За оваа козметика не најдов претходна тема а би сакала да знам нешто повеќе за неа? Како дејствува што имате користено и дали имал некој негативни ефекти а воедно и за колекцијата за заштита од сонце во пресрет на летото...
И јас сакам некое мислење за термалната вода и некоја крема за лице за комбинирана кожа? Ако знае некој нека пише.
Јас сум многу задоволна од Авене. Имам и во друга тема пишано, во текот на летото ја користам кремата со СПФ 50 и е супер. Малку е поскапа, околу 1000 денари ама трај подолго време. Другата крем во бело паковање е нешто како тонирана крема, лично мене не ми се погоди на бојата на лицето. А исто така и оваа е со СПФ 50, само е нешто како пудра и потешко се упива.
http://www.shideler.com/wp-content/uplo ... acneal.jpg ја користам оваа крема веќе подолг период и има видливи резултати.
Ја имам термалната вода, и доста долго ја користам веќе, околу година ипол или евентуално две. Имам пофални зборови само
една од посолидните козметики, и поскапа, јас ја имам користено оваа крема со цинк за оштетена кожа, затоа што имав третмани против испукани капилари, имам пофалби.
[/quote] Ќе може ли да ми кажеш што нијанса е тонираната крема? Во аптека немаат тестери, ми кажаа некоја медиум нијанса била, ама пак не ми е јасно. Фала
300-400 не ме држи за збор, ама поскапа не беше. Има малецко и поголемко шишенце. Повеќе се исплати поголемото зашо нема некоја голема разлика во пари
Aман бе. Многу евтина. Очекував негде 900-1000 ден. Ти кое пакување го имаш, гледам 3 големини има 300 ml, 150 ml и 50 ml? Не знам јас кое да го земам.
300 ml имам јас и озбилно не е скапо, а долго трае. Меѓу величините е 100 денари разлика мислам. Искрено вреди. Иначе видов дека си прашала и за термалната вода на Виши. Таа ја немам пробано, ама од термалната вода на Авене сум многу задоволна. Ем не е скапа, ем супер си е
^^ Јуначко срце не дотраја... и ја купив денес. Ја тестирав и на дечко ми и тој беше воодушевен. Многу е освежувачка. И за него ќе земам една посебна деновиве. Инаку јас го зедов големото пакување од 300 ml и е 580 ден. Тоа од 150 ml е 440 ден. Им го имам фрлено меракот на бајаги производи на Avene, да поминат испитиве па се фрлам на шопинг.
Од каде ја зема бре толку? Јас во аптеката во Рамстор ја зимав, и колку што памтам не беше 580 тоа дефинитивно Добро, може и да ја поскапеле, што знам Нели е добра? Мене ептен ми прија, поготово летно време, мераци ми е водичкава
Од "Виола" од Буњаковец ја зедов. А за скапа шо знам, ми беше очекувано оти прогуглав и баш таа беше препораката за малопродажна цена. Ептен е убава. Како ли сум можела без неа?!
Ако го има користено некоја кремов, ме интересира збор-два за него. Дали е ефикасен и дали вреди за цената?
Јас го користев, дерматологот ми го препорача. Мислам дека чини 800 и нешто денари.Мене ми траеше три месеци. И вреди за парите, доста ефикасен е го освежува тенот, ги смалува порите а акните ги суши и спречува појавување на нови.
Мене ми ја препорача кремава дерматолог поради тоа кожата на Т-зоната во исто време ми беше и масна , значи светам а ми се лупи , како лишаи ми се правеа и за брзо време откако почнав да ја користам , престана да ми се лупи и сеуште си ја користам само најчесто еднаш дневно ставам а не 2 пати , бидејки имам комбинирана кожа а кремата не упива воопшто лесно и мн време ми трае . Ја купив 960 ден. Еве ваква користам
Можеш ли да ми кажеш, дали при користење на кремов користеше и лосион од истата колекција, од друга колекција или воопшто не користеше, и каков ти беше третамнот. Фала ти