Планираме да реновираме и да се подновиме со нов мебел за во дневната соба. Сакаме кожен мебел, па би сакала да ми препорачате продавници каде има модерен и квалитетен (без разлика на цена) кожен мебел. Каде покрај Jugoexport, Montenegro, Domitalia, Punkt може да се најде добар кожен мебел во градов? Има ли некој купено кожен мебел од овие продавници и како сте задоволни од квалитетот? Однапред ФАЛА за одговорите!
Да, затоа што е најлесен за одржување, убаво и елегантно изгледа и претежно се доста трајни. За квалитет зависи од каде ќе земете и каква кожа ќе си порачате.
Kozen mebel-garnitura,ni pod razno,strikno mebel-stof,neznam zosto kozata bar mene mi ja pravi ladna atmosverata na sobata,(kako vo kancelarija),mozebi e podobara kozata za odrzavanje ama mene licno voopsto ne mi se dopaga..
Definitivno ne bi kupila kozna garnitura, premnogu ladno mi deluva, letno vreme ce lepi za, se potis, zimno vreme mrazulci da fatis, se lupi. Definitivno ne
Ми треба малку помош Имаме стара 10 години кожна гарнитура и сакаме да ја поклониме, меѓутоа има места каде што е малку испукана и избелена, а со средствата за одржување не се покрива, а само со тоа ја имаме чистено. Знае некој каде може да најдам боја за кожни гарнитури таква боја?
Може и со боја за кондури да ја поминеш нека постои малце и после избриши со мека крпа или кујнска салфетка .
Definitivno da za kozen mebel! Jas imam i garnitura i spalna od koza i zadovolna sum, em se oddrzuva lesno em ubavo izgleda. Nekoj spomna deka poti vo leto, pa ke si stavite zastitna prekrivka togas.
Јас сум за да.. Ако е од висококвалитетна чиста говедска кожа, тогаш да.. Ама имам забележано гарнитури на име кожни ама со екстремно низок квалитет, па и цената е пониска.. такви не би земала, подобро штоф..
За кого како, ама според мене: никако, еднаш и никогаш повеќе таа опција. Годинава реновиравме, и новата гарнитура намерно ја порачавме во штоф - подобро здравје.
Имам искуство со кожен мебел, лесен е за одржување, го пребришувам со влажна крпа и чист е (не дозволува внатре во него да навлезе прашината). Ама на лето се лепиш на него, на зима е мраз. Имам постели (оние како церги, ги знаете нема кој нема) и знаат да лизгаат понекогаш. За разлика од кожниот, штофениот е потежок за чистење, и во него си ја собира прашината, ама е многу, ама многу попријатен за седење и уживање на него. Воедно, денес постојат многу модерни штофени гарнитури. И даваат топлина, а кожниот ми изгледа малку аристократски, ама ладно.