Колекционери

Дискусија во 'Слободно време' започната од velesanka, 17 февруари 2011.

1. Sara2

Sara2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    154
    Како помала собирав салфетки и ги собирав сите можни албуми.
    Дел од нив чувам а дел за жал го имам изгубено
    Сега имам колекција од роденденски чаши, чинивчиња, капи, свирки, маски и што ли уште не. Имам мала колекција на накит. Дома имаме шоли за кафе скоро од сите места на кој имаме одено. Имаме околу 10 магнети за на ладилникот. Имам една полна кутија со киндер јајца дел се од брат ми а дел од мене.

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Собирам уште од дете салфетки, и не планирам да престанам. :) Ги имам преку 500 различни. Во тоа време многу тешко се доаѓаше до некои убави салфетки со разни цртежи па затоа ептен ми се при срце таквите што сум ги добивала од некој што ќе ми донесеше од странство. Сега ги има толку преубави и тука, па просто жал ми е да престанатм да ги собирам а камо ли да ги фрлам. Еден ден кога ќе бидам стара, планирам да ги поклонам на некое девојче што ќе сака да продолжи да ги собира.

Едно време имав и колекција од шишенца од парфеми, но ми пукна филмот колку место и прашина фаќаа, така да завршија во канта.

3. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    Како мала собирав салфетки и детска пошта,имам уште нешто останато од тоа. :) Сега си собирам шеќерчиња и етикети од алиштата што ќе ги купам имам преку 100 :lol:

4. s.a.n.y.a

s.a.n.y.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    имам премногу играчки од киндер јајце. со баба ми ги собираме уште откако сум се родила, сеакви ги имам..и да-магнети за ладилникот,не почнав мн. одамна ама каде и да одам без магнети не се враќам :D

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Немам пишано дека собирам ќеси, најлонски и хартиени со убави шари, принтови и натписи.

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Како мала собирав салфетки.(и уште ми стојат)Исто така можам антикварница да отворам.(стари пари собирам)Понекогаш знам и едно `парче` земја да земам од местата каде што сум била.
    Сега почнав и лабела-сјаеви за усни. Моментално имам 36 (колекцијата се зголемува)..

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    4.628
    Собирам салфетки и мечиња плишани

8. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    59
    Како мала собирав салфетки,сега не.Сега собирам мали шеќерчиња :$ и кај и да одам (у некој кафич,ресторан,хотел... си зимам шеќерче хехех) Ги собирам и картите на сите концерти и журки на коишто сум била :rofl:

9. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Собирам кугли со снег (snow globes). Сега за сега имам само од 3 држави, ама тоа е бидејќи сега брзо почнав да собирам. Исто така собирам и магнетчиња за фрижидер од разни градови, држави е такви имам повеќе :D Се надевам дека мојата колекција ќе се зголеми и дека ќе имам кугличка од ИРСКА :inlove: (некој ден)

Прикачени фајлови:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    кога бев малечка собирав салфетки,тањири и чаши од родендени,детска пошта(така мислам се викаа,оние шарени лифчиња со пликоа) и школки,а сега собирам постери од разни списанија и имам многу ни самата незнам што да им правам,а не ги лепам во соба зашто е со тапети пола и излгеда многу убава и средена не сакам да ја упропастам :)

11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Само јас ли сум фрикот што не собира ништо? :lol:
    Јас го расфрлав она што пред мене го собирале мајка ми и тетка ми. Со салфетките си правев тепих во соба, одев во вц :D ги раздавав погрдите примероци по другарки и оп, сите од кутијата си го дочекаа својот крај. :D

Обратно пропорционална сум, шта чеш. :D
    И ништо не ме ни интересира толку за да почнам да го собирам и создадам колекција.. Пу, јзк!

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.905
    Допаѓања:
    45.325
    Јас си правам колекција на најдобри филмови(барем според мене).Колку сум само нервна кога ми фали некој филм, кога некој го зема и не го враќа е тогаш ми се иде да го фрлам и газам.Така решив сега да ги изрежам од ново и да не ги давам на никој тие новите.
    А забележав и дека собирам кутвчиња,онака без намера, како некој фетиш ми се :D Дали од млека, маски, помади и триста други глупости, јас ги имам за извоз, можам да и ги препродавам одново на фирмите :lol:

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Детска пошта, салфетки, шарени пликоа, албуми со сликички...

Многу ги собирав како мала, имав кутии и кутии салфетки, многу разновидни ливчиња детска пошта, шарени пликоа, шарени книжни тањирчиња со познатите ликови од цртаните собирани од по родендени...мераци! Собирав и многу албуми со самолепливи сликички, Драгонбол, Дигимон, Хари Потер...не ми ни дотекнуваат, ама имав многу дупликати од сите овие стварчиња и едвај чекав да излезам надвор да се менуваме со другарчињата!
    Е откако потпораснав, за да ослободам место во шкафчето за книги, тетратки и слични работи за во школо, морав да ги фрлам сите овие прекрасни споменчиња... сега пак си собирам салфетки, но детска пошта веќе не се собира баш, денешниве деца собираат стикери и не знам што таму :^)
    Како и да е, нас супер ни беше :D

14. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132

ахх колку ги имав само салфетките ццц по 3 кутии полни ги имав :D :)

15. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31

Аууу се сум собирала, особено салфетките ми беа омилени, имав премногу, ги чував во кутии големи и кога веќе се сметаше дека сум голема, мајка ми реши да ги расходува, ајде барем ги даде на педантно девојче што сум сигурна дека добро ги чувала :D али знам дека душава ме болеше кога ги дадов :)

16. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181

јас уште си ги чувам салфетките :rofl: си ги имам стаено во една кутија за кондури и здравје боже утре ако имам керка она ке ги добие :)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279

Еее коаг ќе ми текине колку ми беше интересно да собирам триста чуда...мислам дури дека сеуште ги чувам салфетките и пликоата во кутии... :D
    Се собиравме многу другарки за да се размениме,па се каравме која што да земе ехеххе. :lol:
    Барем ни беше забавно. :)
    И ден денес знам ако отидам на гости и ако има некоја украсна салфетка да си ја земам за сестра ми (божем таа ќе собира,јас и собирам :lol: )

На ludacaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84

Почнав со детска пошта, па салфетки.... ги обожавав си ги чував толку грижливо, и сеуште ги чувам ако сака мојата принцеза кога ќе потпорасне да ги наследи .....:)

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Се имам собирано плус чаши и тањири пластични,школки и постери. :)

имам спомнато во темата како мали..

20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038

Охоо собирав салфетки имам две големи кутии сеуште ги чувам, сега собира сестра ми...