Гимнастиката е убава но е подобро од мали нозе да се почне,кога бев мала татко ми ме носеше и научив многу работи кој до ден денес ѓи правам. Иначе убав спорт е одбојката мислам за жена е затоа што одбојкарките имаат убави тела.Сепак сите спортови се убави и најважно е да го сакаш тој спорт
Искрено мене не ми се допаѓа гимнастиката, едноставно не ја засакав воопшто Како еден од поубавите спортови би ја издвоила одбојката,самата јас ја обожавам. исто така уметничкото лизгање е многу женствено,пливањето и многу други
Мое мислење е дека сите спортови можат да ги играат и машки и женски, се зависи од талентот и желбата не од полот
Според мене, не сите спортови се за жената. Поженствени споротови, односно спортови со кои жената може да се занимава , а да не се повреди се ; гимнастика, аеробик, атлетика, одбојка, пливање, тенис, и уметничко лизгање. Некако сепак не можам да си замислам жена што игра фудбал. Ме асоцира на машки спорт, и не можам да си ги поврзам жените со тој спорт.
Јас тренирам синхронизирано пливање уште од малечка,па ако обожувате спортови на вода девојки,можете да се испробате Понекогаш е доста тежок спорт,но забавата е загарантирана. Дефинитивно го менува начинот на живот,но кога еднаш ќе почнеш,нема да можеш да се одвикнеш.
Јас лично мислам и не дискриминирам дека сите спортови се за жената,како и за мажот.Важна е само желбата која нормално може да се појави кај двата пола.
Балеринство ( ваљда така се вика спортов ако е ) ми се допаѓа ставот и држењата на телото, чекорите ..елеганција . Исто така уметничко лизгање , гимнастика пливање и сите останати спортови се убави кошарка ,одбојка , тенис , атлетика нема никакви поделби тука машки женски спортови .
Зошто сами се правиме неспособни, ние женските? Не гледам зошто жена не би можела да игра фудбал, ракомет, кошарка...па дури и кик - бокс и карате. Јас тренирам кошарка и карате, а не ја сакам одбојката. И што сега? Голема работа? Пишував пред некое време на темава, но не објаснив убаво. Затоа се враќам. Тоа секако не значи дека пливање и тенис не се убави спортови... Мислам дека нема причина да ги делиме спортовите на машки и женски. Аеробикот не го сметам за спорт, инаку, го мразам. Па колку сакаат нека се женствени одбојката и т.н спорт аеробик.
Одбојката е идеална за шените и девојчињата. Нема многу трчање а моше многу брзо и да се намали некој килограм.
Јас тренирам кошарка и стварно го обожавам тој спорт НАЈОМИЛЕН МИ Е. Одвај чекам да почниме со тренинзи