A зашо не гимназија?Шо си се уплашил толку? Не јадат деца таму.Плус по просперитетно ти е во гимназија. Зашто да учам 4 години струга кога можам на сред средно да се премислам. После ќе се преместуваш? Да.Катастрофа е.Најниската раја учи таму колку да завршат средно.Ништо не учат, ништо не прават.Во школо не се ни појавуваат.Професорите им се некои од провинција донесени со купена диплома кои врска си немаат од просвета.
Не ми е проблемот тоа. Проблемот ми е што немам некоја желба за факултет и не сакам да идам на факултет, не е дека нешто имам проблеми со финансиите, него не сакам.
Зашо не сакаш?Шо планираш у животот да праиш?Како мислиш да заработуваш за леб? Можеш ти и без факултет да работиш, да возиш да чистиш ама по платени ти се работите кои бараат диплома, факултет и знаење.
Има и професии што се многу платени а се само со средно. А и за Македонија не е факултет. Во оваа држава факултетот не користи, така да...
Епа чим немаш во план факултет да упишеш и мислиш дека нема фајде од него овде, оди во било кое стручно тогаш.
Озбилно ти ова?Што има врска ако се од "провинција".Мора ако се од "провинција" да се со купени дипломи?
Не мора да значи, има и кај нас така што прават.Но да. Купени дипломи и ајде сите во Скопје бидејќи повеќе врати се отвораат нели?
Дали универзитетот во Скопје е подобар и поценет-да.Но,и тука има доста училишта.Платата во државните училишта е тука некаде иста.Мислам нема некои големи разлики.Но,и овде се учи на универзитетите.Од друга страна мислам дека знаеш дека во нашава држава не се цени многу знаење,квалитет и искуство.Туку,се е со врски и партиски.Во Скопје можеби има повеќе работа,но цените на се е скоро повисока од другите градови.Не знам,на кого би му се исплаќал така.Јас лично,не познавам некој што заминал да живее во Скопје од страна.Во странство,да,ама во Скопје,не. Инаку мислам дека мислењата треба да се преместат во соодветна тема.
Здраво сега сум 9то и се мислам дали ке ме примат во Карев со 69 поени.Дали може да ми каже некој што се запишал лани и со колку поени? Благодарам однапред
Сакам годинава да се запишам во Карев.Ако некој има информација како е во Карев,какви се професорите, децата и др.Секоја информација е добредојдена.
http://gimnazija-mk.weebly.com/10591087108010891080/1 Од овдека можеш да го симнеш калкулаторот за пресметување поени.
Благодарам. Видов дека си напишал/а дека си заентересиран/а за Карев дали имаш некоја информација(ако имаш некој познаник таму) како е во Карев бидејки напишав на посебна страница од фемина за СУГС:Никола Карев но не добивам одговор.
Немам никакви информации се трудам и јас да дојдам до некој информации.Сепак ако разберам нешто ќе ти кажам.
прочитај им ги сите последни коментари на таа тема. иако викаат дека е ептен лабаво средно (и јас имам така слушано), но не е така колку што заклучив од другите мислења на феминките.
имам слушано дека ептен се бегало и дека критериумите на професорите не се многу високи, така што може лесно да се заработи повисока оценка. Тоа е се’. Не знам за други работи, да беше јбт ќе знаев, меѓутоа со среќа доколку се запишеш таму❤️
Дали некој знае на кои факултети можам да конкурирам со средно градежно и што мислите за училиштето Здравко Цветковски