Девојки, набрзинка прашање, сакам да правам бајадера и пишува 300гр бисквити и 300гр мелени ораси, дали тоа значи дека прво мерам па мелам или мерам 300 гр веќе измелени?
@КикиМаус @Pcelka94 Девојки, еве ви рецепт за колачот со портокал 2 замрзнати портокали 4 јајца 2,5 чаши шеќер 1 чаша млеко 1 чаша масло 3 чаши брашно 1 прашок за печиво 1 ванилин шеќер * со истата чаша сите состојки се мерат Јајцата се матат со шеќетот најпрво, потоа се додаваат изренданите портокали и останатите состојки и се меша убаво со жица за матење. Смесата се истура дали во некој калап/куглоф/тепсија....тоа по ваша желба и се пече. Одозгора јас ставам понекогаш чоколаден прелив а некогаш ако смесава ја правам како мафини- шеќер во прав. Изборот е ваш ******* И од овој рецепт излегува неверојатен слаткиш, јас го правев и пак ке го правам ♡♡
феминкии хелп за трудницава стрвна незнам дали погоре имате пишано не видов убаво да ве прашам рецепт за колачи со цимет* ама онака баш со цимет сега мисл има и мн новогод. божиќни рецепти актуелни јас имам пробано едни имаа доста цимет и топени и во шербет беа али не е битно сега добредојдени се секакви со Цимет**
mmm da vkusno socno bas zaglednav sega kako sto spodeli @Winter Lady na moi recepti imase neso slicno kako mafini i go zacuvav odma fala vi mn jas go najdov toa sto prvo mi tekna grcki bozicni neso kao tradicija im e stalno pravat za bozik go najdov na angliski na nekoja da ne i e poznat , probam receptov ili viden na mak strana http://www.mygreekdish.com/recipe/melomakarona-greek-christmas-honey-cookies/
Сакам рецепта за слатки корнети. Ама освен рецептата пишете ми до детал како се прават. Благодарам. Спојлер: слатки корнети
1 eurokrem 1чоколада за готвење Пола кило кикирики несолени печени 100грама сусам Измешајте се (чоколадата растопена) Со мала кафена лажичка ставајте во корпички за колачи и ставете во фрижидер 2-3 сати да се стегнат и уживајте Префкусно е 100% гаранција
Повели @Oxymoron рецепт за колачот со вишни. Се надевам не ти смета Српскиот, погледни го и видеото - лесно, а вкусно колаче.
Јас денес вака... http://recepti.slatki-recepti2.info/2017/09/03/brauni-jednostavan-recept-za-savrsen-ukus/
Брзи и здрави сникерс Потребни состојки за базата: 90 гр. мелени бадеми 3 ипол супени лажици кокосово масло; две супени лажици малтекс, мед или сируп од агаве (по ваш избор); четвртина кафена лажичка сол Потребни состојки за полнењето (кремот) 2 супени лажици путер од кикирики; 140 гр. урми (околу 20 усми горе долу); 3 до 4 супени лажици млеко; четвртина кафена лажичка сол За декорација несолени кикирики Чоколадо за готвење од 50 до 70% какао за прелив Најнапред се прави базата, се мешаат сите состојки во еден сад и се растегнуваат на плехче покриено со хартија за готвење за да биде полесно да се тргне. Се става во замрзнувач 30 мин. Во меѓувреме се прави кремот во еден блендер се миксираат урмите (секако без семки) со путерот од кикирики, млекото и солта. Кремата се премачкува врз базата, се редат кикирики и повторно се става во за,рзнувач саат време. Чоколадото се топи на пареа и со него се прелеваат парчиња (откако ќе го извадите од замрзнувач пресечете ја смесата на парчиња) од сникерс. Подетално е сѐ објаснето во видеото.Превкусни се, прсти да излижеш.
Здраво, Ќе може ли идеја за колачиња во апаратчево ако го има некоја домаќинка Вафлите ги прејадовме сеа да смениме нешто .. И патем мора ли хартиени калапи не може ли директ да ги полнам и печам? Фала
Ако се тие, мислам дека се викаат пиварки ( со оревче внатре). Ако се тие, пиши, ќе ти пратам рецепта.