Не е од мое лично искуство, не учев во ниту една од овие, но вака од муабети од врсници, впечаток имам дека Ѓорѓи е малку полабава за учење, а Орце понапната, во смисол, професорите повеќе бараат да се посветите на тоа што се учи. Не би да те предомислувам за ниту една, и двете гимназии се добри. Но како ќе си поминеш зависи до друштвото, соучениците, професорите, атмосферата итн. Во главно тој е материјалот шо се зема по гимназиите и принципот на кој истиот се предава. Со лесно што и да одлучиш.
lugje dojde i za upisi ali samo elektronski mi rekoa, eve sega aplicirav ama vo poleto kade sho treba da se stavi PDF od dokumentite moze samo 1, dali treba i dodatok na sveditelstvo ili samo sveditelstvo?.. aaa i drugo prashanje, neznam dali me pamtete od lani kako se dvoumev za veles ama eve odberiv da ucham vo bitola, nekoi soveti ili iskustva? kako se lugjeto tamu? fala odnapred!!!
Има ли шанса детето ми е со минимален успех за влез во гимназија да се запише некаде како во Карев или ЈБТ во прв уписен рок? Има ли во Карев ЈУБ смер или не? Што мислите каде би имала повеќе шанси за упис со малку над минималните поени од основно - Карев, ЈБТ, Георги, Корча
Здравоо може ли да ми помогнете какви се прашањата за приемниот тест во гимназија по македонски и математика