Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мислам во енци менци има душечиња ко за корпа.

На eli25 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И нас ни е многу искористена корпата, преку цел ден спие во неа во дневна, на балкун си лежи во неа, си шетаме во неа. Транспортерот само за транспорт ни служи.

На Belabelinakinder и eli25 им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    @eli25 купив јас од Енци Менци подлога за во корпа 1.700ден, бела е, не е нешто најсјајна сега кога ја погледнав дома, како тесна и кратка да ми личи (количката ми е во пакет па неможам да пробам дали стварно) таму фино ми стоеше, меканко, тенко е. Во самата корпа има како душече, но си сакав јас и подлога, не ми личи само тетра што знам.. или да имам нели :D
    Исто можеш да ставиш од подлогите од Анжи што ги има +со ќебенце имаш избор (ги има и на друго место сигурно) па можеш и боичка да одговара со корпата да избереш, јас нели имам и такво, жолто, 1.500ден е тоа со ќебе :D

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    @BirMelek во јануари ми е термин ама периодов треба да ја порачам саканата верзија за да стигне до декември.
    @kukla21 да, така ми рекоа, се спушта скроз во лежечка позиција.
    Ама јас повеќе мислам дека транспортерот би го користела на почеток. Прво во сред зима не знам ни колку ќе шетаме, а и нели во кола со транспортер и после се прикачува на количката. Баш и заради ова се мислам за транспортерот што се извлекува и доаѓа во лежечка позиција па при евентуални подолги прошетки да му е поудобно.
    IMG_3526.JPG вака изгледа кога е спуштен транспортерот.
    А и како ја користите корпата на пример еве ако шетате во парк? Со транспортер во кола и плус и корпата ја носите или?

Последна измена: 21 септември 2017
    На Cka и pile30 им се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Нема да ја искористиш многу. Во зима шетањето е кратко и ретко. Земи си ја верзијата со транспортер и седиште од 0м и после за седење што се трансформира.

На Cka и Minnie-e им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас мислев корпа да земам, ама се предомислив. Место тоа мислам попаметна инвестиција ми е седиште за во кола со изо фикс. Изо фикс ќе го користам и со транапортерот, а седиштето здравје до неколку годинки. Битно количката може раѓање да се користи :)

На pile30, emkaemka и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Ти од енци менци зема количка? Урбан да не е? Штом не те бендисува ништо :D и нас ни рекоа дека нема потреба и стварно е меко, ама и мене не ми оди ни со тетра ни со тие подлогите од анжи :( @BirMelek ние така правиме . се товариме до еден парк (facepalm)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    Од Енци Менци е да, еве ја, која е што е појма немам, мм ги возеше, мереше, бираше 8)

794189530v_1.jpg

^^види ја подлогата во Енци тогаш ама не знам па што очекуваш каква да биде, мене дома онаа од Анжи ми стои како поубава :^)

Туку да те прашам подлога за во транспортер користиш??
    Јас и тоа купив од Енци, таа ептен ми фати мерак, плус што кај главчето има како лежиште па да не му се клати многу. Транспортерот ми е 0+ ама ете да не биде веднаш на него :smirk:

На Belabelinakinder, eli25 и pile30 им се допаѓа ова.
  9. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Јас од првиот ден ја возам во транспортерот. Големиот дел од количата се прави и како корпа еднаш пробав да ја возам во него се изнаплака.
    Додека пак во транспортерот ужива. Дека е повисок и си гледа таа, а и мене ми е попрактично од кола одма го прикачувам на количката. Исто ми е попрактичен и ја гледам поубаво поблиску ми е дека повисоко, а додека во корпата како во дупка ептен ниско.

На kukla21, eli25, Minnie-e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    126.532
    Девојки како повеќе ве читам така повеќе се немие јасно:tmi:
    Со количката која ја одбрав оди транспортер(мислам се доплаќа)а корпа нема.Сите ми викаат корпа нема да ја искористам,транспортер и за во кола ќе ми треба.А дома неможи ли на тераса на пример во транспортер да спие.Од кога се ставаат во него???

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Истата ја имаме и ние. И подлога од енци менци за транспортерот најверојатно е истата. :)

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.309
    Транспортер е од раѓање. Со него ќе си го изнесете малото од болница. Добро прогуглај го(или прашај поискусен) монтирањето во кола на истиот и врзувањето на каиши.
    Лесно и едноставно е, ама да не биде ептен тогаш, во тој момент, со бебчето во раце, прв пат да мора да го врзуваш. Не се препорачува подолго од 2-3 часа да биде во него, сеедно возење или спиење. Треба паузи да се прават и да се извади бебчето на кратко од него. Така да би рекла дека за дневно дремнуавње, пократки прошетки е сосема ок.

На eli25, mal.ecka и Minnie-e им се допаѓа ова.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    А вреди ли да земам транспортер како тој што го постирав погоре, што се прави во лежечка позиција?

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.309
    За во кола би бил нефункционален тој дел. За прошетки не би можела да кажам...моиве си лежеа во корпата мирни а кога се во транспортерот си гледаат лево десно...
    Тој е така конструиран да е правилен за грбчето на бебчето, во таа форма, како во матката кај мајката. Малку сум скептична и јас не би, но твоја одлука

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    126.532

Уште еднаш ќе побарам совет за количкава,навистина ќе ми значи вашето милење.

16. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    @eli25 како сте задоволни од количката? :l:

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Супер е:) Мислев ќе ми биде тешка ама многу е лесна за управување ( за кревање незнам , не сум ја кревала). Маана и е што кога е стаена корпата , во корпата долу нема простор да се стави ќеса пример или торба, морам да ги вадам работите еден по еден да ги ставам. Во седечка и транспортер не е така. Корпата е бааги големка и собира многу.

18. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Аха, ти благодарам мила :l:. Мислев лесно ќе биде да се одбере ама не било :D Секако ќе пишам за што ќе се решиме.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Колку повеќе гледаш толку е потешко :)

На Среќичка, pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Се сложувам @eli25

Туку како што гледам trio sprint на chicco цела година скоро е на попуст. Па баш се прашував што би можело да и фали :D ве исчитав сите патем... За рачките си викам баш ми одговараат, зошто јас имам и куче за шетање :D:D:D па си викам полесно би ми било со такви рачки количка (може се занесувам дека лесно ќе да е да шетам бебе и куче ама ај) ама уште некое време имаме за размислување и за собирање искуства во врска со количка :?:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.