Кои ви се плановите за 2016 година? Што ќе направите, смените во вашиот живот?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Tanjamm, Dec 21, 2015.

1. Lutka®

Lutka® Активен член

Во 2016 ... Планирам да се вработам и здравје јуни некаде да одам во странство, повеќе да се посветам на себе си. Тоа сега за сега. Другото го оставам во рацете на Господ.

Wahnsinn likes this.
  2. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Za 2016 planiram da ne se zamaram mnogu so planovi , kako velat starite domasniot esap na pazar ne izleguva.
    Samo si posakuvam zdravje za moite najbliski i za sebe , i malku poveke sreka i da edno bebce , drugo se ostavam se na vremeto da pokaze .

3. toogood

toogood Популарен член

Se razbira plan mora da se ima.
    Ne dozvoluvam zivotot da me nosi, jas sum taa koja go navigiram.
    Zdravje se razbira ama samo zdravje i pez plan da lutam, nikde nema da stignam.

Prvo vo Januar treba da zavrsam nekoj proekti otpocnati po doma i da se registriram za nekoj kurs.
    Godinasniov predizvik za citanje na knigi go ispolniv i vo slednava god. ke se potrudam da se nadminam sebesi.
    Zavisno od oporavuvanjeto na globalnata ekonomija ke se vpustam vo novi podvizi, nekoja druga rabota, nov predizvik.
    Tekovnite raboti koj mora da se ostvarat nema ni da gi pisuvam.

Bi dodala SAMO ZDRAVJE, toj sto se trudi i raboti ne mu treba sreka, rabotite sami ke mu se namestat.
    Srekno vo Novata 2016

vitamina, Tanjamm and Lady Phoenix like this.
  4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Обично си праев порано тегла со работи шо сакам да ги напрам, ама годинава оставам да биди се онака како шо треба. Неќам да имам некои големи очекувања, сакам само да ми остани волјата за учење, да имам среќа, да си ја имам љубовта, да ми остани здравјето, да ми останат луѓето кои ги сакам покрај мене (и животните, и по можност да ми го вратат Бобо, I miss that dog). Ете толку доволно е.

5. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Па јас сум со доста планови за годинава што следи..Се надевам се ќе биде по замисленото.Некако без план ми е чудно и секогаш морам да имам размислено во глава,како и што на одредени теми.На љубовен план се надевам на повеќе среќа хаха..Здравје да не служи мене и моите блиски дај Боже и се друго ќе е во ред.:l:
    Ви посакувам многу радости на сите :inlove:

kjukli and Mr. Right like this.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

На Нова година како празник гледам отсекогаш со радост како на нови надежи општо, но не сум тип што прави конкретни планови и резолуции :lol:
    Секако најважната желба која ја посакувам на секој убав повод е здравје за мене, целото семејство и сите сакани луѓенца :) Да ми остане овој ентузијазам и желба за факултетот и да ми донесе успеси, па другото како што е онаа традиционалната, сѐ нека си дојде по ред :D
    И да, ви посакувам на сите да си исполните сѐ што сте си замислиле :l:

kjukli, Lady Phoenix and vitamina like this.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Ја за разлика од Кримка, ваљда ќе ќе воведам распоред на коктелите од Понеделник до Петок. Па, животот од некаде мора да почнува да биде розев :D
    :d::drunk:
    п.с И по можност да излажам некој да ми купи one-way ticket to Bora Bora :D :sun: :music:

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Ќе избегам баш онаму каде што јас сакам, каде што има некој таму позади.. некаде далеку што бескарајно му недостасувам а и тој мене, каде што ќе имам сигурна топлина, неодолива насмевка, и бескрајна прегратка!

Tanjamm, LUCERKA, kjukli and 4 others like this.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Во 2016, здравје Боже, ќе станам мајка.... мислам дека е голема и убава промена во животот :inlove: :l::inlove: За мене 2016 ќе има посебно значење.

rose60, Tanjamm, glosipgirl and 8 others like this.
  10. babyblond

babyblond Популарен член

Да ослабам да ми останат само задникот и градите и да дипломирам. :)

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Jas kako za promena odluciv da ne planiram I postavuvam rokovi, dosta mi bea lekciite od minatite godini se me udri po glava :tmi: :D pa taka da 2016 ta se nadevam ke stanam ko onie turni me da kinisam :$ da se odmoram malku od zacrtanite planovi koi ,,mora,, da se realiziraat ]:) sto dojde dobro dojde, sto ne taka trebalo :inlove:

12. crimson

crimson Форумски идол

А сега сериозно да го одговорам прашањево.

Можеби звучи клише, ама сакам да сум здрава. Тоа е се што мислам дека би ми го направило животот комплетен.
    Сакам да спијам малку повеќе и да се хранам поздраво.

Сакам да не се плашам да кажувам што чувствувам.
    Да продолжам да се будам рано, ама и да си легнувам порано.

Сакам да бидам поостра со луѓето, затоа што вака не иде.

Тоа е тоа, другото и сега е океј.

rose60, H.VAGA, Tanjamm and 5 others like this.
  13. 1209

1209 Форумски идол

2015 ми беше некако целата измешана, де среќна, де тажна...имав многу убави моменти, многу дружби, многу средби, изненадни дешавки, се разделив со некои луѓе, ми се смени секојдневие и така.За 2016 немам планови, не сакам да планирам, ама имам желби, да ми тргне работата, да дипломирам, да си го средам животот малку по малку.Сакам да отпатувама некаде зошто којзнае од кога немам патувано, сакам малку монотоност да се смени во врската, некако во последно време малку ни беше климав односот, да се оправиме.Сакам и повеќе пари, другото се што имам е добро, нека остане така.

Tanjamm and Lady Phoenix like this.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

2015 ми беше многу лоша иако имав најубави 6 месеци кои на крај завршија неубаво.
    Во 2016 планирам да дипломирам и да се вработа а и исто планирам више за ништо да несе нервирам доста беше да се ставам на последно место.

15. kjukli

kjukli Форумски идол

Да се дружам многу многу повеќе, и да создавам нови пријателства. Да престанам да се нервирам за некои личности кои колку и да се трудам секогаш ќе им бидам на последно место. И летото дефинитивно ќе си го посветам целосно на мене. Уште од сега е испланирано, без разлика на што и да се случи. :makeup:

ANGIE1, macka91 and Tanjamm like this.
  16. Independiente

Independiente Популарен член

1. Да се вработам
    2. Да направам или барем да почнам да градам куќа.
    3. Да забременам.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сега брзо на Зевзекманија гледав анкета каде ги прашуваат луѓето за што се каат во животот и тие кажуваат дека сега да се вратат назад ќе шетаат повеќе, ќе работат повеќе да им остават на децата... Никогаш не испаѓа по план, ама јас сакам да планирам онолку колку се може.

Mr.Lover likes this.
  18. babyane18

babyane18 Истакнат член

Najprvin so zdravje da ja pocneme godinata, kerkickata,jas i celo moe semejstvo,priateli....... Jas isplanirav ama bukvalno vo sekoja smisla da se smenam i vo novata godina da vlezam pohrabra,posmirena ne so tolku nervozi za sekakvi gliposti kako ovaa godina,povece razmisluvanje i ne odluki da donesuvam so brziot moj jazi tuku veke da razmislam dobro pred da odlucam nesto, da naucam da nevikam sekogas koga malce ce se iznerviram..... Da ne nabrojuvam sega ama bukvalno ce se rodam kako nova licnost vo 2016 i ce se trudam maksimalno da bide onaka kako sto si zamisluvam.

VladeMila and Tanjamm like this.
  19. ѕвездичка

ѕвездичка Нов член

First of all: да ослабам 7-10 кила; Second: Да појдам во Париз и трето, сакам да нема магла

VladeMila likes this.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Едвај чекам да се запишам факултет и само здравје! :)