Не би ги делела ..на машки и женски . Можеби одбојка, пливање , танц се повеќе за девојки , но еве ме мене , јас тренирам фудбал и карате подолг период ,што не значи дека јас не сум женствена или не знам што.. Според мене , нема врска тоа ..ако имаш желба..можеш и хокеј и рагби да играш
^ Потполно се согласувам со тебе. И јас не ги делам спортовите на машки и женски. Кој што сака, тоа ќе си тренира.
Пливанјето е спортот кој би го одвоила како најдобар за жените,иако секој спорт е добар за здравјето,без разлика на полот.
Никогаш не сум ги делела спортовите на машки и женски . Ни сега не го правам тоа . Сите можат да спортуваат што сакаат , без разлика дали станува збор за личност од машкиот или женскиот пол . Еве јас тренирам кошарка и таа ми е омилениот спорт . И не е до толку груб спорт како што мислат некои личности . Но и да е , секој спорт си има своја грубост во начинот на играњето . Но штом си решил да спортуваш , тогаш грубоста ќе ја занемариш . А исто така би сакала да пливам и да научам да играм тенис .
Па ОК, можеби повеќето спортови се прифатливи за двата пола, но искрено не можам да замислам девојки кои играат рагби, на пример. Го гледам како исклучиво машки спорт, кој бара многу агресија и борбеност. Сепак, повеќето спортови се прифатливи ~ тенис, одбојка, ракомет, скијање, уметничко лизгање, атлетика, пливање, коњички спортови, итн...
Па според мене.. според мое мислење .жените се оние кој го водат светот.. нема што да можеме неможеме .ако се сака жените можат да постигнат све..баш има некој спортови кои сите на прв поглед ке речат а ова нема шанси кај ние можеме вака но со туд се се постигнува . Е сеа..ние сме само малку покомплицирани аххаха и колективен спорт за нас баш според мене не за нас затоа што понекогаш премногу комплицираме од она што е.. индивидуалните спортови се баш релаксирачки,фитнес,аеробик,пилатес,зумба. танци се оние каде што жената се препушта се исклучува опушта,вежба си оформува тело у тип топ форма е и си енма гајле.. според мене тоа е моето мислење
Јас мислам дека не треба да се ограничува, може да се занимава со било кој спорт за кој што има талент.
Ниту еден спорт не пратам каде што учествуваат жени, ниту ми се допаѓа атлетски градено женско тело, така да, ниту еден спорт не ми е за жена