Кожен мебел, ДА или НЕ?

Дискусија во 'Дом' започната од SashenkaSkopje, 18 ноември 2013.

1. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Никогаш не сум сакала кожни гарнитури, од веќе наведените причини погоре, во лето потиш а ако е поладно во собата - е ладна...ама па од друга страна предност е чистењето, не задржува прашина како штофените гарнитури....единствено решение - еко кожа, и прекривачи на долниот дел за седење...

2. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Кожен мебел,ама горе со платно а не целосно кожа.

3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Не преферирам кожа како материјал за собни гарнитури.Не е функционална за употреба,нема естетика како другите материјали и диктира конкретен стил на уредување на домот.

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ^ Не се согласувам. Особено не за тоа дека нема естетика :) Инаку овде има убави модели, http://www.kafepauza.mk/pres/mebel-od-e ... shiot-dom/ ги има ина фб
    https://www.facebook.com/elittesofa?ref=hl

Битно е да биде убава на изглед и удобна за седење.

5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Не се залажувајте со кожен мебел.
    Во мојот дом има таков мебел кој моментално е во излупен дизајн и изгледа многу грдо.

6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    од мене големо ДА за кожен мебел. Го обожавам.

7. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
    Единствена сум што прочитав кожен кабел ? :D :rofl:

8. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    дефинитивно да...мислам за кожен мебел, не за кабел :D

9. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.138
    ДА за кожниот мебел..го обожавам :inlove:

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.341
    Допаѓања:
    142.004
    Мене многу ми е криво што не купивме кожен мебел затоа што јас тогаш не сакав :tmi:
    Имаме од некое платно, со кожна конструкција. Дизајнот е совршен, ама за парите што ги дадовме ќе си купевме кожна.

Само што ја купивме платнената, после два месеца на син ми му констатираа алергија на домашна прашина и ми рекоа дека најдобро е да си купиме кожен мебел. Можете да замислите колку се изнервирав тогаш за одлуката да купиме од платно. Морав да и ставам прекривачи и ги перев барем еднаш неделно поради малиот.

Ја имаме 6-7 години и релативно добро сочувана е, ама мислам дека беше грешка. Следната сигурно ќе ни биде кожна.

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ако гледаш така не треба ни да јадеш месо. Со овој став, се надевам дека си вегетеријанец. :D

Но, не сите размислуваат така, и животните се убивале и ќе се убиваат па макар и од разонода, има луѓе на кои што за жал тоа им е хоби, а тоа се ловците. Можеш да имаш свој став и мислење, но не можеш да го промениш светот. Тоа под дифолт не ги прави сите луѓе ладнокрвни. Доколку веќе постои, ако ни се допаѓа, нема зашто да не го купуваме. :)

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Големо ДА! Затоа што убаво изгледа, лесна е за одржување и дава отмен изглед на целата дневна соба ;)

13. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    69.105
    Во право си, не јадам месо. Секој сам решава како ќе си го искористи животот, а ако со моето решение можам да спасам барем едно животно, тогаш зошто да не бидам вегетаријанец.
    Be the change you want to see in the world. - Mahatma Gandhi - тргни со оваа мисла и ќе видиш колку многу ќе значи тоа што го правиш. :)

15. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Кожната гарнитура е многу поубава и полесна за одржување...но дефинитивно на тапациран мебел е многу поубаво да се седи...лежи и сл...Кожата може да те поти во лето, а во зима е крајно студена, мораш да ја прекриваш со нешто што постојано ќе паѓа и ќе те нервира :)

16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    28.554
    Зиме ладно држи, лете поти, прекривките се лизгаат од неа |( . На крајот си се одлучив да си земам гарнитура комбинација од кожа и штоф, мислам дека не погрешив. На местото каде се седи ми е штоф, а потпирачите и страниците ми се кожа. Всушност делот каде се седи ми е прекриен со прекривки со гумички одоздола и не се лизгаат воопште, така да не се ни гледа штофениот дел.
    Лесна, прелесна за одржување, само ја пребришам еднаш неделно и супер е.
    И лежајот во спална ми е кожен па и со него немам мака околу одржување.
    Инаку многу поубаво, поелегантно, полуксузно, поотмено ми изгледаат кожените гарнитури од штофените.

17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    981
  18. Vip83

Vip83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    242
    Дефинитивно да за кожен мебел! Лесен е за одржување. Ми се гади од тапациран мебел. Многу е комплициран за одржување,а во него се собираат најмногу грињи.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Едвај чекам да смогнеме сили седмоседот кожен да го смениме, се лупи и многу грдо изгледа. Навистина е стар 20 години а може и повеќе ама се користи само 2 години. Следната гарнитура сигурно нема да ми биде од кожа.

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Од аспект на одржување да, ама има негативности како што кажа снегулка. Имам комбинација кожа и штоф и ок е.