Генерално романси се нејзините книги. Знае некогаш да се протне некоја мистерија, а се случува и да отиде накај семејна драма. Или ете да се зафати со паранормални теми како што беше Layla, но пак романсата си доминира некако.
Денеска ја прочитав Ова започнува со нас и да бидам искрена очекував полошо. Океј беше ама само толку, не ми остави некој впечаток. Некако ми фалеше емоција во книгата, ептен механички и предвидливо напишана. Немаше никаков заплет, никаква кулминација. Сценарио кое сите го знаевме, само сега го видовме црно на бело. Од мене 3/5 за книгава.
Ме разочарува со секоја нова книга. Се е некако очекувано, очекуван заплет и расплет, како да ги штанца од што мора. Како да нема инспирација или е под притисок да издаде нешто. Постарите книги, според мене беа многу поинтересни, сега станува досадна.
Губење време стана да се чита Колин во изминативе неколку години. Не ни верувам дека ќе се врати некогаш на старо. Само ќе продолжи да си живее на стара слава. Не ми е јасно што се случи со женава, ама ете. Мене ниту ми се емотивни нејзините книги веќе, ништо. Не ни има нешто друго освен куп кринџ, плитки, лигави, изнудени дејствија и не планирам да ја читам повеќе. Давав шанса на поновите книги што од љубопитство, што онака надевајќи се дека ќе излезе нешто добро, ама очигледно си има нов тек кој мене не ми одговара и тоа е тоа. Штета.
Само пријатели 2/5 ⭐️ Можеби некогаш 4/5 ⭐️ Сите твои совршености 4.5/5 ⭐️ Коски на срцето 4/5 ⭐️ Верити 5/5⭐️ (Одлична) Сурова љубов 3/5 ⭐️ 9 ноември 4/5 ⭐️ Предоцна 5/5 ⭐️ Споменот на него 4.5/5 ⭐️ Ова завршува со нас 3.5/5 ⭐️ Ова започнува со нас 2.5/5 ⭐️ (досадна, можи и како novella да се напиши) Следна на листата ми е Исповеди
Ќе се снима филм по „Ова завршува со нас“, не знам дали видовте. Изборов на актери ми е мех. Џастин повеќе ме потсеќа на Атлас, ќе го глуми Рајл инаку. А Лили воопшто не ја замислував како Блејк.
Баш дојдов за ова да го пишам. И со кратка и со долга коса типов повеќе одговара за Атлас. Лили јамзамислував со црвена (бакарна коса) ама и во книгата ликовите се помлади, овие се постари.
Да, исто. Abiagil Cowen би била совршената Лили според мене. И мислам дека беше опишана како црвенокоса, oсвен ако не сум подзаборавила зашто навистина одамна ми е читана книгата.
Одамна имав прочитано дека ќе се снима филм по книгава, впрочем требаше оваа година да биде готов и да излезе ама изгледа се има забавено работата ради короната. Нејсе, изборот на глумци не е соодветен ама се надевам на добар филм без да ја упропастат целата поента на книгата. Искрено никогаш не сум била голем обожавател на филмови според книги, ама овој планирам да го изгледам да видам што направиле.
Здраво девојки, Од пред некое време сакам да прочитам книга на Колин Хувер, но се некако се предомислувам бидејќи не знам што прво да купам и од каде да почнам. Дали некоја може да ми каже дали има редослед на книгите и дали се поврзани? Гледам сега има некои попусти па таман да си земам. На пример: Ова започнува со нас или Можеби сега Благодарам
Ова започнува со нас е продолжение на Ова завршува со нас. Можеби сега е последен дел од трилогија. Првата е Можеби никогаш, втората е Можеби некогаш и последната е Можеби сега. Јас би ти препорачала да почнеш со Ова завршува со нас, таа и е најпозната и според мене најдобра книга. Сурова љубов исто така многу ми се допадна, а трилогијата што ја пишав погоре мене ми беше онака, ништо посебно.
Ти објаснија погоре, само да се надоврзам, 9ти ноември исто ми беше убава книга од неа, нема продолжетоци.
Само што ја прочитав “Верити”. Немам зборови, останав парализирана на крајот како што впрочем беше низ целата книга самата Верити… Врв!!