Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кокосово масло - 100 примени

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Dakota, 30 декември 2013.

1. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Јас ова го купив денес на сенсилис, сакам да го употребувам за лице. Дали некој го користел , дали е добро? @Biodevojka може ли да ми кажеш што мислиш? NASLOVNA-55.jpg

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857

Ова не е чисто кокосово масло, некој хибрид е. Барај кокосово масло во тегличка, на поладна и нормална температура е во цврста состојба, на топло се топи.

На cresa-jagoda, Juicy, Biodevojka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    99 % сум сигурна дека ова е некој парафин сликај го составот ако не ти е проблем баш ме интересира и купи си го ова ако можеш околу 300 денари е kulou-coconut-oil.jpeg

На cresa-jagoda, biGirl, Juicy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Веќе ти одговорија другите феминки, ама ако сакаш сликни декларација. Поздрав.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Кај состав пишува само Cocos Nucifera Oil. Инаку престанав да го користам , по два дена ми се влоши лицето .

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ако пишува само тоа значи дека е чисто масло. Инаку дали ќе одговара или не е инддивидуално за секого, се гледа дека тебе не ти прија. Поздрав.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Најмногу ми се допаѓа како маска за коса и пилинг за тело со шеќер. Редовно го користев кокосовото масло на биолајф кое чини 290 ден во еурофарм и е 200 мл.
    coconut-oil.png
    Но денес го купив ова на виталиа кое чини 295 ден. исто во еурофарм и е 370 мл, што е 170 мл повеќе или дупло повеќе од биолајф за 5 ден повисока цена. Така да ако сте за купување на кокосово масло мислам дека ова на виталиа е најисплатливо.
    kokosovo maslo-500x500.jpg

На poppie, cresa-jagoda и xxAngelxx им се допаѓа ова.
  8. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    210
    Го користам маслото на БиоЛифе веќе една година, претежно го ставав на коса еднаш неделно, но кога почна интензивно да ми се мрси престанав. Имам суви и распукани врвови, со кокосовото масло ми се врати во нормала косата колку-толку. Го имам користено и за сончање, ама ако имате осетлива кожа не ви го препорачувам бидејки СПФ е низок, 8 мислам. Ова лето ќе го измешам со крема за сончање, за побрзо потемнување.
    За сува кожа исто така е супер, навечер го нанесував на лице и преку ноќ се впиваше, наутро немав потреба од нанесување креми.

@moon1 Како го приготвуваш пилингот ? Масна е многу после него кожата? Колку пати неделно го користиш?

9. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Во мало чинивче ставам неколку полни лажици шеќер и една не многу полна лажица кокосово масло. Е малку масна кожата после тоа, затоа јас после пилингот уште еднаш се поминувам со гел за туширање ама нежно само со раце. Сега сакам да го пробам и рецептот на био девојка тој е исто со кокосово и шеќер, само што има плус алое вера гел, мед и етерично масло. Етерично масло немам, така да ќе додадам плус само алое вера (го имам растението дома) и мед. Го употребувам еднаш до 2 пати неделно оти ми е страв да не ја иритирам кожата од триењето на шеќерот, a па другарка оти многу и се допаѓа како пилингот ја прави мека кожата го користи при секое туширање, па ене ја нема гајле. Дечкото ја прашувал што става за да и е толку мека и мазна кожата, а ова па не му кажува, му велела ништо не ставам мене таква ми е убава генетски.:lol:

На Espadrila и Megannn им се допаѓа ова.
  10. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    210

Ај лајк ииитт ќе го пробам уште денеска. Фала:hug:
    Е сеа, етерично масло било какво? Јас имам лаванда еукалиптус и рузмарин, што да му ставам ? :?: Алое вера имам едно гелче во туба ама многу црвенило ми прави на лицето и акните ми ги вади и после саат време се смирува.. Да не ми делува мене негативно или ? :worried:

11. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Да, било какво етерично масло. Алоето јас кога го ставам чисто на лице знае понекогаш да ме пецка ама црвенило не ми направило никогаш. Вчера го направив за прв пат пилингот со плус алое и мед и не ме пецкаше. Види пробај еднаш ако не ти одговара нареден пат не ставај алое. Исто забележав дека со новиов пилинг не ми е мрсна кожата ич после тоа, за разлика од тој шо беше само со кокосово и шеќер! Е сеа дали тоа е така пошто има плус алое и мед или оти преминав од биолајф на витлиа..незнам... :)

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Кокосовото масло е многу добро за вадење на шминка:) јас стално се мачам за да ја извадам маскарата од очиве,што и да ставам ме пече а маслово веднаш го вади ;)
    Исто така го користам и за коса,тело и понекогаш за јадење ама ретко.

13. ttrpovska

ttrpovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    3.207
    И јас го користам ова кокосово масло на Виталија. Најисплатливо е и одлично. Најчесто го користам за испуканите и суви врвови на косата и прави магија :)

14. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Женски дали некоја од вас има купено кокосово масло од Биокосмос во Битола,и која цена?Позз

15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Kokosovo maslo e nesto najdobro za cistenje zabi. Se zema edna supena lazica tecno kokosovo maslo i se pravi vrti nz ustata edno 10 minuti. Zabite se citat i od bakterii taka i od naslagi. Plus ic ne e grozno vo ustata, barem ne mene, a mi pomognuva mnogu i zabite mi se pobeli i pozdravi

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. martina6290

martina6290 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас имам алергија од сонце. Ми кажаа дека кокосовото масло спречувало појава на алергија и да се мачкам после сончање. Има ли некој искуство со ваква ситуација?

17. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Го употребувате ли за акни девојкии..имам голем проблем со нив...го чисти ли лицето ако ги мачкам..и кога се мачкате колку пати во денот :inlove:

18. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    268
    дали помага за акни не знам, ама јас се мацкав со кокосово навецер и стварно кожата ја прави многу мека. Исто, често пати ставав и преку ден , така да мислам дека 2-3 пати денот нема да ти направи никаков проблем. Барем мене не ми направи :)

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    7.468
    Јас се мачкам еднаш на ден,и сум задоволна:)
    Акни немам,и неможам да кажам дали помага
    А ти пробај,па ќе видиш:hai:

20. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    А какво масло користите? Цеденото или ова во во тврда состојба бело што е?