Да има добра душа, стабилен карактер, взаемна хемија. Материјално и физичка убавина не играат улога. Да умее да води... Јас сум роден лидер ама некогаш сакам и другата страна да се вложи, покаже иницијатива, да видам оти има интерес и вреди. Универзитетска диплома не треба, ама сакам интелектуално да сме на слично рамниште. Да делиме ставови за љубовта, историјата, Светот. Заедно да растиме и градиме како индивидуи, финансиски и психолошки. Да нема душевни повреди, драми и тешки предизвици кога станува збор за љубов. Дали премногу барам? И зошто е толку тешко да се најди ваква личност во денешно време во зрели години? Зошто е толку тешко да се најди искрена безусловна добрина каква сум пружил? Губам надеж секој ден.
Немам физички, Да е паметен, да има самодоверба, да знае што сака во живот. Да има амбиција, да има живци и да не е брзоплет. Да е комуникативен, и да не се куропеца. Да е креативен, авантуристичен и искрен. Искрен со мерка, не плескање и кажување ама тоа е вистина. Не балкански менталитет , не неспособен да се чува себе си, не за верглање за бивша/ минати настани и да очекува да биде жален. Она што ќе дадам очекувам и да биде возвратено во смисла на време, љубов, труд …
Се надевам твојот иден дечко ќе го прочита мислењево пред да те венча и ќе си направи предбрачен договор за да не му ги венчаш и парите
За пари земање најмногу се бунат оние кои што ги немаат. Кој и што би ти зел, кога немаш сол во очи да си фрлиш.
Тие до сеа со душа трошеле на мене така да ако идниот праша одма го оставам. За шо да се венчам, живот со досадна злобна свекрва, глупав татко и главоболки?
Епа ако решил да се жени и ако нема пари? (25-30 и плус години)Шо човек е? Питач? Социјален случај? За кого се мажиш? За неговите? ( За Белгија! )
Или да се венчаш за спрат од куќа. Цел живот да ти тупат дека имотот од син му е, не твој. Во најдобар случај да те потсети дека во секој момент, можи да се вратиш кај мајка ти. Субмисивни женички си бараат, ама ги нема на пазарот повеќе.
Уф немој вака, ми го откриваш посакуваниот живот бејби. Ем слугинка да си, ем да ти превртуваат низ гаќите у спалната твоја. Милина.
Па ако се венчаваш за парите негови, тој има а ти не, баш тогаш си во субмисивна положба. Џабе зборите за родители, не реков јас дека се венчаваш за родителите. Самата членка си ги стави во ист кош, лол.
Ја имам, али зашо да ги трошам моите кога можам неговите. И коа се венчаш и те како ја венчаваш фамилијата негова, али ти не знаеш.
Со Ахој ли? На Миконос секое лето ќе те носел. Ресен не е заебанција. Таму се крие богатството, ни го докажа вчера тоа типот на сите. Ама да знаеш дека имаш голема и јака конкуренција, прај шо ќе праиш бори се за да го освоиш. (Ресен).
Амбициозен, со визија. Во однос на изглед повисок, убави заби и ХИГИЕНА на ниво. Смисла за хумор и добар муабет е must. Да ми биде поддршка и некој на кој што ќе можам да се потпрам. Да не биде скржав. Да има здрав однос и почит кон неговата фамилија. Тоа многу кажува.
Со тој/таа што се жениш/мажиш одкога ќе стапиш во брак не треба да делиш мое твое. Еве детево чие е? Мое или негово? По некоја логика дедо ми што ми даде мене, на братучедиве по 200.000 денари, требаше на мм да му речам не чепкај тука, овие мои си се.
Детето сте го стекнале во брак Шала на страна. Друг беше муабетот. Ако некој знае дека критериум ти е да е богат, и дека се венчаваш и со парите, глуп е ако не се заштити Без разлика машко/женско... Ги немаш читано коментарите. според коментарите, маж ти треба да ти рече твоите пари за неши а моите мои. Ќе ги трошиме 200те од дедо ти.
Да се ака на Водно и остали пичке си мајчине места со мене кога ми текне. Да знае да направи поховани зденки. Pain in the ass се за правење ама ако знае, полн погодок е значи. Да не ме гледа ко улава кога галам рандом мачки и да ги сака и он. Друго битно - бричена мишка да има и без гајтан веѓи. Пуни усни исто да има што да залапаш. Тело да го грабнеш и да бегаш. Уствари он да може да ме грабне као прав муж Спојлер Озбилна сум со стандардиве