До која возраст е нормално да се оди на Коледе? Јас сакам да одам, а сум трета година. Голема сум? Бев пред некоја година. И една комшика ми рече: - Елена, па ти колкава си? Колкава сум, толкава сум, што има врска.
како мала одев, но кај блиските и комшиите, бидејќи ми беше страм утре и син ми ќе го носиме кај бабите и кај тетка ми, ние ќе пееме место него, дека е уште мал еве некоја песна од мене кој спие нека стане нек отворе тешки порти тешки порти железници ој, ладе ладе орее ми се јаде ој, ладе ладе орее ми се јаде коледе бабо коледе дај ми бабо колаче да ти живи малаче едно две три коледе
Ехееее најмногу нешто што сакав беше коледе по цели ноќи немав спиено за да идам на коледе оцабајлето..све би дала да се вратат тие времиња.Иако не е од дамна немам одено само предходната години и многу ми беше криво и многу ми се идеше али стварно сум многу висока 180 тогаш сигурно сум била 175 да не бев висока абе гајле би ми било и сега би одела..али тоа е .Во секој случај добро протерав од најмала со брат ми и тогас све најубаво мене ми даваа до седмо пуна капа од сега само ќе ги гледам..... али тоаа е живот иде далје Во секој случај ова време многу си го сакам уште од сега на огин па утре коа уште во 6 саат ќе не будат коледари и кулминацијата вечерта паричкаааа и секако божик=цела фамилија=ручек-црква едноставно најубав период
Елена, кај нас лани дојдоа дечки постари од мене и со инструменти ни ја отсвиреа песната. Ептен беа интересни Кај нас дома јас годинава ќе ги дочекам, веќе си спремив три посебни кошнички - една со мандарини, друга со костени и ореви, а во третата наредив белисимо, крем банани и мали еурокрем плочки + спремив помало кошниче со книжни и железни 10ки. Ќе делам по заслуга
А не шетам многу за коледе само кај тетка ми и кај баба ми, иначе нема врска возраста.... Денес опрости им на твоите должници, подари им бакнеж на твоите ближни, помогни им на тажните. А на полноќ погледни кон небото и ќе видиш ѕвезда што оди тогаш тивко речи... ХРИСТОС СЕ РОДИ! Честит Божиќ на сите!
Јас оваа година отидов првпат на коледе. Место како мала да одам јас сега почнав.Но,супер поминав,најважно си собрав и пари и многу овошје,костени,бонбони итн. Цела натоварена бев.
И јас бев,воедно и ослабев хахахах,па 15 згради поминавме..качи се симни се,качи се симни се. А,и последна година ми е што одам
Јaс не oдaм нa кoледе, срaм ми е a и вoеднo 8 oдд сум, тoa е зa мaли веќе сум гoлемa. Ќе се пoјaвaм сo сите мaли и ќе викaм КOЛЕДЕ ЛЕДЕ ПАДНАЛO ГРЕДЕ мислaм не бивa вaкa хaхa.
Јас 2 години со ред ја носам малечката ама земам уште две дечиња на другарка ми малите и ѓи носам од зграда во зграда.Мојата не пее ,ама затоа другите две пеат....ако ти е срам, ако имаш некое детенце од брат,сестра,другарка земи со вас и ке ѓи израдуваш многу верувај ми...
Mazena vo drug grad za zal ne poznavam .ke vidime moze sama ke odam ama se zavisi od vremevo neli rekoa ke vrne pa ne vredi da.kisne deteto.na dozd.