Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кои хороскопски знаци си одговараат?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Lady-in-white, 22 јули 2012.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Како што реков погоре, немора да значи дека сите близнаци се исти. Има исклучоци. Како што има и за сите други хороскопски знаци.
    Но јас отпосле дознав што хороскопски знак е. Откако го видов прво што за човек е.

А за тебе да, видов дека веќе си дволична. (знаеш за што зборам)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    :^) лп?

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Te расипале , на порака не враќаш :D
    Не се дружи со близнаци, мн лажеме. Опасни сме ;)

Последна измена: 29 мај 2016
    На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Бик со Бик ? Жестоко.

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Koга веќе се правиш стручен во астрологија , не знам дали си прочитал за вакво нешто ама не е лошо да си читнеш пред да донесеш предрасуди и да ме цитираш горе ( не дека нешо ме заболе , не е коректно од твоја страна ) :
    http://www.blog.ivet.bg/зодиакалните-знаци-по-декади/
    Најдов на Бугарски , пардон .

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па ти сама кажа да не се дружиме со близнаци. Опасни сте и лажете. Тоа ти го кажа погоре.
    Јас реков дека близнаците како хороскопски знак не ги сакам, но секако е дека има исклучоци.

Иначе не разбирам бугарски.

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Чим у потпис доле R наоПачки ти стои и си шетал у Бугарија , знаеш ;)
    Шала беше тоа со дружбата , сериозно си ме сфатил па и не ми ни врати лп . :( Ме растажи многу !

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Тоа е на руски, не е на бугарски. И имам причина што не ти враќам на лп.

10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    знам дека е руски ама "ја" или R на руски и бугарски е исто. Мислев знаеш...
    Чувај си ја причината , не ми треба одговор . :) Позз и помалце хејтај близнаци, незнаеш што е интересно (бар жени) . ;)

11. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    36
    Bliznaci so bliznaci si odgovarat li?

12. Anonymous275

Anonymous275 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Јас Лав, дечкото Водолија, како небо и земја сме. Јас сум од тие личности "Break the rules", а тој спротивно, но заедно сме многу долго :). А имам прочитано Лав- Водолија најдобра комбинација. Верувам во хороскоп, а од др. страна мислам дека како ќе си направиш така ќе ти биде :D

13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Дај кажете кои не си одговараат, досадно ми е, ми треба предизвик

Туку ме интересира дали навистина има такви кои би одбиле некого заради хороскопскиот знак или пак би размислиле дали да почнат/да продолжат? Сум чула лично од некои дека се до толку, ама не верувам навистина и во пракса да е така :D

14. Anonymous275

Anonymous275 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Јас за Лав можам да кажам дека дефинитивно не си одговара со Скорпија. Не сум имала партнер Скорпија ама познавам многу личности во овој знак.

15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Jas ne sum nitu lav, nitu shkorpija, ama bash na takvi parovi Lav so Shkorpija mi teknuva i dobro se slagaat.

A znam ubavo po pishano pravilo koi si odgovaraat:

Oven, Lav, Strelec, Bliznaci, Vaga, Vodolija megju sebe

Bik, Devica, Jarec, Rak, Shkorpija, Ribi megju sebe

"Prashav" na zezanje samo.
    I da ste navlezeni vo horoskopi, znakot u koj ste rodeni ne mora nishto da znachi zatoa shto e daleku od edinstven faktor. Ima celi natalni karti i zaemni aspekti vo niv koi se analiziraat, planeti, kukji, asteroidi i t.n.

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    За тоа дали еден партнер си одговара со друг не се споредуваат само нивните знаци, туку и нивниот подзнакот и месечина. Уште подетално се споредува и планетата на љубовта - Венера, кај двајцата партнери :)

Во Индија вака постапуваат голем број од партнерите кои решиле да стапат во брак. Не знам која е точната бројка за ова, али многу е честа, да не кажам па и сите дека го практикуваат ова таму. Пред да стапат во брак, двајцата партнери прво мора да се консултираат со астролог и астрологот да процени дали се компатибилни еден со друг. Во спротивно доколку не се, не им се препорачува да започнат брак, поради ризик од развод и слично. Затоа и бројката во Индија за развод е многу мала, за разлика од бројката во Америка, на пример. Ете интересен податок кој го имам читано пред некое време. Мислам дека уште се практикува вака таму :)

Инаку, спротивни знаци се : Овен-Вага , Бик-Скорпија, Близнаци-Стрелец, Рак-Јарец, Девица-Риби и Лав-Водолија. Иако се дефинираат како "спротивни" тие се надополнуваат едни со други во многу области и се често во многу работи се слични. Се смета дека овие комбинации се судбински комбинации во хороскопот, во кои кога-тогаш голем број од нив ќе завршат заедно. :)

Баш така. Затоа според знакот во кои сме родени, не е доволна споредбата со знакот на партнерот. Може некој да е роден во еден знак кој не си одговара во знакот на партнерот, а тие да се надополнуваат речиси целосно! Тоа може да е од влијанието на нивните месечини, некоја планета, или некој аспект во наталната карта :)

Се изнапишав :?:

На Anonymous275 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Јас како Водолија, досега со лавови - површна поврзаност. Ок ми се, но ништо фатално. Мислам дека ми одговараат поединци со кои имам конјункции во наталната карта, и поединци родени во знак каде мене ми се наоѓаат побитните планети. Исто, мислам дека постои некоја предодреденост да налетуваме на луѓе од двата знака соседни на нашиот сончев знак. Тоа е повеќе она, bump into, и цело време ти се во опкружување.
    Мои заклучоци околу компатибилност.

Последна измена: 21 јули 2016
    На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Нема врска Водолија и лав,баш не одговараат,можеби само оној дел каде 2 знака се забавни и друштвени,инаку многу судари има меѓу нив,е сега неможе само така да се гледа кога збориме веќе за астрологија,се земаат предвид и подзнаци,месечини,па куќи итн.Али ако и подзнаци и еве месечините се поклопат,на пример едниот да е Јарец,а др.Стрелец,уф крш,никако не иде.Така да како што имаат погоре пишано се се гледа,не само ја сум тоа,он е тоа.

На Anonymous275 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Па,баш така површно,не идат,дури и да имаш другар/ка тешко иде, барем така имам приметено,нонстоп се карам.

20. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Си одговараат ли стрелец и јарец?