Барав и не најдов ваква тема за кокосовото масло и неговата најразновидна употреба. Јас денес го купив од Зегин на БиоКулт и планирам да почнам да го користам. Дали некој има некое искуство и го косити кокосовото масло ... За почеток еве ви 100 примени и придобивки од него http://www.kafepauza.mk/zivot/blagodeti ... ridobivki/
Јас го купив од Зегин 290 денари на Био Култ, а имаше и на Био Лајф малку поевтино, навистина е идлично и за тело, јас направив и могу вкусни здрави слаткички пред некој ден уште за коса да го испробам
Може да се Конзумира во исхраната нели, јас купив Био life од зегин , ајде некој нека ми каже некој здрав и лесен рецепт со кокосово масло, и колку најмногу лажички на ден може да се користи?
Нема за што не може да го користите, дури и како замена на класичниот зејтин, за пржење, нормално кому му одговара таа арома. Мене ми е идеално за мали ситни колачи, чоколадото ми е доволно силно да ми го прекрие мирисот на кокос, не сум некој фан па да го ставам и на тело. На ФБ има доста групи кои ако ги погледенете поубаво ќе видите дека 90 % користат кокосово за се и сешто.
Во земјите каде кокосовите дрва се домашна култура ... кокосовото масло е најчесто користено за исхрана. Јас сакала или не го пробав, зашто се што јадев беше зготвено со такво масло. Искрено некако потешка храната ми беше ... Само таму храната (месо, риба, морска храна, паста ... ) е измешана со овошје скоро почесто, затоа и толку не се осеќа. Ако го користите, нека биде само за слатки или пак ако измешате слатко, солено и зачинето во едно.
Еве како сами да направите кокосово масло дома: http://www.youtube.com/watch?v=f-oxR1Gt5lQ Инаку кокосовото масло има способност да го забрза метаболизмот па се препорачува и за намалување на салото.
Јас го користам.Го планирав божем за јадење, за тироидната жлезда...ама џабе,многу тешко ми мириса. Па сега го користам за коса, лице и тело, и стварно е прекрасно.
Дали има некои несакани дејства или предупредувања за кокосовото масло? Колкава количина се зема на ден?
Јас го имам дома од неодамна, мајка ми го купи за да нема темни подочници (ѝ го препорачала козметичарка), ама ние со дечко ми си го користиме и за масажа сега. Откако го прочитав се ова, дефинитивно ќе почнам за повеќе работи да го применувам, има доста што би ми завршиле работа.
Женски имате акција во аптеките на Зегин кокосово масло во тегличка за 298 денари. Јас сега си го купив, мириса прекрасно и ми се допаѓа што е во цврста конзистенција, но кога ќе го земеш со прст се топи. Си го ставив на косата и како веднаш да се упи. Планирам да го оставам на косата и утре да ја измијам.
Devojki da se pridruzam vo klubot na koristaci na kokosovo maslo vo teglicka sekako...Jas go kupiv od Zegin pred okolu 2 nedeli,znaci nesto prekrasno preubavo mirisa a da ne zboruvame kolku e kvalitetno i korisno sekako organski proizvod e...Jas go imam nekolku pati probano na kosata,stavam vecerta kolku sto mozam poveke,ja vrzuvam vo punca kosata i sabajle ja mijam,kosata e kako svila...I go probav i na noze posle depilacija kozata e meka i mazna milina i prekrasno mirisa...Pogore procitav za sto sve mozi da se upotrebi pa definitivno i za drugi rab.ke go upotrebuvam posebno za gabicnite infekci...
И јас пред некое време си купив кокосово масло и почнав да го користам. Го имам ставено еднаш само на косата пред бањање а иначе го користам повеќе за мачкање на телото и лицето. Имам црвенило/флеки останато на лицето од акни па да видам дали ќе поминат. Сакав да ве прашам на која фирма е тоа што го користите? Ова моево е Филипинско, тоа ми го препорачаа и тоа го купив. И стварно многу убаво мириса и ја прави кожата мека.