Кои работи кои ги прават другите луѓе ги доживувате како pet peeve?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angie1432, 21 јули 2026.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.774
    Допаѓања:
    7.004
    Ме нервира кога луѓето не знаат да кажат НЕ за нешто за коешто се сигурни дека не сакаат да го направат. Не ми губи време, кажи ми не сакам, не можам etc.. не ми викај важи, може и на крај ништо.

Не се лутам кога е некој искрен и ќе ми каже не, има почит од моја страна што не ме прави будала и не ми троши време. А вака, безрбетно…

На SummerGirl, L.i.n.a.a, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Zikos

Zikos Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2026
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    75
    Метафорично кажано, воопшто не ме нервираат луѓе што летаат превисоко или нуркаат премногу длабоко, ме нервираат површни луѓе.

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.487
    Допаѓања:
    85.246
    Иритантно ми е кога некој шепоти, посебно во тишина. Шепотењето, божем, треба да е тивко, ама пак некако гласно одекнува и ме нервира повеќе од гласно зборување.

На Buttermilk, Panda00, Малечка Малинка и 2 други им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    18.351
    Или самата имам поинаква претстава или дефинитивно не го пратам трендот меѓу помладите кога ќе се напикаат каде не им е местото.

Не сфаќам луѓе кои најверојатно се доживуваат за блиски(?) и онака ептен во прашална да не кажам иритантна, дрска форма прашуваат за планови на некои повозрасни што не ги ни знаат.

И тоа е баш карактеристика на генерациите после 2000, онака лигави и наперчани кога ќе се упикаат во туѓи планови (да не кажам ни б од близина немаат, тро нешто чуле) и сега како да појасниш дека е простачки да прашуваш некого што не ти е близок каде тоа ќе оди за претстојниот празник? И така веѓата ја креваат и чекаат. Пу.

На Mim1mi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    489
    Ме нервира кога на улица се разговара на телефон пуштен на гласно, сите да слушаат што се зборува и се вика на цел глас.

Ме нервира кога гледам нешто за мене битно, кажувам дека тоа што го гледам ми е битно и тогаш на некој му текнува да каже нешто, па уште вика чекај да ти кажам, бидејќи ќе го заборавам.

Ме нервира кога добивам пораки на Вибер од колеги после работно време, особено во групи после 21-22 часот или за викенд. Зарем немате приватен живот?

Ме нервира кога прашувам дали сакаш кафе/сок и добивам одговор може.

Последна измена: 2 август 2026
    На Mumoftwo30, sweet-cherry, Witchy-style и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    2.226
    Мене повеќе ме нервира кога ќе ги прашам и чекам одговор 10мин. Просто е, или сакаш или не.
    Ама не, чекај малку да се помислиме сега, не е интересно одма да се одговоре. Башка и треба да го понервираме тој што прашува. :emo::drunk::D

На Mim1mi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.210
    Допаѓања:
    11.902
    Оди брзо по улица и гледа во телефонот, не крева поглед. Мал момент на невнимание од твоја страна и ќе се судрите оти тие, нели, немаат обврска да погледнат пред себе и околу себе.

На Angie1432 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.210
    Допаѓања:
    11.902
    Кога на мајките им се обраќаат со "мама" наместо со "мамо".

Кога во маркет корпите ги оставаат покрај каса наместо кај влезот, па мисли се од која страна да маневрираш за да земеш. Или ти чекаш во ред да платиш, некој бара корпа да подадеш. Hе сyм јас тука за тоа.

9. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    21.624
    Користењето АИ, и самиот изговор на Ејај, тооооооолку вади од патики
    :@:@:@:@:@:@:@
    Најомразен термин на векот ми е!

Преку ејај више :@

Досадни, напорни аман |(

Топла вода не измисливте.
    Измислете лек за ракот, па да аплаудираме сите :)

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.892
    Допаѓања:
    63.991
    Кога стално морам да се повторувам бидејќи другата страна не слуша доволно и ми вика "А?" насекое. Bruh get your ears checked, не можам да викам толку во јавност. :D
    И мене ми се случува понекогаш инаку, ама сеа (раз)кажувам нешто и како одговор добивам "А?".

Мислам и ова е спомнато на темава, ама многу ме иритира гледање рилс (во јавност) на цел глас. Сте слушнале за иновацијата слушалки?

На Mumoftwo30 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.647
    Допаѓања:
    47.115
    Комбинација од ова: кога зборувам со моите додека се загледани во рилс на цел глас и викаат "А" со пауза измеѓу зборовите. :drunk:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.