Колекционери

Дискусија во 'Слободно време' започната од velesanka, 17 февруари 2011.

1. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Редовно како некој манијак берам шеќерчиња!
    Кафето го пијам со две кесички и плус една му барам на келнерот,нели за колекцијата :wasntme:
    Имам најразлични форми,облици,големини.Едно време ги броев :D ,сега брзо не сум изброила али се повеќе се зголемуваат.

Исто и некои интересни шишенца од парфеми си ги чувам.
    Карти од некои концерти и слични дешавки,места кои не се посетуваат често.
    Разгледници...кој каде оди на одмор од таму ми носи,тоа им е должност :D
    Исто и,незнам како ги викате,јас ги викам подметачи за чаши..си одреден број со интересни дезени.
    И за крај,чаши од кафичи. :D

Исто имам и поштенски марки,но тие ми се оставени во наследство од татко ми 8)

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    17.462
    Како помала собирав салфетки, албуми со самолепливи сликички, значки, пари, детска пошта, љубовни пораки, љубовни сликички, и честитки ( познавам некој му пратат честитка за Нова Година, ќе ја прочита и ќ ја фрле, јас убави со кутија од чевли си ги чувам)..Моментално собирам капачки од стаклени шишиња, оние металните тапи. Имам најразлични :) Кога ќе видам некој како ги фрла тие тапи дури ми е и жал :rofl:

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ко тинејџер собирав лименки :lol:
    Имав 100тина различни. Кој каде идеше ми носеше лименка, леле ми стоеа на врвот на плакарот. Мајка ми неможеше да ги поднесе, стварно со кој памет и јас сум ги собирала :D ама ете мерак ми беше и јас да собирам нешто. Идејата ја добив од постарите братучедки... ептен беше добра и интересна колекцијата :D Собата потсеќаше како во неа да живее депресивен male тинејџер :lol:

4. Eli4e

Eli4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    40
    паковки од чоколадиииии :)

5. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Порано собирав салфетки, имам скоро 3 кутии полни со шарени салфетки, а сега ништо не собирам.. (освен пари :lol: ) :*

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Планирам салфетите да ги чувам, и да ги подарам на мојата ќерка.
    Ако ја имам. :)

А сега собирам... прашина по собата. :D

На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    58
    Како помала собирав салфетки,и сеуште ми стојат имам околу 2 пакета.Инаку со брат ми секогаш купувавме по некој албум со сликички :)

8. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Чевли, чизми, сандали.
    Новчаници.
    Шишенца од парфеми.
    И скоро како и секое девојче салфетки порано собирав, но уште ми се дома, ми е жал да ги фрлам кога ќе се сетам со кој мерак сум менувала дупликати, мама ми купувала нови.

9. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Собирав салвети порано, ама уште ми стојат. :)
    Собирам етикети од облека. Било фармерки, тренерки, блузи... Ги собирам и ги ставам во шкафот со облека. :D

10. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Кога бев помала како и сите останати собирав салвети и детска пошта. Сега собирам поштенски марки, т.е. имам во наследство од вујко ми, а јас се уште ги собирам. Исто така собирам хартија која има некое значење за мене (не е битно дали е влезница од некоја забава/концерт; некоја порака; возен билет; честитка; покана..) и такви тракатанци кои ме потсетуваат на нешто убаво. Едно време привезоци, шеќерчиња, упаљачи, стари пари, ама сега Бог знае каде се. И така, тоа во глобала, немам некоја навика да собирам некои чудни работи.

11. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Ах, да.. заборавив да напишам:
    Неколку страни од голема тетратка имам испозалепено со поштенски марки...значи, некој извесен период сум збирала. И после сум ги баталила... :D

12. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Како мала собирав салфетки и една зима за Коледе кога се пали оган, татко ми ја зел кутијата со салфетки незнаејќи што има внатре и ја фрли во огнот. Какви плачки имаше тогаш..и уште ми е мака.
    А и детски пошти сум чувала..дупликатите што беа им ги дадов сега на помаливе дечиња од улицава, а останатите си ги чувам уште и од време на време си ги разгледувам пак.
    Исто, имам збирано најлончиња и пакетчиња од бомбони и лижавчиња.. :lol:

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Ееее времиња беа тие кога собиравме детска пошта ...Туф... ;(
    Уште си чувам и детска пошта и салфетките...едно време собирав инсекти ,особено од оние светливине бумбари...памтам дека ги ставив во витрина и ми ги исфрлија,температури кренав од плачење по нив... :rofl:
    Собирав и камчиња,уште собирам...Постери - исто така.
    Плишани играчиња , приврзоци за клучеви...Нема што нема кај мене , контејнер не и е рамен на детската моја :rofl:
    Имам собирано и искористени кутии за пуканки,премрсни - најмрсни ,и нив ми ги исфрлија.

14. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.457
    Чоколадиииииииии...една од моите страсти.

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    сватив дека почнувам да станувам колекционер на чаши каде и да идам си ги купувам оние рељефни и во интересни форми од местото на престој а и ми носат исто така тие што ми се најблиски :D :D така да имам доста :lol: :lol:

16. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    салфетки :) собирав но не собирам веќе

17. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Јас си собирам поштенски марки. Имам од цел свет, дури и од некои тотално забаталени земји. Инаку татко ми има еден пријател поштар па тој многу ми донира... :)
    А, и сестра ми има една интересна колекција, собира бомбоњерки од свадби. Има многу и многу се интересни и креативни...баш е кул.:*

18. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Како мала собирав салфетки. Се сеќавам секогаш кога ќе бев на роденден или на прослава. Салфетката в џеб одма. :D Па се сеќавам заедно берев со сестра ми. Се сеќавам како излегував надвор и се менував со другарки. Имав цела голема кутија,кој знае сега каде се веројатно мајка ми ми ги има фрлено,а беа прекрасни. :)

19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Почнав да собирам интересни етикети од блузички,пантоломчиња,фустанчиња. Ги собирам веќе 5 месеци.Имам околку 40. Ама со обзир на тоа дека некои работи одат со по две-три етикети. :)

20. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Како мала собирав салфетки која радост беше тоа за мене кога имав дупликати и се мењавме со другарки :tmi: уште си ги чувам во некоја кутија :)
    али од утре сакам да си собирам моливи некористени :wasntme: