да, за коски хидролизиран за убавина пептиден. Разликата е во апсорбцијата. Ама кој и да го земеш имаш бенефити и за двете потреби
Здраво, почнав да го пијам колагенот на Димас, рибен, но многу грдо мириса. Совети или трикови како го пиете? Дали можам во кафе да го мешам? Наутро го земам.
Има ли некој задоволен од димас говедскиот колаген? Јас го земав за болки во зглобови конкретно но било кој да имал било каков позитивен ефект
за зглобови најмногу ми се погодија апчињата на dr. Viton од alfa lab. Ги има баш сите состојки кои се важни за коски и зглобови. Ама негативното е што големи се апчињата и тешки за голтање. Јас ги грицкам. Инаку колаген од животинско потекло не е добар за зглобови. Хидролизиран барај.
Не знам за надворешна употреба. Кај нас мајка ми ги пиеше тие во шишенца како ампула што се, од Бугарија што ги порачаат некои и од нив е најмногу задоволна. 2,3 пати ги користи годишно. Тебе за што конкретно ти требаат? Ако си читала дека убаво делува и на лице, тоа е точно ама мој совет подобро да ги пиеш овие што ти ги препорачав има многу задоволни од нив. Ама прво консултирај се со матичната да видеш што ќе ти каже. Мајка ми секако има убаво лице и кожа, дел ген, дел се негува, дел здрава исхрана. Ама откако го користи некако кожата и има уште поубав, здрав сјај. Се надевам на 60 год и јас такво лице ќе имам како нејзиното. Мајка ми не ги користи поради лицето. Нејзе и ги препорачаа поради болки во коските и има голем ефект па воедно и лицето и сјае. Ако ти е само за лицето, ако имаш некој проблем, пиши што проблем имаш, може и со некоја крема ќе завршиш работа. Ако ти е дехидрирана, со брчки, а колку што знам немаш ни 30 год за почеток внесувај повеќе вода и за дехидрирана кожа многу помагаат кремите на Биодерма. Кожата стакло, го нема сјајот кој избива поради дехидрираност, нема перутење, а кожата за некое време сранува мека, сјајна и хидрирана. И најважно го нема и црвенилото кое се појавува а чиниш алергија е.
Dali nekoj gi ima videno ovoj kolagen vo dm i vo koj .Bev vo Capitol mall ,Diamond mall ,Godi i Vero Jumbo nikade go nema a mnogu mi e pogoden :/ .Dali nekoj ima go ima videno vo Dm vo skoro vreme ?