Кое средно училиште да го одберам?

Discussion in 'Образование' started by Teddey, Jan 14, 2011.

1. power2h

power2h Активен член

ITNO
    Dali nekoj vadel uverenie za zavrseno sredno obrazovanie???

2. Milena11_A

Milena11_A Нов член

Годинава тргам 9то одд, и имам уште некое време да размислам каде во средно. Се решив за медицина,но не сум сигурна за кој смер. Најмногу се двоумам помеѓу смеровите мед. сестра и забен техничар. Па ако може некој што учи таму да ми сподели свое искуство или мислење :)

3. MacedonianHacker

MacedonianHacker Активен член

4. Human475

Human475 Нов член

Здраво!Јас сега сум 9 одд. и би сакала да се запишам на Факултетот за природни-математички науки,но не знам во кое средно училиште да се запишам!Во гимназија или во медицинско?Инаку,за сега барем скроз сум одлична.Ве молам,одговорете ми!

IreNey9 likes this.
  5. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Би ти препорачала Гимназија, смер ПМА во кој се обработува целата математика и физика. ПМБ е повеќе за биологија и хемија.

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Гимназија.

Anie93 likes this.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Гимназија.

Anie93 likes this.
  8. Ana2411

Ana2411 Истакнат член

Многу зависи што смер би запишала на пмф па според тоа да се ориентираш дали ти се поблиску предметите од медицина или гимназија.

9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Медицинско, барем со медицинско ќе имаш некаква струка, а со гимназија не

orxideya likes this.
  10. glupsumjbg

glupsumjbg Активен член

dali so 71bod bi me primile vo medicinsko

11. glupsumjbg

glupsumjbg Активен член

со која гимназија најдобро би било да се запишам за да продолжам после на медицински факултет или пмф биологија ... Карев,Јосип броз ТИТО ,Георги?

12. Bisera McCartney

Bisera McCartney Активен член

Добар ден девојки, ме интересира ваше мислење за погодни средни училишта за ученици со одличен успех во сите одделенија. Пишете по некое средно. ❤️

Last edited by a moderator: Nov 16, 2022
  13. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Зависи дали прашуваш за гимназија или стручно. Ако сакаш гимназија, јас можам да ти ја предложам Орце Николов, бидејќи таму учам, за школово можам да ти кажам дека е супер, реновирано е, одлични услови за настава има, професорите генерално супер, со минимални исклучоци што во секое школо ги има. Не се сведува се само на учење, имаш можност и за учество на бројни проекти, можност и за билингвална паралелка- англиска/ француска. Ако си одлучена што сакаш да бидеш во иднина и средно стручно е супер опција, само зависи што сакаш, различни стручни има. Плус вака добри школи што еве можам да ти ги кажам се Панче- смер медицински сестри, Јосип Броз Тито (таму германска паралелка има мислам), Георги исто не е лошо, малку построго е само. Сепак за нив најубаво ќе ти каже некој што учи таму.

Bisera McCartney likes this.
  14. Alex29

Alex29 Истакнат член

Od gimnaziite Orce, JBT, Korcagin, ako sakas drzavno. Karev iskreno ne bi ti go preporacala, sega stv ne znam kako e, jas koga bev sredno bese ziva katastrofa, ne ucev Karev, no imav drugarki od tamu, se imase samo ucenje ne. Ako sakas privatno, NOVA definitivno. Deka e skapo e, no imas milioni moznosti i povolnosti za da prodolzis na studii vo stranstvo, osobeno so IB programa ako si. Od strucnite ne znam bas osven Pance i Boris za drugive bas neam nekoe ubavo mislenje.

Zavisi toa od konkurencijata i od smerot. Vaka sto znam za sestri malce potesko, obicno sekad so 75 vlagaat tamu, pa se slucuva i priemen da ima duri zosto ima golem interes, plus i doagjaat ucenici od drugi gradovi i golema konkurencija. Sepak individualno e za sekoja generacija, moze ke se pogodi i da te primat, ne znam.. Za drugive smerovi bi trebalo (spored mene).

Last edited by a moderator: Nov 18, 2022
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ако стварно учиш би ти рекла Орце и тоа билингвална или Корчагин. Георги Димитров исто не е лошо.
    Е сега ако имаш можности - НОВА, ко што пишала и членката над мене, бидејќи многу врати се отвараат.
    За стручни не знам, релноста е дека има многу добри смерови ама одлични ученици баш и не се запишуваат (освен можеби медицинско).

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Работев во средно медицинско училиште, смер сестри доколку сакаш медицина. Условот за тој смер е секако 5.00ви сите години. 90%од учениците учат премногу и се стварно квалитетни и вредни. Доколку те влече нешто друго, не знам. Немам контакт директен со друго средно училиште, ниту сум имала :)

17. womanoduk

womanoduk Нов член

сугс "панче караѓозов". медицинско е :)

Kikyi likes this.
  18. Johnatina

Johnatina Активен член

Дали некој знае нешто за American scholl, Skopje?

19. mama83

mama83 Истакнат член

Дали има некој што живее во Кичево ми треба една услуга од ОСУ "Мирко Милески " ?

20. inchixx

inchixx Активен член

zdravo :) prasanjevo malku izleguva od tema no ne najdov dr tema sto e pobliska do toa sto go baram. me interesira dali e vazno za zapisuvanje vo gimnazija kolku opravdani/neopravdani si imala vo osnovno? i dali 1 neopravdan menuva nesto? isto taka dali polugodisnite oceni se zimaat vo obzir ili samo tie za kraj godina? fala vi odnapred :)

Kat2023 and glupsumjbg like this.