Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @RedRevolution

На RedRevolution и ZAHRA им се допаѓа ова.
  2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Zdravo Lepotici ,se nadevam deka ne e kasno za moeto iskustvo .Nie zedovme chipolono twiks edno do drugo se sedistata na decata ne edno pozadi drugo i ovaa kolicka cinese okolu 16000,17000 den no e mnogu neprakticna i tesska 16,5 kg sto za zena sto ragala carski e premnogu da ja vadi od kola i stava sama.Jas se iskilaviv sama so nea ,drugata najgolema mana e so ne ja sobira nikade ,vo market nema mesto za nas vo apteka isto znaci bas nikade ne ja sobira radi glomaznosta ,vo kola ni stoese no so spusteni sedista zadni.Mnogu vnimavajte razmislete na site raboti pred da ja kupite.

На Zaljubena111, irenna и Momichka им се допаѓа ова.
  3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Само што се враќам од Енци Менци и ептен ми се допадна Cangaroo Sarah, дали некоја мамичка ја има и да сподели искуство, а намалена е.

Прикачени фајлови:

4. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Здраво женски! Ние почнавме да гледаме колички и се мислам да земам од оние 3 во 1 што се, но не ми е јасно како оди со изофикс подлогата. Дали таа што ке одговара на транспортерот ке одговара и на било кое седиште потоа? Или да си купам maxi cosi транспортер и подлога ( би требало на истата марка а е истата подлога, тотално ми е нејасно ова) а количка да бирам независно?

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    обично секоја марка си има свои одговарачки изофикс. Имај предвид дека и ако транспортерот не е компатибилен со количката, може да не можеш да го закачиш на неа.

На Chantal и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Види на фб на babye shop besiana имаш попусти на се од приштина се и вршат достава и многу е поефтино од кај нас

7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Значи баш отежнува ова или изификс ке купуваме на секое нов.
    Фала, ама не сум во мк па незнам колку е изводливо тоа, секако гледам онлајн и тука, ама што и да земам би сакала прво да Го видам моделот во живо.

На kukla21 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.297
    Допаѓања:
    285.248
    Кај нас е се различна марка. Количка, транспортер а и изофиксот и седиштето.
    Најважно е да се компатибилни, што не значи автоматски и иста марка. Во продавницата најдобро ќе ти објаснат кој модел со кој е компатибилен.
    Нашата количка на пример не е компатибилна со транспортерот, но набавивме адаптер за истиот да можеме да го прицврстиме на неа.
    Така да, мој совет, одберете си што во се допаѓа и нека ви кажат дали одговара едно со друго и плус слушнете ги нивните предлози.

На kukla21 и Chantal им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Носат и кај нас?!

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    31.505
    Седиштата што се од 9 кила нагоре обично самите си имаат изофикс така што базата од транспортерот ќе ти остане непотребна. Има само неколку седишта за поголеми деца што се прицврстуваат на база.
    Ние купивме количка каква што сакавме и ич не гледавме транспортерот да пасува на количката зашто немав намреа да возам бебе во транспортер чија намена е да се користи во кола и не е препорачливо бебе предолго да седи во него. Седиштето на количката се врти во двете насоки и тоа ми е доволно.
    Купивме и седиште со изофикс 0+ (Milofix Maxicosi). Од тоа сме си супер задоволни. Мене при избор на седиште ми беше битно да е седиштето безбедно и ги гледав на Adac.de рејтинзите за безбедност. Така решив кое седиште. За почеток имавме позајмен транспортер (ептен за првите два месеци) и толку беше со траспортерот.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Транспортерот, количката и подлогата треба да ти се ист модел, траспортерот пасува на количката и на подлогата, подлогата ти е монтирана во кола за да транспортерот има функција на седиште за во кола. Кога ќе то надрасне транспортерот ќе си купиш седиште. За седиштето не ти треба подлога, тоа си е самостојно односно се монтира дирекно на исофиксот, ама прво провери дали колата има исофикс( новите модели на коли имаат исофикс во стандардната опрема, старите немаат, седиштата се монтираат преку појасот т.е се опашуваат со појасот на колата)

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако колата има исо фикс, не ти треба базата?!

13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.662
    Јас мислам дека ако колата нема изофикс неможеш да ја прикачиш базата. Значи базата не можеш да ја користиш во постар модел кола. Може грешам нека ме исправи некој ако не е така.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас така мислам, ама се збунив од мислењето как иренка :) Може нешто не разбрав добро

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.297
    Допаѓања:
    285.248
    Tреба. Ние одделно купивме база, па може истата да се користи и за транспортерот и за детското седиште.

Точно. На стар модел не може база. Треба да има како две куки на задните седишта, на нив се закачува базата.

На Chantal и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Мојата база е без изофикс, само со каишот, еве овој модел IMG_3410.JPG IMG_3411.JPG
    4:40 сек.
    Не треба изофикс за базава а моделов е од пред три години.
    Сигурно има разлика од модел до модел ама мора базата да има опција да се прикачи и само со каиш, немаат сите нови коли. Изофиксот е задолжителен од 2014 година.
    Пред две години кога купував седиште за во кола имаше само еден модел со изофикс, сите други беа со каиши.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.297
    Допаѓања:
    285.248
    Да, постојат и такви бази, без изофикс. Седиштето за во колата на свекор/свекрва ни е со база без изофикс. Еднаш го прицврстивме со каишот и веќе нема потреба истиот да се користи. Само ремените од седиштето да си се закопчат при седнување на детето.
    Седиштето прицврстено со изофикс е за нијанса постабилно од ова, но и на ова ништо не му фали.

18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Да им пишав ми кажа дека носат и па поефтино од кај нас

На pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бендисав нешто, па ќе им пишам тогаш. Фала :)

20. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Девојки да не знаете каде во ск може да се најде чиполино етро да се види изложена
    Фала ви