Како го користите за коса? Го ставив на скалпот и надоле низ косата оставив отприлика два часа но кога ја измив не видов ни помека ни посјајна коса дури мислам посува,највероватно не сум го ставила правилно ?
На малку навлажнета коса се става, не на сосем сува. Се витка косата со крпа и се загрева со фен. Така завиткана држи ја еден час, да биде топло. Не може да нема ефект.
+Kokosovo maslo i malku soda,piling za lice +Kokosovo maslo i himalajska sol/piling za lice moze i telo Predobro e.
Како да го користам кокосовото масло за лице? Да го ставам и да го измијам веднаш или се остава да седи на лицето?
Како се користи кокосовото масло за косата? Јас го ставив на влажна коса, најпрво се измив со шампон и после ставив кокосово масло да постои 5 минути на косата и после ја измив со вода само косата. И мислам ми се измрси косата малку. Дали точно го користам? И дали помага во растење на косата?
Не така Се става на влажна коса, пред миење да постои некое време. Јас ја навлажнувам косата обично од ушите надолу, мачкам од него и оставам да стои барем еден час. После се мие косата убаво со шампон, не треба да остане мрсна после тоа. Ставам и на коренот, го масирам со маслото или мешавина со рицинусово масло, за растот е потврдено од мене. Косата ми е скоро до половината.
Фала на одговорот само сакав да те прашам кокосовото масло што го зедов е тврдо и тешко го нанесов на коса едвај да не речам дали така треба или да го стоплам за да се растопи?
Како се користи за лице на кој начин? исто треба да се стопи маслото или како? и на кој начин помага за лицето освен омекнување дали помага за да се исчисти лицето да нема ниту една мозолка?
Не сум сигурна дали е соодветно за тоа, не е препорачливо за мрсна кожа. Јас го користам бидејќи кожата ми е пресува и овој период често ми се лупи. Со самиот допир со кожа се топи, така што лесно може да се нанесе.