Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    984
    Најубаво да си купиш 2во1 или 3во1, бидејќи во нив се имаш што ти треба за бебето а и башла се ќе ти биде во една иста боја, а вака ќе мораш да бараш на пример транспортер иста или слична бпја,торбица, и ќе си губиш време за џабе, вака поубаво купи си се во една количка и раат си у пмус ќе заштедиш време

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155

Фала многу :)
    А што се однесува до тоа 3во1 или 2во1, што е подобро? Бидејки гледам тие 3во1 имаат и транспортер и плус корпа. Дали е неопходна таа корпа?

3. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    984
    Па што знам, јас имам 2во1 и во неа има се што ми е потребно, таа корпа што ја има в о 3во1 мене лично ако ме прашуваш не би имала корист сеа зависи ако ти мислиш дека имаш потреба од истата земи а ако не тогаш земај 2во1

4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ако не ти игра голема улога цената купи си 3 во 1. Моето некое време спиеше во количка затоа што многу често се будеше па ќе го занишкав и си продолжуваше да спие, добро ќе беше да имав корпа затоа што се поцврсти и поудобно им е сигурно.

5. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Ги има овие во бебе хоум?

А
    се плаќа доставата?

Последна измена од модератор: 14 декември 2017
  6. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    Да да, ја има истава количка, во City mall во Bebe Home

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.552
    Не е задолжително 2 во 1 или 3 во 1. Ние имавме само количка купено зашто ептен ја бендисав количката и стварно не се покајав што ја купив. Гледав количката да ги има карактеристиките што ми одговараат мене. Потоа купивме седиште за кола 0+ со изофикс заради безбедност. Имавме некој ефтин транспортер ептен за првите месеци потоа бебе го возевме во кола во седиште.
    Никаков проблем не сум осетила заради тоа.
    Купи си она што ти одговара тебе и што мислиш дека ќе користиш.
    Мене на пример ич не ми беше битно транспортерот да се мести на количката зашто бебиња не треба долго да се возат во транспортер така што транспортерот/седиштетп си е за во кола, количката е за возење.
    Мојот во количка спиеше надвор од кај месец и пол дена па натаму кога шетавме низ град пешки.
    Летна количка не купивме зашто таа што ја купивме е лесна за возење и склопување па не осетивме потреба да купуваме друга.

На Bizbiz и joy1 им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    После 3 месеци користење..количкава е топ.
    Си се возиме секаде, лесна за управување, склапање расклапање...транспортерот е сигурен на неа...и него го користиме, со неа у него и на гости. Во кола си седи во него. Кој и да ја фати количката вика преубава е и лесно се управува. За тие пари...премија.
    П.с. гледсм не ми се цитирала за која зборам chipolino fokus 2in1.

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.330
    Ако земаш на Макси Кози или Квини немаш потреба од корпа. Имаат најдобри транспортери со позиција во која не мора да се грижиш за положбата на бебето. Поквалитетни колички нема, со години нема да мрднат со гаранција ти кажувам.

10. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Мајки здраво, се надевам добри сте :) Еве и ние по потрага по количка која ќе ги задоволи нашите потреби. Гледавме една и се двоумам дали да ја купиме па би сакала да ве прашам за совет и искуства. http://www.encimenci.com.mk/kolichka-trio-sprint-w-car-kit-sand-shell-chicco-793664300 количката ја гледаме веќе цел месец и само поради рачките не се одлучувам да ја купам, другото се ми се свиѓа... Помагајте дали ми се исплаќа да ја купуваме... :^)

На mac82, elcezelce и Bizbiz им се допаѓа ова.
  11. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Zenski kako vi izgleda kolickata ne 2 ili 3 vo eden I onaka planiram da zemam sediste od 0+ a I cenata I e poveke od primamliva. IMG_47792841017077.jpeg

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    лично познавам многу мајки кои се презадоволни од количкава, да требаше и јас да купам единечна сигурно изборот би ми бил за оваа, Инаку рачките се местат, надолу/нагоре . Ич не се мисли, а и цената е сега одлична

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Фала ти многу за одговорот ептен сме збунети па ми требаше совет...

14. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Бирање на количка и дали ќе одговара на потребите е многу индивидуално.
    Еве кога веќе праша за совет јас би рекла не за оваа количка.
    1. И те како ќе има ситуации кога ќе буткаш со една рака- тоа со количкава не е можно а и самата количка со целосна рачка полесно се бутка.
    2. Дупли тркала за нашиве улици од било кој град да си се ужасно тешки за маневрирање (лесно само во сити мол оди)
    3, Ми падна во очи и бојата (крем, црна и црвена) - ако земаш црвена ок, крем многу ќе се валка, јас црни колички избегнував заради пеколните горештини во Скопје.
    Сепак изборот е индивидуален. Јас лично 20,000 за ова не би дала.

На Belabelinakinder, Lolipop23 и Searcher им се допаѓа ова.
  15. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    spored mene podobra za slicna cena ti e urban na chicco taa ima celosna racka..nie ja imame jas licno sum prezadovolna

16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ја имам количката и искрено сум презадоволна, прво што се затвара чадор систем и сегде ја собира второ корпата е врв дефинитивно најискористено нешто ми е, ич да не се мислиш за рачките да си ја земеш, јас ја препорачувам :)

На mac82 и Searcher им се допаѓа ова.
  17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.552
    Јас еднаш пробав да ја буткам празна без бебе кај пријатели што чекаа бебе и многу тешка ми се виде за маневрирање. Може е до мене зашто мојата се врти 360 степени со една рака ама со оваа баш би се нервирала.
    Пробај да ја возиш барем низ продавницата за да видиш дали ти одговара за возење.

Види што ти треба како карактеристика на количка па ако ги задоволува твоите критериуми оваа количка купи ја.

18. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Женски која количка ми ја препорачувате?Јас сум веќе породена а количка не купив.Сега ми треба а воедно и ваша препорака.Воопшто немам време да шетам а на интернет и во живо воопшто не се исти.

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Зависи од потребите.
    Дали да биде лесна/тешка/гломазна. Дали ќе ти ка собира во багажник.
    Најдобро е да разгледаш.
    Моментално во бебе хоум имаат 20% попуст на сите колички. Па разгледај.

20. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Што мислите за количката kiddo jazz?Искуства ваши ,дали сте задоволни? detska_kolichka-kiddo-jazz-deluxe-stone-3in1-gkri-01_(1).jpg 20170904162855_706f136b.jpeg