И нас ни е многу искористена корпата, преку цел ден спие во неа во дневна, на балкун си лежи во неа, си шетаме во неа. Транспортерот само за транспорт ни служи.
@eli25 купив јас од Енци Менци подлога за во корпа 1.700ден, бела е, не е нешто најсјајна сега кога ја погледнав дома, како тесна и кратка да ми личи (количката ми е во пакет па неможам да пробам дали стварно) таму фино ми стоеше, меканко, тенко е. Во самата корпа има како душече, но си сакав јас и подлога, не ми личи само тетра што знам.. или да имам нели Исто можеш да ставиш од подлогите од Анжи што ги има +со ќебенце имаш избор (ги има и на друго место сигурно) па можеш и боичка да одговара со корпата да избереш, јас нели имам и такво, жолто, 1.500ден е тоа со ќебе
@BirMelek во јануари ми е термин ама периодов треба да ја порачам саканата верзија за да стигне до декември. @kukla21 да, така ми рекоа, се спушта скроз во лежечка позиција. Ама јас повеќе мислам дека транспортерот би го користела на почеток. Прво во сред зима не знам ни колку ќе шетаме, а и нели во кола со транспортер и после се прикачува на количката. Баш и заради ова се мислам за транспортерот што се извлекува и доаѓа во лежечка позиција па при евентуални подолги прошетки да му е поудобно. вака изгледа кога е спуштен транспортерот. А и како ја користите корпата на пример еве ако шетате во парк? Со транспортер во кола и плус и корпата ја носите или?
Нема да ја искористиш многу. Во зима шетањето е кратко и ретко. Земи си ја верзијата со транспортер и седиште од 0м и после за седење што се трансформира.
И јас мислев корпа да земам, ама се предомислив. Место тоа мислам попаметна инвестиција ми е седиште за во кола со изо фикс. Изо фикс ќе го користам и со транапортерот, а седиштето здравје до неколку годинки. Битно количката може раѓање да се користи
Ти од енци менци зема количка? Урбан да не е? Штом не те бендисува ништо и нас ни рекоа дека нема потреба и стварно е меко, ама и мене не ми оди ни со тетра ни со тие подлогите од анжи @BirMelek ние така правиме . се товариме до еден парк
Од Енци Менци е да, еве ја, која е што е појма немам, мм ги возеше, мереше, бираше Спојлер: Количка ^^види ја подлогата во Енци тогаш ама не знам па што очекуваш каква да биде, мене дома онаа од Анжи ми стои како поубава Туку да те прашам подлога за во транспортер користиш?? Јас и тоа купив од Енци, таа ептен ми фати мерак, плус што кај главчето има како лежиште па да не му се клати многу. Транспортерот ми е 0+ ама ете да не биде веднаш на него
Јас од првиот ден ја возам во транспортерот. Големиот дел од количата се прави и како корпа еднаш пробав да ја возам во него се изнаплака. Додека пак во транспортерот ужива. Дека е повисок и си гледа таа, а и мене ми е попрактично од кола одма го прикачувам на количката. Исто ми е попрактичен и ја гледам поубаво поблиску ми е дека повисоко, а додека во корпата како во дупка ептен ниско.
Девојки како повеќе ве читам така повеќе се немие јасно Со количката која ја одбрав оди транспортер(мислам се доплаќа)а корпа нема.Сите ми викаат корпа нема да ја искористам,транспортер и за во кола ќе ми треба.А дома неможи ли на тераса на пример во транспортер да спие.Од кога се ставаат во него???
Транспортер е од раѓање. Со него ќе си го изнесете малото од болница. Добро прогуглај го(или прашај поискусен) монтирањето во кола на истиот и врзувањето на каиши. Лесно и едноставно е, ама да не биде ептен тогаш, во тој момент, со бебчето во раце, прв пат да мора да го врзуваш. Не се препорачува подолго од 2-3 часа да биде во него, сеедно возење или спиење. Треба паузи да се прават и да се извади бебчето на кратко од него. Така да би рекла дека за дневно дремнуавње, пократки прошетки е сосема ок.
За во кола би бил нефункционален тој дел. За прошетки не би можела да кажам...моиве си лежеа во корпата мирни а кога се во транспортерот си гледаат лево десно... Тој е така конструиран да е правилен за грбчето на бебчето, во таа форма, како во матката кај мајката. Малку сум скептична и јас не би, но твоја одлука
Супер е Мислев ќе ми биде тешка ама многу е лесна за управување ( за кревање незнам , не сум ја кревала). Маана и е што кога е стаена корпата , во корпата долу нема простор да се стави ќеса пример или торба, морам да ги вадам работите еден по еден да ги ставам. Во седечка и транспортер не е така. Корпата е бааги големка и собира многу.
Аха, ти благодарам мила . Мислев лесно ќе биде да се одбере ама не било Секако ќе пишам за што ќе се решиме.
Се сложувам @eli25 Туку како што гледам trio sprint на chicco цела година скоро е на попуст. Па баш се прашував што би можело да и фали ве исчитав сите патем... За рачките си викам баш ми одговараат, зошто јас имам и куче за шетање па си викам полесно би ми било со такви рачки количка (може се занесувам дека лесно ќе да е да шетам бебе и куче ама ај) ама уште некое време имаме за размислување и за собирање искуства во врска со количка