам напр.водич. но сепак преферирам правен. Знам дека има многу правци во мкд за работа понатаму но сепач се е до дали ке се снајдеш . А јас можеби и ке живеам во странство после 18 год (имам можност) но не мислам сега на тоа. Оцените од сите одд заедно ми се шарени со повеке 4ки и 5ки. Сакам да одам во Борис највеке . Имам прашано некои луѓе кое е подобро меѓу ЈБТ и борис и сите ми имаат кажано борис. Во борис лани има примено ученици со просек 2.25 по математика . (Тоа ваљда значи три години заврсшиле со 2 на крај и еднаш 3 по мат. ) ама има доста и со сите петки. Незнам со какви оцени примаат во јосип па ако некој знае од лани нека каже. Исто и деца што учат во борос сега. Како е таму?
Борис е лабаво. Се губат многу часови, и професорите каснат по 20мин. Ама треба учење. Во глобала нема многу неправди, едноставно се лабави. Никој за никаде не се брза во школото
Корчагин и одбери ПМА. Математика - Марија, Павлина, Фросина, Сузана - респект. Ќе се научиш така убаво математика, што после на ниеден факултет нема да ти биде тешко.
Dali imalo proslata godina priemen vo Pance za medicinski sestri ili pa nekoj drug smer? Me zanima kakva e zainteresiranosta ovaa godina za Pance Karagjozov..
Pa i nie sme za toa ,ali neznam dali ima dovolno poeni..a za laborant vo moe vreme vlagale so pomal prosek.zatoa se mislime..