Кои работи кои ги прават другите луѓе ги доживувате како pet peeve?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angie1432, 21 јули 2026.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    6.952
    Ме нервира кога луѓето не знаат да кажат НЕ за нешто за коешто се сигурни дека не сакаат да го направат. Не ми губи време, кажи ми не сакам, не можам etc.. не ми викај важи, може и на крај ништо.

Не се лутам кога е некој искрен и ќе ми каже не, има почит од моја страна што не ме прави будала и не ми троши време. А вака, безрбетно…

На SummerGirl, L.i.n.a.a, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Zikos

Zikos Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2026
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    74
    Метафорично кажано, воопшто не ме нервираат луѓе што летаат превисоко или нуркаат премногу длабоко, ме нервираат површни луѓе.

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.445
    Допаѓања:
    85.053
    Иритантно ми е кога некој шепоти, посебно во тишина. Шепотењето, божем, треба да е тивко, ама пак некако гласно одекнува и ме нервира повеќе од гласно зборување.

На Buttermilk, Panda00, Малечка Малинка и 2 други им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.320
    Допаѓања:
    18.243
    Или самата имам поинаква претстава или дефинитивно не го пратам трендот меѓу помладите кога ќе се напикаат каде не им е местото.

Не сфаќам луѓе кои најверојатно се доживуваат за блиски(?) и онака ептен во прашална да не кажам иритантна, дрска форма прашуваат за планови на некои повозрасни што не ги ни знаат.

И тоа е баш карактеристика на генерациите после 2000, онака лигави и наперчани кога ќе се упикаат во туѓи планови (да не кажам ни б од близина немаат, тро нешто чуле) и сега како да појасниш дека е простачки да прашуваш некого што не ти е близок каде тоа ќе оди за претстојниот празник? И така веѓата ја креваат и чекаат. Пу.

На Mim1mi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    433
    Ме нервира кога на улица се разговара на телефон пуштен на гласно, сите да слушаат што се зборува и се вика на цел глас.

Ме нервира кога гледам нешто за мене битно, кажувам дека тоа што го гледам ми е битно и тогаш на некој му текнува да каже нешто, па уште вика чекај да ти кажам, бидејќи ќе го заборавам.

Ме нервира кога добивам пораки на Вибер од колеги после работно време, особено во групи после 21-22 часот или за викенд. Зарем немате приватен живот?

Ме нервира кога прашувам дали сакаш кафе/сок и добивам одговор може.

Последна измена: 2 август 2026
    На Mumoftwo30, sweet-cherry, Witchy-style и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    2.099
    Мене повеќе ме нервира кога ќе ги прашам и чекам одговор 10мин. Просто е, или сакаш или не.
    Ама не, чекај малку да се помислиме сега, не е интересно одма да се одговоре. Башка и треба да го понервираме тој што прашува. :emo::drunk::D

На Mim1mi му/ѝ се допаѓа ова.