Ме интересира дали ладното цедено кокосово масло во теглички, содржи силикони? Или зависи од производителот?
Да ја активирам темава.. Јас вчера за прв пат ставив кокосово масло на цела коса, и го оставив цела вечер, не го измив. Утрово ја измив косата, и приметив дека ми е зголемен волуменот(највеќе сакав да ми делува на сувите врвови) дури и се изненадив. Ќе пробам уште неколку пати, додека не го потрошам маслото, па се надевам дека ќе ми делува и на врвовите.
Го користам на коса и лице, нема подобро нешто. Сепак пробав да ставам во кафе, но не е тоа-тоа. Вкусот е чуден.
Леле исто, одамна го имам купено за косата ама си стои цела тегла во фиока и само еднаш имам ставено.
го користам во смути, за коса, трепки, нокти. може да се користи како отстранувач на шминка ама имам мицеларна вода за тоа.
Кога додадов кокосово место путер во топло ладно т.е лава колач ми доби нова димензија Јас и онака се давев во колачево со сладолед ама вака е ептен заразно Кој сака кокос вкус обавезно да проба Иначе аманте темава е во храна, за на коса отворете тема во коса