Еднаш се губи невиноста . Па оти тоа е прашањето на темата а друго не ми текнува што се случува еднаш.
Еднаш се раѓаш. Еднаш се заљубуваш вистински и ја памтиш првата љубов засекогаш. Еднаш, губиш невиност, еднаш се умира. Само овие немаат втор пат. Се друго може да има втора шанса.
Samo ednash vo zivotot go cuvstvuvash onoj ogan na zaljubenost, sekoj nareden pat e samo iskra. Samo ednash vo zivotot se saka vistinski, bezuslovno do dnoto na dushata i srceto.
Само еднаш во животот се раѓаме, само еднаш умираме, само еднаш може човек вистински да засака... Само еднаш може да се изгуби невиност!
Еднаш "доаѓа" твојата сродна душа. Еднаш во животот имаш шанса-искористи ја! и една поговорка од соседиве горе: -"Једном се живи,затоа све проживи" Па мислам и дека треба,Вие?
Секоја измината секунда се случува само еднаш во животот, во една година, во еден месец, во една седмица, во еден ден, во една минута и тааа секунда што изминува понекогаш може да смени многу работи во нашиот живот но ние и самите во тој момент не сме свесни за тоа, па времето неосетно минува и неможеме да го вратиме...
Се сложувам со тебе, секој еден момент е еден и единствен и го има само еднаш, другите може само да наликуваат на него, но не и да бидат исти
Токму...така...тоа е само еднаш...и никогаш така повеќе...никогаш исто толку, ниту интензивно, ниту лудо....
Само еднаш по прв пат стануваш мајка. Вториот, третиот... х пат не е помалку важен и среќен, но само првиот пат го имаш тоа сознавање што значи да создадеш, подариш живот. Тогаш светот ти се врти за 365 степени и тогаш прв пат во животот стануваш друг човек, тогаш за прв пат почнуваш за некого вистински да живееш, дишеш, се радуваш... има многу други работи кои се случуваат само еднаш, но ...