Јас завршив таму, имам убаво искуство се на се, имавме дружба ептен едни помеѓу други. Некои од професорките се доста искомплексирани и ќе си имаш проблем со предмети како музичко, кајшто ќе учиш повеќе од било кој предмет ама се на се ќе имаш убаво искуство. Имавме и прекрасни професори што ептен не потковаа со знаење за понатака.
Дали некој знае оваа година во Корчагин кои се класни наставници и општо кој ќе предава од септември?
Здраво! Годинава треба се запишеме во средно училиште, дали некој има скоро учено или слушнале нешто за Никола Карев?
zdravo!!! momentalno sum 8-mo odd no se si mislam kade da se zapisham bidejki imam uste samo edna godina toa da go odlucham. imam prashanje koe celo vreme mi e na glava.. znaci sakam da odam vo gimnazija, najbliskata do mene e Dobri Daskalov vo Kavadarci (okolu 20min pat so kola) no ja sakam da odam vo Veles Kocho Racin (okolu 45min) bidejki sakam nov grad i novi lugje + vo internat oti ne sakam celo vreme da patuvam, mnogu mi se loshe. No tuka mi e problemot.. majka mi vika deka ako odam vo Veles internatot nema da bide platen?.. deka imalo gimnazija poblizu do mene i zatoa taka kje bilo?.. stvarno neznam nekoj ako moze da mi objasne plss!!! (ps. malku sum glupa za ovie raboti bidejki nikoas ne mi teknalo da se naucham, izvinete!)
Не знам за Велес но имам другарки што седеа во интернатот во Битола и знам дека плаќаа ама не знам точно колку. А за меѓуградски превоз си плаќаа зашто имало гимназија во нашиот град (искрено преглупо) а иначе сите што учеа стручно средно не плаќаа превоз
Не си глупа, таман работа. Затоа и е форумов, да се праша. Исконтактирај со интернатите така ќе добиеш најсигурни информации. Инаку ако те спречуваат финансиите, можеш да подработуваш одвреме-навреме по кафичи. Значи не е ништо лошо, страшно или срамно.