Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кои се најголемите мани на денешните мажи?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од baba Rada, 24 март 2019.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    @gjoker4e Плус многу е навредливо ова што го збориш за мажи што природно не се влакнести..

На theowndemon и nextredstyle им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    @gjoker4e, ти колку што знам мажена си (поправи ме ако грешам). Преференци за личен избор се океј, ете штом толку ти е важно ова со влакната и слично, белки си нашла партнер по тие критериуми. Ама што ти пречат и на каков начин ти влијаат останатите мажи кои на друг начин се грижат за себе?

На Mr. Right, theowndemon, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Праат по сто профила на женски форуми.

На calliope, Avery, lovestoneddd и 8 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Секој има право на свое мислење така? Епа тоа е мое мислење.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Не глумиме жртви. Барем не јас. Твое/ваше право е каков тип мажи преферирате. Ако мислите дека македонскиве мажи се никакви и странциве ви се боље тоа е ваш избор во животот. Нема тука некоја филозофија.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Барем уште не пробал хиџаб на глава да ми стави.

На LiliBoz, Nausicaa и gjoker4e им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.265
    Да,ама ти со тоа ги навреди мажите кои не се влакнести и девојките кои сакаат мажи со помалку или без влакна на телото.
    Можеше само да кажеш дека сакаш само влакнести мажи и толку.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Најголеми маани кај денешниве мажи е што се уште силуваат, ги гледаат жените како сексуални објекти и мислат дека се супериорен пол.

На ane.bella, WildMk, hermosa и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    За денешните мажи за во Македонија ти е постот или за мажите во светот?

Ако мислеше само за Македонија, ќе те замолам да објасниш како мажите овде силуваат?

10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Општо ми беше одговорот бидејќи секаде се случуваат силувања?

Од #НеСитеМажи на #НеМажиОдМакедонија отидовме

На nextredstyle, Nausicaa и DAngel им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не можеш така да кажеш, ако ти не си запознала машко што не силува, ние сме запознале билив ит ор нот

#видиМеМамоСарказамСумЗнаела

На Alisa22, LiliBoz, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Затоа пропадна државата.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ќе ме умреш :rofl:
    Не знам дали ова не ви е доволен доказ дека мажите немаат намера да се променат сѐ додека и вие им стоите на нива страна и викате "ама не се сите мажи такви".
    Не се сите, нема потреба сите да се, доволно е тој до тебе да е таков. А до некоја е. Солидарност за женскиот род никаква немате, затоа изнаскокавте да ги браните мажите што не признаваат ни дека силување постоело во Вечната, а не мислите дека утре може и вие да се најдете до некој насилник и нема да ви веруваат дека ве силувал оти "не е тој таков". Не вреди да се биде social justice warrior ако тоа значи дека треба да ги браниш и оние што немаат почит кон тебе како личност и да глумиш лудило дека не постои проблем со нивното мислење и воспитување.
    Мешате феминизам со либералнава "идила" во која секој може да прави што сака и никој не е повреден. Не знам во кој свет живеете што мислите дека со ќутење и фалење на машкиот род одеднаш само по себе ќе престанат сите силувања, сите насилства, сите полови дискриминации. Не знам дали стварно сакате да живеете во свет во кој оправдување за сѐ ќе биде "ама не се сите такви" и ќе се нормализира сексизмот, оти така ми личи како да е тргнато.

На calliope, KateKane, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    114.862
    Мажите се вакви какви што се затоа што ние жените сме тие што станавме лесно достапни, што веќе не мораат толку да се трудат околу нас, па кога ќе налетаат на таква одма се обесхрабруваат и одат кај тие полесно достапните, и кога таа полесно достапната ќе им даде корпа или ќе го извара, толку ќе се искомплекисраат што почнуваат да го мразат цел женски свет.

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Таквите немажи ќе влијаат на јуначките синови во иднина и ќе станат попедерчени.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Оти женско обвинуваш за машкото понашање? Зарем треба дадилки да сме им и да гледаме како ќе ги воспитаме? Тоа работа на родителите е, не на партнерите. Возрасен човек е сам одговорен за своите постапки, а не неговиот партнер.

На WildMk, Harper, calliope и 10 други им се допаѓа ова.
  17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    според мене, најголема мана е што се премногу галени од родителите и не се осамостојуваат,
    не се сите такви норманлно ама голем дел да.
    мислам дека веќе кога си способен за работа треба сам да си заработуваш.
    и не е вистина дека нема работа, едноставно не сакаат да се мачат, бидејќи родителите ги размазуваат и им даваат се што ќе посакаат.

јас работев од својата 22ра година и од тогаш сум финанскиски независна. и многу ми е мило што сум можела да си купам гардероба и да одам на патувања без да треба да барам пари од моите.

според мене е незамисливи маж да има над 25 години, да игра видео игрици цели денови и да бара пари од мама за излагање и одмори. дури и над 25 е касно според мене...

На WildMk, gjoker4e, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    114.862
    Ne treba da sme im dadilki, pogresno me sfati. Rdnostavno nekoi devojki/zeni se so polabavi sfakjanja za seks i lesno se vpustaat vo odnosi dodeka drugi zrni drzat povekje do toa da bidat osvojuvani. A akonpocnam za posledicite od vospituvanjeto na majkite kon sinovite mislam deka mozam da napisam doktorska dizertacija.

На Amellie13 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    А што има лошо во тоа да си отворена за својата сексуалност?
    Не гледам дека жените би требало да се воздржуваат само за да не ги расипат мажите. Ако е така, дај да ги оставиме без секс, да не им ни дозволуваме, нека бидат без секс, а ние да си бидеме среќни, задоволни и фала богу, сексуално задоволени со женскиот род.
    Замисли која фрустрираност би било тогаш, без секс кутрите. Контроверзни ликови како Џордан Питерсон упатуваат дека за да се смират маженцата, потребно било социолошки да им се овозможи на сите да бидат во моногамни заедници. Значи буквално, апелираат на сценарија на договорени бракови кај што жената ќе биде сметана за ништо, дно, и доделена на мажот за да не се нервира. Дали тоа е општество во кое ти сакаш да живееш само за да не се фрустрира некој маж?
    И жените се сексуални суштества како и мажите, не гледам зошто на сила би ја криеле сексуалната природа за да го задоволиме егото на некој маж. На крај пак доаѓа до тоа, дека сите би ебеле ама би земале невина. Многу без веза ти е размислувањето. Како мојата сексуалност наштетува на неговото кревко его и зошто би требало да ми е гајле?

На WarriorMind, Alisa22, Oxymoron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    114.862
    @DAngel pak ne se sfakjame. :) Ok e :)