Дали бевте да го гледате филмот? Јас вчера го изгледав и искрено бев пријатно изненадена. Во глобала се држеле до книгата, со мали измени, но сепак без да ја уништат поентата на книгата. Единствено изборот за глумец на Рајал ми беше ептен промашен, не знам дали дека јас поинаку го замислував ама ептен не ми се совпаѓаше во улогата. Од изглед до емоција, многу слабо го долови ликот на Рајал во филмот. И за Алиса можеле подобар избор да направат, некако не го долови ликот на Алиса како што треба ама добро. Исто не ми се допадна тоа што крајот го беа измениле т.е се обиделе да го спојат со вториот дел од книгата во 3 минути. Ќе беше поубаво и некако помоќно ако филмот завршеше исто како и книгата зошто таму и лежи цела поента. Вака малку безврска ми беше крајот ама океј не е нешто страшно. Се на се добар е филмот и вреди за се изгледа, 8/10 има од мене.
Што мислите, да ја прочитам прво книгата па да го гледам филмот или обратно? Ја имам прочитано ама не се сеќавам баш на се.
Јас сега ја читам книгата, само што веќе ги видов глумците од филмот па имагинацијата ми се уништи сама да си ги замислам ликовите. Едвај чекам да го гледам филмот.