Дали некој има користено кокосово масло за згуснување на веѓите? Сум читала дека помага дали може некој да сподели слично искуство за колку време се забележува резултат и слично?
Kонкретно за веѓите немам осетено. Еднаш пробав и по три вечери престанав. Од толку резултати не осетив. А за влакната на телото осетив, дека од кога почнав да го користам дека ми се „намножија“ . Јас кокосовото масло го користам како лосион за тело. Зимата декември месец дома сама си направив домашен дезодоранс. Состојки кокосово масло, сода бикарбона и есенцијлно масло по избор. На интернет од Zero Waste блогерки слушав позитивни критики, ама мене ми се појави црвенило. Цела бев нафрлена на градите, кај кључната коска во тој предел. Тоа беше причината која престанав да го користам како дезодоранс, ама го искористив како пилинг за раце и немав никакви последици. Го користам како лосион за тело. На зима е супер без никаква забелешка. Ама сега во летниов период не ми го апсорбира кожата, а се осеќа дека ми е сува. Незнам дали ова има врска шо е течно сега и не можам убаво да осетам колку оставам или шо друго. Супер е што маслово е повеќе наменско и е добар Zero Waste производ за замена на други различни производи кои доаѓаат спакувани во пластика. Љубов ми е маслово
Кокосово користам во кафе наутро ставам пола лажиче, има малку шмек но не смета. Приметив дека немам толку апетит некако ме заситува, чудно ми е помалку. Едно време ставав малку на лице некои промени не приметив, додуша и краток период ставав.
Јас долго време го користев кокосот во кафе и приметив дека исто јадам,а почнав да слабеам и го баталив.
Јас кокосовото масло го користам за коса, исто и за тело. Супер ми е. Сакам да го ставам во кафе (ама малку сум специфична, па незнам дали ке го пијам, ама треба да пробам). Исто сакам да пробам и за трепки, со оглед на тоа што имам доста ретки трепки.
Го користам за лице и коса. И почнав да го пијам со зелен чај. Не ми се допаѓа вкусот, но замижувам и голтам.
Zdravo go kupiv ova pred nekoj den pisuva 100% surovo ladno ceseno nerafoniramo kokosovo maslo. Zemja.na poteklo Sri Lanka. Kazete mi za sto se mozam da go koristam. Ima fleki od akni ma liceto sto sum stiskala dali ke mi minat. A go kupiv za majka mi da konzumira ama ne saka. Izgleda vaka.
ЈАс го купив за кашички овошни за бебо....го ставав одреден период и во смути. Се мислам сега да почнам и на коса со оглед да имам сува коса. Искуства? ПС. моето се стврдна...нормално е?
Денес во брзање купив тегличка рафинирано кокосово масло погрешка е сега дали ќе биде проблем да го ставам на коса или лице,како да го искористам. Нема мирис ни вкус? @Biodevojka совет?
Драга може слободно да го ставаш, само да знаеш дека голем дел од својствата се изгубени при процесот на рафинирање. Поздрав.
Кога-како. На врвовите го ставам како замена за маска/регенератор, а на корените еднаш до два пати месечно или по потреба ако приметам дека скалпот ми е сув.