Кои работи кои ги прават другите луѓе ги доживувате како pet peeve?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Angie1432, Jul 21, 2026.

1. boo3

boo3 Популарен член

Ме нервира кога луѓето не знаат да кажат НЕ за нешто за коешто се сигурни дека не сакаат да го направат. Не ми губи време, кажи ми не сакам, не можам etc.. не ми викај важи, може и на крај ништо.

Не се лутам кога е некој искрен и ќе ми каже не, има почит од моја страна што не ме прави будала и не ми троши време. А вака, безрбетно…

2. Zikos

Zikos Активен член

Метафорично кажано, воопшто не ме нервираат луѓе што летаат превисоко или нуркаат премногу длабоко, ме нервираат површни луѓе.

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Иритантно ми е кога некој шепоти, посебно во тишина. Шепотењето, божем, треба да е тивко, ама пак некако гласно одекнува и ме нервира повеќе од гласно зборување.

4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Или самата имам поинаква претстава или дефинитивно не го пратам трендот меѓу помладите кога ќе се напикаат каде не им е местото.

Не сфаќам луѓе кои најверојатно се доживуваат за блиски(?) и онака ептен во прашална да не кажам иритантна, дрска форма прашуваат за планови на некои повозрасни што не ги ни знаат.

И тоа е баш карактеристика на генерациите после 2000, онака лигави и наперчани кога ќе се упикаат во туѓи планови (да не кажам ни б од близина немаат, тро нешто чуле) и сега како да појасниш дека е простачки да прашуваш некого што не ти е близок каде тоа ќе оди за претстојниот празник? И така веѓата ја креваат и чекаат. Пу.

Mim1mi likes this.
  5. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Ме нервира кога на улица се разговара на телефон пуштен на гласно, сите да слушаат што се зборува и се вика на цел глас.

Ме нервира кога гледам нешто за мене битно, кажувам дека тоа што го гледам ми е битно и тогаш на некој му текнува да каже нешто, па уште вика чекај да ти кажам, бидејќи ќе го заборавам.

Ме нервира кога добивам пораки на Вибер од колеги после работно време, особено во групи после 21-22 часот или за викенд. Зарем немате приватен живот?

Ме нервира кога прашувам дали сакаш кафе/сок и добивам одговор може.

Last edited: Aug 2, 2026
  6. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Мене повеќе ме нервира кога ќе ги прашам и чекам одговор 10мин. Просто е, или сакаш или не.
    Ама не, чекај малку да се помислиме сега, не е интересно одма да се одговоре. Башка и треба да го понервираме тој што прашува. :emo::drunk::D

Mim1mi likes this.
  7. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Оди брзо по улица и гледа во телефонот, не крева поглед. Мал момент на невнимание од твоја страна и ќе се судрите оти тие, нели, немаат обврска да погледнат пред себе и околу себе.

Angie1432 and Mumoftwo30 like this.
  8. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Кога на мајките им се обраќаат со "мама" наместо со "мамо".

Кога во маркет корпите ги оставаат покрај каса наместо кај влезот, па мисли се од која страна да маневрираш за да земеш. Или ти чекаш во ред да платиш, некој бара корпа да подадеш. Hе сyм јас тука за тоа.

9. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Користењето АИ, и самиот изговор на Ејај, тооооооолку вади од патики
    :@:@:@:@:@:@:@
    Најомразен термин на векот ми е!

Преку ејај више :@

Досадни, напорни аман |(

Топла вода не измисливте.
    Измислете лек за ракот, па да аплаудираме сите :)

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Кога стално морам да се повторувам бидејќи другата страна не слуша доволно и ми вика "А?" насекое. Bruh get your ears checked, не можам да викам толку во јавност. :D
    И мене ми се случува понекогаш инаку, ама сеа (раз)кажувам нешто и како одговор добивам "А?".

Мислам и ова е спомнато на темава, ама многу ме иритира гледање рилс (во јавност) на цел глас. Сте слушнале за иновацијата слушалки?

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Комбинација од ова: кога зборувам со моите додека се загледани во рилс на цел глас и викаат "А" со пауза измеѓу зборовите. :drunk:

Amellie13 likes this.
  12. Bitter-Sweet

Како те нервира користење AI а сликите на форумов што ги имаше ставано ти беа направени со АI?

13. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Неам како да ти го нацртам тоа шо го мислам, нема да сфатиш :)

14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Не знам баш дали е за овде, ама обраќање со госпоѓо морам да го наведам.
    Никогаш нема културен призвук, а и особено иритантно е кога кон помлади се обраќаат вака.
    Треба да се избрише ова од речник скроз.

la.malparida, lovely91 and Buttermilk like this.
  15. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Согласен сум со повеќето од вас. :D

Посебно за ЈСП:
    1. Луѓе кои влагаат во автобус со храна која непријатно мириса (несоодветно спакувана).
    2. Луѓе кои се буткаат да влезат во автобус додека овие внатре уште не можат да излезат.
    3. Луѓе кои во преполн автобус на седиштето до себе си ја оставаат ташната.
    4. Луѓе кои во автобус влагаат небањати.
    5. Луѓе кои во автобус мирисаат на алкохол, цигари, кромид, лук. Особено, сабајле во 8, аман бе кога стигна и ракија да се напиеш и кромид да се најадеш?
    6. Дечишта кои влагаат во автобус за разонода, се дерат, викаат, пуштаат гласно музика.

Buttermilk, lovely91 and Purpleheart like this.
  16. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Луѓе заглавени во минатото кои секоја можна прилика ја користат да ти прераскажат нскоја нивна дешавка и да се фалат како најизмачени биле. А пази, сè уште сакаат да се мачат, бидејќи не прифаќаат дека веќе за сè има олеснителна можност. Па ќе те осудуваат како пари си фрлал на глупости, бидејќи ете они можат без тоа нешто..:whew:

Луѓе кои кога ќе ти дојдат на гости постојано разгледуваат какво ти е дома и дали висе некоја пајажина некаде. |(
    Јас кога одам некаде, одам за да ги видам луѓето кои што живеат таму,а не да се ѕверам дали чорапите од бели ќе ми станат црни.:D

Луѓе кои ќе ти побараат пари на заем, а кога ќе треба да ги вратат никаде ги нема. Тогаш имаат и за шетање и за подновување,само за тебе немаат. (lalala)

Луѓе кои постојано велат како никогаш не излажале, никогаш не сокриле нешто, а самата сум ги фатила како го прават и едното и другото. Не знаеле какво било тоа чувство, аха да. Не знам дали мислат дека мене ме лажат или себеси се лажат :bug:

Луѓе кои пикавците ќе ти ги фрлат во двор, иако на масата има пепелара. :@

А најногу ме нервираат оние шо живеат за тоа 'што ќе кажат другите'. Кога туѓото мислење ќе ме храни и облекува, можеби тогаш би ми било бар малкууу битно. :emo:

lovely91 likes this.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Луѓе циции, чекаат само на гага нешто и/или ситничарат до денар (а не е дека толку немаат пари). "Ќе ти должам 20 денари ама ти ми должиш 25 од минатиот пат".

Луѓе кои ги гледаат односите како трансакции. "Ќе ти помогнам со ова ама тоа и тоа го очекувам за возврат//следен пат да знаеш ти си задолжен/а за ...."
    И не мислам тука на искористување на луѓе без ти никогаш да не се понудуваш ним да им помогниш/вратиш.. ама мора ли експлицитно да се нагласува дека сега ти си им во долг бидејќи ти се нашле тие тебе? Дека сега ти си на ред? Зар стварно мора в тефтер да се запишува кој колку пати помогнал и недајбоже тие да ти помогнале за еднаш повеќе, нема да заборават да те потсетат и можат да го изнесат во сосема неповрзана ситуација како аргумент дека ете тие секогаш ти се наоѓале. Не знам можда јас сум малку наивна, ама ете не водам рачун колку пати јас сум помогнала а колку пати одредени пријатели помогнале. Едноставно го правам тоа бидејќи сакам и бидејќи заслужува личноста.

Panda00 likes this.
  18. Bitter-Sweet

Луѓе кои не знаат да џвакаат мастика, џвакаат со отворени усти како стока што џвака, грозно.

19. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

! Турирање мотори.

Вози крнтија скутер стар 10 години и мора покрај твое живеалиште да даде гас, пошто ако стигне 10 секунди дома покасно не е тоа тоа. Мора да ти се и*ере на животот и расположението тие пола сат додека уживаш на тераса.

! Кога со немиени заби и цигара во уста ќе ти се залепи до лице да ти покаже нешто на неговиот телефон со сета самодоверба која ја има при себе.

20. MrsBrown

MrsBrown Истакнат член

Луѓе без елементарна култура, сељачишта што јадат со отворена уста и зборат, гадови што на улица со рука си чистат нос, оние смрдливи шо ставиле дезодоранс, а не се избањале, дерење на мобилен сите да чујат, возачи насилници, многу има не се постигнува да напишам