1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кое средно училиште да го одберам?

Дискусија во 'Образование' започната од Teddey, 14 јануари 2011.

1. Ana2411

Ana2411 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    150

Нема никаква врска 1 неоправдан, а во предвид се зимаат само оценки од крај на година, од сведителство

2. inchixx

inchixx Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18
    fala <3

На Ana2411 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    18
    Кири оваа година имаа најдобар успех.Запишаа над 320 ученици.
    Имаш хемиски и медоцински смерови.
    Професорите, училиштето( сосема реновирано ) се супер.

4. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.721
    Кај и да завршите медицински смер убаво ќе ви биде. Одма работа има, за мојава струка медицинска сестра, секогаш се бара.
    Како ми фали средно. Уживајте си во најубавите години.

5. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    2.377
    Јосип Броз Тито или Никола Карев?
    Инаку не знам,дали е за во оваа тема прашањето,но кога се прави испит пред да влезеш во средно се прави на материјалот од осмо и девето само,или?

6. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Јосип Броз Тито според мене. Немам против Карев ништо, но сепак ЈБТ. Плус имаш можност и во германска паралелка да учиш таму и после 2ра ако полагаш приемен и ако те примат има и меѓународна. Нуди повеќе можности школово според мене. Инаку ако мислиш на приемен како тој лани во Орце, се прави само доколку има повеќе пријавени од бројката што ја примаат и при тоа сите се со идентични поени. Во друг случај не постои такво нешто. За кој материјал тоа не знам во случај да дојде до тоа да се полага приемен пто не верувам, би објавиле непосредно откако ќе излезе ранг листа на примени ученици.

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Spicy71

Spicy71 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    25
    Вака јас 100% сум решена уште од полани да одам во Орце Николов сега од септември. Ама јас и мојот коефициент на самодоверба еднаков на НУЛА, секогаш морам да си барам и втора опција. Не за друго, знаеме сите дека имаше приемен во школово годинава, премногу пријавени, сите со 5.00 успех, малку ме плаши да не се случи истово и годинава, не дека јас не учам ама да си имам и доза на резерва ако ме одбијат, што би правела. Освен Орце, еве какво е вашето мислење/искуство за Георги, еве и ЈБТ може. Карев и Корчагин не сакам искрено. Е сега ако и овде местата отидат јабана уште во прв уписен рок, ќе одам JHC или NOVA, иако е прескапо, за стручно не сум одлучена, ниту верувам дека до јуни ќе бидам, не дека се лоши стручните, ама рано ми е уште сега да одлучам што понатаму. И така јас со моите проблемчиња, ако некој може да ми помогне со совет би му била благодарна :D

На inchixx и Tanya9 им се допаѓа ова.
  8. glupsumjbg

glupsumjbg Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2022
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    22
    Здраво , Размислувам каде да се запишам па вака не сум 5,00 но секоја година поминувам одличен ( да не се подречам) значи не поминувам помалку од 4,50 просек е сега , Дали би ме примиле на смер фармација тоа ми е желба но исто така желба ми е да завршам правен смер ? но воглавно повеќе сакам фармација . Се мислам да пробам во медицинско ако не ме примат да одам во втор уписен рок во Васил Антевски . Значи и двете работи ги сакам но повеќе сакам да идам фармација повеќе ме влече . Би сакал совет дали да идам на Фармација или Правен ваши мислења и што би постапиле вие , Чекам милења благодарам однапред

9. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    има ли некој вратен од странстбо и што дозавршил училиште и се запишал средно во Макденија.Како одеше нострификацијата

10. Eva.simon

Eva.simon Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Орце,Георги или Корчагин? Каде е најдобро да се запишам? :fubar:

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Каде што сакаш ти :D трите гимназии се добри во глобала.
    Моја препорака е Орце :)

На Eva.simon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Според мене Орце. Не се лоши ни останатите и таму учат супер деца, ама со оглед на тоа дека и јас и сестра ми завршивме во Орце и двете имаме супер искуство, можам да ти го препорачам школото.

13. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Јосип Броз Тито, Никола Карев или Раде Јовчевски – Корчагин? Кое е најдобро средно училиште?

14. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Секое школо има + и - работи во него. Најмногу зависи, каков ученик си, каков карактер си, какво друштво ти годи, колку и кои предмети сакаш да ги учиш итн..
    Јас не учам во ниту едно од овие три, ама чисто како мислење би ти кажала, ако сакаш средина каде што бараат учење и посветеност (но во нормални граници) и океј друштво, тогаш Јосип Броз Тито.

15. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Генерациски гледано, јас кога бев средно, Корчагин беше највисоко рангирано. Најмногу бараа учење професорите и од Корчагин излегуваа навистина добри ученици со солидно знаење. На факултет имам неколку колеги "корчагинци", можам да кажам дека навистина се меѓу најдобрите. Е сега последниве година-две не слушам баш убави работи за училиштево, мислам дека рејтингот малку е паднат, и веќе не е таа структура на професори и типови на ученици кои се запишуваа пред неколку години.
    ЈБТ отсекогаш е некоја златна средина меѓу овие две. Зависи што генерација професори ќе ти се погодат. Децата што се запишуваат се океј исто. Има малку повеќе врскаџии таму, но не се мнозинство секако. Така да како под број два го ставам според мене ЈБТ.
    Карев најмалку знам за училиштево, мене лично ако ме прашуваш не би ти го препорачала, но сепак одлуката е твоја.

16. inchixx

inchixx Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18
    ima nekoj sto planira vo georgi da se zapishe sho e raspolozen za muabet? pishete mi :D

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lee.oona

Lee.oona Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Здраво:):) јас сега завршувам 9то одд и се решив дека ќе одам медицина, ама никако не можам да се решам кој смер да одам, па дали ќе може некој да ми каже свое мислење дека навистина незнам што да правам:^)

На Savetta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Amogus

Amogus Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    И јас исто сум 9то ќе одам медицина и јас или фармација или мед тех, најверојатно второто

19. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Сакам на медицина да се запишам, па ме интересира дали треба од 6то до 9то одлична со сите петки да си за да те примат? :?:

20. Lee.oona

Lee.oona Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    За медицинска сестра најчесто примаат само со се 5, а за другите смерови мислам има шанси да примаат и со по некоја 4ка