Јас имам природно низок притисок (од раѓање) и не сум забележала никаков контра ефект од тој аспект од кокосовото масло. Меѓутоа сите сме различни, не би можела со гаранција да ти одговорам.
Е со мене не е тој случај.Јас земам терапија за висок притисок. Денеска земав едно лажиче,па ќе видам дали ќе има разлика. Во секој случај фала
Може кокосовото масло да намали крвен притисок поради антиоксидансите, ама не верувам дека има толку драстичен ефект. http://www.hindawi.com/journals/ecam/2013/629329/ Плус пулсот вискок, не верувам дека е од маслото. Бидејќи примаш терапија, најдобро да си видиш со доктор. Сум забележала дека се случува притисокот да варира на луѓево околу мене што примаат редовна терапија.
Здраво , постојано читам убави работи за кокосово масло и постојано го гледам во маркет - кокосово масло на Виталија , друго не сум сретнала , па дали има некое лошо/ добро мислење со оваа масло да ми каже . Цената му е 290 ден за 370 мл ... органско пишува на него.... Поздрав
Органско и сирово (raw) е добро. Толку се цените од прилика. Јас земав од Зегин за приближна цена. Искрено, премногу го возвишуваат. Има бенефиции, ама не е до толку. А, дека е вкусно, вкусно е, кога земав буквално сѐ готвев со кокосово масло. Еве едно интересно видео.
Конечно го дотрошив кокосовото масло на Кулау и сакав да го пробам тоа на Bio Planete но читајќи по темава се предомислив. Денес го купив истото и можам да ви кажам дека составот некако ми е сметет, маслото што лани го купив беше потврдо и не се мачкаше убаво, а мирисот беше многу нападен. Новото масло е прекрасно! Доволно густо да се размачкува, мисирот е многу подискретен и ме потсеќа на Рафаело. Дефинитивно ќе пробам да го ставам во јадења. Браво за Кулау
Јас маслово го користам веќе 10 дена. Ме интересира дали е време за една крвна слика да направам.Дали за 10 дена може холестеролот да се намали?
Оваа масло што го продаваат како кокосово масло е всушност обичен парафин со парфем или екстракт да мириса на кокос , не го купувајте бидејќи се работи за маркетиншки трик... случано денеска ја проверив декларацијата а го имам купено пред 1 месец да го пробам.... да убаво мириса ама нема никаква функција !
Иако не ми е прашањето за кокосово, сепак, за заздравување и регенерација на кожа, кое масло е подобро: невеново или од чајно дрво?
Јас знам дека невеново е подобро од овие две.И мн детски креми се прават на база на невен за осип,нафрлање,рани и слично,
@joy1 И јас бев за невеновото, и самата БиоДевојка ми рече дека тоа е прво на листата кога станува збор за заздравување на оштетените клетки, ама знаеш кога се зачитаме по ел Интернетот, па најдов корисни работи и за маслото од чајно дрво, и почнав да се двоумам
Дефинитивно невеновоимам дома масло од чајно дрво го земав за акни и навистина помага ама пече кога ќе се стави на оштетена кожа,а уште пак на рана хохох.Од тоа што имам читано по нетов чајното дрво најмногу се употребува за лекување на акни и производи за инхалации спрејови и слично
@joy1 @kala21 Ви благодарам за мислењето чикас А отприлика по колку се движат цените и на двете масла?