^^ Мислам дека исти хороскопски знаци одговараат пошто имаат нели исти особини и слично ама и подзнакот игра голема улога
А два рака се слагаат? Јас мислам дека не многу, поради нивните лоши карактеристики можат да се судираат.. Ваше мислење?
Баш напротив, рак-рак и риби-риби се единствените комбинации составени од ист знак кои можат да функционираат меѓу себе без никаков проблем.
Лав и шкорпија не е добра комбинација, може да успее ако другите аспекти во наталната карта се поволни. Малку школски сега Мн. добар 4 2 4 2 Слабо, освен ако не се други елементи во игра
Јас сум во хороскоп риби а подзнак водолија. Секогаш од спротивниот пол ме привлекува хороскопски знак лав 2/3 симпатии се во хороскоп лав. Што мислите дали би одговарала оваа комбинација?
Прилично да. Особено рак-рак и риби-риби. Ама за другите за посериозни врски потребно е да се поклопуваат и други елементи. Премногу сличност може да доведе до чувство на загрозеност и нетрпеливост. Само можно е, не мора да значи. Не е баш точно. Индивидуално е Реков веќе на друга тема. Или не си типичен близнак, или тие што ги познаваш не се типични водолии.Имаш погрешна слика за водолиите. Освен тоа близнакот не е потемпераментен од водолијата во никој случај. А не се ни водолијата ни близнакот најтемпераментите и најавантуристите во зодијакот. Единствено погоди дека близнакот е комуникативен, ама комуникативна е и водолијата. Воздушни се, не земјени. Заедно со вагата. Нема тука спротивности. Воздух со оган е спротивност. Рак и вага не. Ама врска меѓу кои било знаци е можна ако другите елементи во наталните карти се поклопуваат. Па и во право си Ова е скроз точно Уф, слабо. Ама како што реков претходно, зависи од другите елементи во наталната
Спротивни знаци, може многу добро, а може и лошо да биде. Исто спротивни, како лавот и водолијата. Овде ракот е многу топол и грижлив, а јарецот ладнокрвен, може и да се надополнат еден со друг. Кај спротивните знаци едниот го има она што другиот го нема а му е потребно до некаде. Потешко, ама со многу компромиси можно е. Ако другите елементи се поклопуваат, толку полесно. И тоа многу. Слабо, ама кога се јавила привлечност сигурно има нешто во другите планети. Пишував веќе, да не се повторувам Ист со ист знак може да функционира одлично (но и не мора), пишував веќе во претходното мислење за такви комбинации. Бик и рак не е идеална ама е солидна комбинација. Не изгледа лошо .
Бик и Стрелец? Иначе мислам дека земјените највеќе одат со огнените барем јас како бик најмногу ми оди со лав,стрелец...
али во пракса-живот не така барем ја можам да кажам за бик..можеби најдобро идат со водени знаци али со огнени е најинтересно,највише пали и такви ствари
Ама тоа така во твојот случај. Види си подзнак или Марс. Не носете општи дефиниции само по ваши искуства. Не можеш на темава да напишеш како Земја и Оган одговараат најмногу кога воопшто не е така. Огнот влијае деструктивно врз земјата и не се од заемна корист.