Кои спортови се за жената?

Дискусија во 'Спорт' започната од m.a.r.e, 22 јануари 2010.

1. mayacyrus

mayacyrus Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас имав 47 килограми и се запишав на карате, тогаш ослабнав барем 5 килограми за 1 месец. Можеш да пробаш, и карартето е најлесен спорт плус тоа :talk: :*

2. step

step Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    najdobar rekreativen sport za zeni e arobikot.nadobro se oformuva teloto.

3. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Па имам тренирано пливање, па се префрлив на ватерполо, одбојка, тенис (одев 2 месеци и престанав) модерен балет и на крај завршив на бордање.
    И морам да признаам дека бордањето ми остави најголем впечаток! Јез да кога учев првата недела цели нозе ми беа со модрици, сега уживам. :l:

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Обожавам спорт , тоа е мојот живот :) Мајка ми била ракометарка , татко ми фудбалер ..двајцата како поранешни репрезентативци постојано гледаат спорт по дома .Уште од мали нозе го засакав спортот и тренирам ракомет активно веќе со години .Но често знам да заиграм и тенис,фудбал , кошарка , пливање исто обожавам..нема спорт што не го сакам .Неможам да си го замислам денот без тренинг , или викенд без утакмица :) Не ги делам спортовите на женски и машки.

На Anggie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anggie

Anggie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    36
    Мој тип си карина :)
    Тренирав ракомет 8 години престанав пред околу 1 година затоа што се распадна клубот и престанавме со тренинзи :) Но не се откажувам од моите ролерки... Во денот наогам време да возам по 3 часа и онака немам работа или учам или сум на ролерките :)
    Инаку да се приклучам на прашањето ...
    Женски спортови според мене ракомет и кошарка ама и така и така :) ... Фудбал никако затоа што фудбалерките немаат никаква градба на телото, претежно се ниски, слави, доага до кривење на нозете кај колениците... Океј е ми се допаѓаат, баш се кул... ама за другите? Неможеш штикла да облечеш :) (Зборувам за прави фудбалерки), од ракометот можеш само да развиеш мускулатура и висина :D а таквите типки кај нас се малку чудни што за мене се океј и онака :D Мислам дека најдобар спорт за жените е трчањето колку да се има кондиција и да се држе ставата, ама добар е и фитнесот :)

6. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    како малечка вежбав гимнастика редовно одев и на натпревари супер спорт за жени...потоа тренирав трчање и исто одев на напревари и има освоено прво место во мак :) а сеа иако нема мн време одам секој ден на фитнес и мн ми е добро кога сум така активан кога вежба нешто...а и фитесот е мн добар за обликување на телото :)

7. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Јас мислам дека не треба да се делат спортовите на машки и на женски!
    Јас сакам многу одбојка, кошарка и гимнастика!....не сум некој тип што спортува, ама ќе почнам и со тоа! Најсила што можам да се обидам да направам е да научам да возам ролери! :rofl:

8. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Карате тренирам уште од многу мала...ама резултат имаа..Имам добро оформено тело,мускулатура зајакната....Затоа што со каратето се зајакнува се....дефинитивно ти работи цело тело...И рацете за удар со рака,нозе....Исто така и психичката зајакнатост е на завидно ниво....Тренирам многуу многуу...И само да знаете КАРАТЕТО е нашто најнај за мене.....Ааа и секој спорт не е лош....Важно според мене е да се тренира
    Ете и една статија за тоа што во факти го кажувам : http://notformen.mk/zdravje-i-fitnes/sp ... arate.html П.С: Каратето не е баш лесен спорт....И треба да се свати сериозно.... Дисциплината и мирот во себе се најважни да успееш

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Па нема баш машки/женски спортови али стварно ми е глупо кога видам женско кечерка,да дига тегови..на се личи освен на женско :!: .А инаку мене ми се допагаат тенис,фудбал и ракомет .Ракомет и тренирав некое време али обожавам тенис што може да се заклучи по мојот ник. :)
    Поззз до сите ! :*

10. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    И мене ми е грозно да видам женско кечерка....Ама женско да дига тегови у нормала за линија и за да биде фит според мене е ок....Инакуу тенисот за мене е интересен спорт...И убаво што има некој како мене шо го разбира спортот.....

11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.723
    Порано мразев спорт ич не вежбав на физичко додуше ни сеа не вежбам, а не ни играм кошарка и такви ствари пошо мрзам.ич не ми се допаѓаат спортови како кошарка, фудбал, ракомет, одбојка и слично.повеќе ми се свиѓаат карате, аикидо, кик-бокс а посебно бокс.заљубена сум во бокс :D ја не делам баш машки и женски спортови, само ми е глупо женско да игра фудбал, незнам зашо хах.ќе речете сеа а бокс не е глупо :) па океј има и женски бокс мислам, за сеа понекад идам кај вујко ми он веќе тренира бокс 4 месеци па ми покажува по нешто, он до сеа има тренирано карате, аикидо и сеа бокс и има онака нормално тело не со изразени посебно мускули ама добро му е оформено и баш се чудам као може да остане така физички активен а има 48 години блазе си му :D и бтв да не знае некој кај има низ ск негде клубови за бокс, женски бокс или мешано ако има? :^) фалаа :)

12. Unknown69

Unknown69 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Спортови за жените се истите ко и за мажите, барем јас неможам да делам машка и женска работа. Се зависи од човекот што сака и кој спорт го исполнува. Сите заинтересирани за боречка вештина ви препорачувам да одвоите минутка да отидете на линков http://www.jkdmk.com/JKD/

13. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.120
    Според мене зенски спортови нема можеш што сакаш да си вежбаш ако тоа те влече.A еве некои каде што повеќе се за женски:одбојка,ракомет,тенис,пливање има и уште некој ама не ми текнува сега

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Според мене, дефинитивно тоа е одбојка :) Супер се оформува телото, а и одбојкарките ми се најзгодни спортистки ;)

На sweetheart10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Јас тренирам одбојка од своите 8 години..Значи тогаш бев мало буренце, ниско и дебелко :D ..Сега од редовниот тренинг можам да забележам значителни резултати..Се извишив. ослабев, телото ми се оформи..Мислам дека одбојката е најдобар спорт за правилен развој на една девојка :)

16. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    И јас бев ниска,не многу дебела,вежбам карате,и сега имам преубаво оформено тело,секако со редовен секојдневен тренинг и со мн. здрава исхрана.Секако секој спорт ако го сакаш и ако те влече можеш да го вежбаш...Така да,телото се оформува.

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Па телото се оформува во растење, а за правилен раст и развој ни треба спортот, спортување и вежбање.
    Според мене жената е способна за сите спортови, не би требало да се делат на машки и женски.
    Дури и хокеј играат, ама тој спорт никако не би и го препорачала на некоја девојка оти има голема веројатност да биде ваква во женска верзија

18. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Мислам дека ракометот не е за жена. Ми се одмилува кога ќе видам како плескаат на тоа паркетот како жаби! |( Би ја препорачала одбојката, тенисот и евентуално кошарката за пониските девојки :wasntme:

19. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    41
    Јас се занимавам со кошарка :inlove: (ептен сум затрескана во вој спорт) а исто така тренирам и бокс :rofl: (многу е убаво да се тренира бокс за да си ја истрошиш енергијата и калориите аа и да ја извадиш цела нервоза ако си нервозна) мислам давам 100 за вие два спорта.И спортовите не ги делам на машки и женски.

20. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
    Тенис и одбојка :)