Да, дефинитивно. Најдобрата на Колин. @Mishela Можеш на кратко да кажеш за што се работи во новава книга? Не знам ни кои ликови се, ни кои тема се обработува, не сум прочитала.
Има паранормални работи, да. Всушност и жанрот е PNR (paranormal romance). Boy meets girl ситуација, се заљубуваат и по некое време дома почнуваат да им се дешаваат чудни работи. Се преиспитува главниов лик што им се случува и сфаќа некои работи за врската која ја идеализирал цело време. Друго што и да кажам ќе биде спојлер, еве на Гудридс што друго пишува. https://www.goodreads.com/book/show/52089753-layla
Што мислите за Исповеди? Ја имате читано? Ја купив, почнав да ја читам и не ја дочитав некако површна ми се виде.
Мене ми е во топ 10 книги. Некако сум посебно поврзана со книгава, ја имам прочитано повеќе пати. Многу ми се допаѓа, многу. Спојлер: Крај Има среќен крај, што е најбитно.
@Mishela упаѓам малце у темава ама ај ако не ти е тешко ако имаш некои ПДФ или за на киндл такви забвни по твоја препорака пушти ми во лп, ми се чита нешто забавно, а не можам да си спуштам тука
Се утепав од барање да не случајно ја ставиле пиратскиве сајтови новата на Колин што треба да излезе деновиве, ама ништо. Ќе си чекаме изгледа. Толку безвеза ми беа последните неколку книги од неа, се прашувам дали воопшто ќе вреди оваа новава, ама ајде, да се чита нешто. Треба да излезе сега на 18ти јануари. Ако некоја ја најде порано нека ја постира, ептен ме интересира дали ќе биде утка или сепак ќе понуди Колин нешто подобро од претходните години.
Мене некако ми стои дека ќе биде нешто како heart bones... Ќе ја прочитам, зашто со Колин Хувер не се знае, ама немам некои високи очекувања за оваа.
Мене не ми ни беше во план да ја читам, не ми се допадна ни Heart bones ни Layla, ептен беа катастрофа и си кажав веќе не ја читам зашто само губење време е. Ама ми беше симпатична корицата, па викам ајде нека биде во план за читање. Онака ја читам Колин веќе, колку да се чита нешто, да пројде од ред да оладам мозок. И исто, немам никакви очекувања од книгава, па може ќе испадне некој просек. Се сомневам, ама ајде. Се чудам како не се нашол некој да ја ископа досега, фановите нејзини све поштени.
Јас искрено едвај ги чекам нејзините книги. Не знаеш што точно ќе добиеш се додека не ја прочиташ, нема предвидливост.
Само Верити и Ова завршува со нас ми се читани од Хувер. Верити ми беше подобра, можеби оти прв пат читав книга со таква тема и со таков крај. ОЗСН ми беше онака просечна. Ја ставив во писатели што нема повеќе да ги читам, но да бидам искрена и мене корицата ми фати око па ја ставив најновава книга на to read на goodreads. Ќе се водам според вас, ако вас ви се допаѓа има шанси да ја читам, на goodreads и на македонски книжевни групи на ФБ не им верувам, некако како маѓепсани ми се со КХ
Прва книга што ја купив беше Сите твои совршености и премногу ми се допадна (можеби преиодот бев во некој таков муд). Следна што ја купив беше Ова завршува со нас и таа беше океј. После овие две книги, си реков дека сите морам да ги имам од Колин и така сите ги купував и секоја следна се повеќе ме разочаруваше. Последна што ја прочитав беше Коски на срцето, површна тинејџерска приказна. Веќе немам големи очекувања.
Вчера ја завршив првата книга од авторкава, It ends with us. Долго време бев скептична, кога нешто е пре сакано и пре хајпнато.. големи се шансите да не ми се свиѓа и така и излезе. Прва најлоша книга во годината. Ја разбрав содржината, пораката што сака да ја каже, дека е од искуство, i get it! ама книгава беше лоша. И највеќе ме иритира колку често е ставена во жанр романтика кога нема врска.. или колку не се спомнуваат TW пред да се препорача. Прва и последна книга.
Колин ја запознав преку Ugly Love. Една од најпозајмуваните книги што ја поседувам. Ми се допаѓа стилот на пишување. Кога ми се чита нешто лабаво ја одбирам неа. Има и добри и лошо книги. Не секоја ме воодушевила. Ги имам прочитано скоро сите книги од неа. Може имам пропуштено некоја. На последната книга се изнаплакав. Одамна не сум плачела толку на книга. Сега гледам треба да има и нова книга во Октомври, It start with us. 2 дел од It end with us. Треба да се потсетам на приказната. Ја имам заборавено
Сакам да читам нејзини книги. Не ми се допаднаа баш сите, но повеќето да. Нејзиниот стил на пишување ми е интересен, како и тоа како успева да долови емоција. Сега видов ќе има нова " It starts with us", ке видиме каква ке биде. Reminders of him ми беше онака, мех, доста слаба и предвидлива, очекував повеќе
Ја сакам женава ептен, ја следам и на фб/инстани ептен ми е некако приземјена. Затоа и не сум објективна кога се во прашање нејзините книги, може зошто ми се бегство од реалноста, баш онака љубовно лигави плус јас задолжително си ги проплакувам.