Мислам дека не би требало бидејќи сум насока ПМА и сакам да се преместам во паралелка, исто така насока ПМА. Се надевам дека не би било чудно со оглед на тоа што до крајот на годината се останати 2 месеци.
Не бе зошто чудно? тие работат за тебе, не ти за нив. Кога сакаш можеш да се преместиш. И да, ако е скроз ист смер, не полагаш диференцијални
Не знам баш дали во април би ти дозволиле со оглед на тоа што веќе сме оценети до трето тримесечие нели... На полугодие мислам даваат, вака сега баш не сум сигурна. Инаку може не те разбрав добро ако мислиш за од следната година тогаш сигурно може. За препорака, Орце или Корчагин, според мене. Не знам сега точно тежината која е во ПМА со оглед на тоа што сум 2ра година, а и нема да одам ПМА од следната година. Едит: Сепак ако веќе си решена, пред да си ги подигнеш документите од старото училиште прашај за сигурно во училиштето каде ќе се префрлаш, дали би ти дозволиле сега пред крај. Секако тие повеќе знаат од нас на форум . Ние може само да делиме претпоставки хаха.
Орце Николов. Има одлични и спремни професори за изборните во ПМА. Иако бев ПМБ, дел од нив ми предавале основната математика и програмски/информатика и можам да ти кажам дека се врв. Дали е возможно сега периодов, најубаво е да си прашаш на mail на училиштето или да свртиш на тел.број.
ima nekoj drug na forumov sto planira vo georgi da odi sea od septemvri? ako da, neka mi pise da si naprajme muabet
Јас Корчагин завршив, има одлични професори по математиките, на факултет нема книга да фатиш по математика и ќе положиш со висока оценка. Е сега дефинитивно си бараат доста знаење, не е толку лесно да се добие 4-5ка.
Jas imam kerka polumaturantka.Moze glavata vi ja otupev I na drugite sajtovi pisuvav ama navistina neznam sto ke pravime.Ona mnogu saka vo Karev ama nemame prosek za tamu.Kako vtora opcija go izbra Boris pa sega pak nesto se predomisluva.Nekoj neka mi dade nekoja pouka sto da pravam.Ve molam kazete mi iskustva
Нека одбере девојчето на крајот што си сака. Добар избор е и гимназија, а и средното економско. Што и да одлучи, нема да згреши. За друго нешто се мисли или само меѓу овие 2 избори е заинтересирана?
Проверете на сајтовите на училиштата ако уште стојат списоци од минатата година со примени ученици. Таму отприлика може да се види каква е ситуацијата со колку бода се последните примени, итн... Сепак од генерација до генерација зависи многу но ако го најдете барем ќе имате некоја претстава.
Zdravo.Srekno na site polumaturanti na site im posakuvam da si se zapisat tamu kade sto im e zelbata. Sakam da prasam prijavuvanjeto sega na 20ti e online a ako gi primaat decata pisuva deka treba dokumenti da se dostavat vo skoloto.Ako nekoj e zapoznat so toa moze li da mi kaze koj documenti se nosat
Зар нема прикачување на документи онлајн? Мислам дека истите треба + можеби и електронската пријава. Види дали пишува на Конкурсот, на крај краева носи се’ што си прикачил/а при апликацијата и нема да згрешиш. Со среќа!
Fala ti sto se protrudi ama nie SE ZAPISAVME.NE PRIMIJAAAA izvini sto vaka pisuvam ama mnogu sum srekna.Fala uste ednas
Fala ti godpod na site neka dava koj nema doziveano neka si se izraduva.Ubavo e koga dete ti e zadovolno toa e najgolema radost I gordost za eden roditel.A moeto dete sega e.Pozdrav
И да знаете дека многу значи поддршка и заинтересираност од родител за школувањето на своето дете! Мило ми е и Ви благодарам ❤️
Јас вака од своја перспектива на сите можам само да ви препорачам избегавајте гимназија освен тие што планираат подоцна на природни науки да продолжат инаку џабе потрошени и фрлени 4 години од животот ништо практично нема да научите многу подобра опција ви е стручно училиште
Сакам да прашам дали некој случајно има конечни ранг листи од уписите 2023 за георги димитров и од корчагин.Ми требаат за една пријателка па ако имате случајно би ве замолила да ми ги пуштите.Фала
Moeto sredno uchilishte koe go zavrshiv mnogu odamna eve Sega se potsekjam na nego I mojot omilen predmet Po sociologija I edinstven sociolog koj go priznavam , ps: ( drug sociolog ne poznavam ) , mojata draga I pochituvana Profesorka Po Sociology od toj moj period , stvarno najubav period mi beshe .! Ubav period za sekoj tinejdz vo tie srednoshkolski vreminja ..!