Колекционери

Дискусија во 'Слободно време' започната од velesanka, 17 февруари 2011.

1. Mettabel

Mettabel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Собирам шеќерчиња! Почнав пред десетина години, па по неколку години престанав, сеа продолжив. :angel: Само што, мала бев тогаш, да собирам сега така интензивно мислам дека би се преплавила со книжни кесички полни со сласт! :)) До сега имам осумдесетина различни, плус којзнае колку дупликати... :P

Иначе порано собирав и листови за пишување писма, салфетки, па и детска пошта. Сеуште се тука. :)

2. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Ја сум клептоман :D
    од секаде зимам шеќерчиња, си имам земено и цевки и од оние импровизиранине пепељари у мекдоналс =)
    сеа сериозно, освен шеќерчиња не собирам ништо, ама и не сум некој голем фан, ама ете, мерак ми е некогаш кога имам гости уз кафе да донесам и такво. Мајка ми знае да каже ќе ти купам цело кило да не се брукаш ако те фатат. А иначе знам да чувам и по некоја кутија од цигари ако не се од кај нас...

3. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Порано собирав сликичиња од детска пошта и салфетки, имав илјадници собрани, ми носеа роднините од странство секакви салфетки, кадифени, свилени....мислам стварно преубави. Ама интересот за тоа со време минуваше, не за џабе рекле старите дека се си е до времето. Сега одкако почина дедо ми почнувам да собирам запалки (упаљачи по нашки :D ), он имаше собрано огромен број, јас си одбрав неколку убави и интересни секако колку за спомен и ке продолжам со колекционерството :)

4. praska00

praska00 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    seks igracki

5. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Како мала собирав салфетки, ама пред некоја година другарка моја обожаваше салфетки, шарени, еднобојни, со цртежи и затоа што отиде во странство и ги подарив :(
    Сега за сега ништо не собирам.

6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Како мала собирав детска пошта, салфетки ( а и до ден денес кога ќе видам некоја убава салфетка си ја ставам во кутијата ) :)

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сум собирала детска пошта како мала, и салфетки секако, во огромен број ги имав. Сега веќе ништо не собирам.

8. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    Кога бев дете собирав шарени салфети, детска пошта и сеуште ги чувам. Чувам баш се ! Писма од другарки, честитки што сум и ги праќала на мајка ми за 8 Март, песни, цртежи, шишенца од парфеми, креми и многу други работи :)

9. cherry.blossom

cherry.blossom Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Како и сите собирав салфетки и детски пошти, албуми со самолепливи сликички и тетоважи од мастики. :D
    Собирав и постери со брат ми, сакавме цела соба да ја излепиме со постери и постојано купувавме BRAVO списание, ама дури ги собравме ни помина желбата и постерите почнаа многу и да не ги ставаат така да престанавме да ги собираме. Незнам дали и ова се вбројува во колекционерство но собирав и вицови :$ ,ќе прочитав некаде некој интересен виц или некој ќе ми каже и јас веднаш го запишував во тетратка ама која повеќе не ја чувам ;( . А сега збирам етикети од облека сега брзо почнав така да имам собрано само дваесетина.

10. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Кога бев помала, собирав салфетки, самолепливи сликички за во албуми...и слично. Имав големи „колекции“, но сега ништо не собирам. :)

11. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    :$

Прикачени фајлови:

• PinkRibbonSoaps_lg.jpg
      PinkRibbonSoaps_lg.jpg
      Големина на фајлот:
      39,7 KB
      Прегледи:
      197
    • Folder.jpg
      Folder.jpg
      Големина на фајлот:
      179,1 KB
      Прегледи:
      197
    • Candles.jpg
      Candles.jpg
      Големина на фајлот:
      30,6 KB
      Прегледи:
      197
  12. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Свеќи-шарени, миризливи, светкави, секакви собирам... 8) Порано собирав поштенски марки и свеќи, ама ми стана досадно, па веќе не ги собирам, само уште си ги чувам :D

13. DressedToKill

DressedToKill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    43
    како мала собирав салафетки и детска пошта, собирав постери, сликчиња од познати,
    имам две кутии од патики полни со бојци, фломастери, моливи :rofl:
    до пред една година редовно купував тин-шема секој четврток и имам 87 броја :D сега не знам дали излегува уште
    моментално собирам беџој од бендови и имам околу триесетина и ондак то :)

14. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    56
    Како мала собирав салфетки и шноли.Ги имав илјадници.Сега се некаде на таванот,си берат прашина :lol:
    А сега сум страствен колекционер на лакови и марами.
    Лаковите ги имам во секаква можна боја.Иако некои се исушени.Им ставам еден силен ацетон но не трае подолго од една недела :worried:
    Марамите ги имам долги кратки,со шари,без шари,со реси и без реси,секакви.Ги обожавам.Ги имам преку 50 и планирам уште да собирам :)

15. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    Порано собирав салфетки, детска пошта, сликички од мастики, играчки од киндер јајце (од овие ден-денес уште собирам). Сега пасија ми се лаковите за нокти

16. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Како мала собирав салфетки :)
    Сега собирам миризливи свеќи и камења. Аметисти, оникс, жад, хематит, аквамарин, килибар, сафир, топаз... Ги имам мнооогу и најразлични. Прво ги собрав тие за хороскопските знаци па сега си ја надополнувам колекцијата. Вистинска опсесија ми се, било да се само каменчиња било да се на накит. :)

17. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Собирав стари парички, дедо ми има своја колекција, па си реков да почнам своја. :D
    Ама ми здосади, само ги чувам неколку. -.-
    Моментално не сум почнала никаква колекција, би сакала да имам колекција од 10ки, ама ќе почнам наредната година. :)

18. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    До пред некој месец собирав лакови :D Ги имав премногу и по толку години собирање во момент на радост ги фрлив тоа се случи кога мајма ми ми купи нови лакови и јас од радост ги исфрлив сите стари :D

19. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    Си собирам шеќерчиња кога ќе пијам кафе негде :coffee: ,а и фигури или стапчиња разни видови од коктели :d:

20. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Јас собирав моливи :) имав околу 150, од најразлични места низ светов, кај и да одеа мои познаници покрај другото секогаш ми купуваа и молив :) до пред да заминам на факултет ја имав колекцијата, после брат ми ми ја „раситна“ заедно со свеќите што ги собирав и сега имам уште 10-15 останато од сите тие... за жал.. ама ќе си најдам друго колекционерско хоби наскоро :)