Фала. Јас ставив на косата да постои 1 час па ја измив двапати со шампон од коприва па пак ми мириса на кокос Како се користи кокосовото масло за белеење на забите ? Ве молам за одговор доколку некој знае
Измешано со јаглен или сода. Мислам дека маслото само ги прави посјајни, не помага при процесот на избелување.
А треба да се стопи прво маслото или како? како се користи поточно? да се стави на забите да постои и слично? Ако може некој да ми објасни доколку знае поточно
Не треба да се стопи, во тегличка ќе ставиш масло во тврда агегатна состојба неколу лажички. Неколку лажички сол 1 или 2 и сода. И после само ја мцкаш четката за заби во смесата и си миеш заби. Не знам дали е здравоно има ефект на избелување, ја користам неколку пати неделно.
Пробајте една лажичка кокосово масло во нес кафе(или некое друго инстант кафе)-нова димензија ќе ви се отвори.Маслото дава баш убав суптилен вкус и кафето е повкусно.
Здраво, дали некој знае кое од овие две масла е подобро за јадење, поздраво и почисто? Двете се различно производство едно е Шри Ланка, на зидо, а другото на зегин е Филипини. Вкусот е малку различен и густината, зидо е потешко и погусто, помазно и побело, поеднаква текстура има. Еве слика.
Не. Сигурно не сакаш рак на кожата. На Сонцево не е со фактор 1000 да излезеш, не па да се сончаш со масло.
Немој само чисто масло. Подобро земи си некои од производите со СПФ, пример тие како спрејчиња што се, со помал фактор. Подобра опција ти е тоа. Или евентуално стави прво масло па врз него крема со СПФ.